Erdoğan'dan 'Haydarpaşa' ve 'Sirkeci' Mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu'nun açılışında açıklamalarda bulundu.
Erdoğan, burada yaptığı açıklamada Haydarpaşa ve Sirkeci garları için de çarpıcı bir mesaj verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Değişimin bir sonraki adresi Haydarpaşa ve Sirkeci olacak. Anadolu Yakası önemli kültür-sanat alanına sahip olacak" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa, Uluslararası Arkeoloji Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada yaptığı açıklamalarda Haydarpaşa ve Sirkeci garları için de önemli mesajlar verdi.Anadolu'nun kültür mirası için önemine işaret eden Erdoğan, "Anadolu, insanlığın tüm serencamını yansıtan bir açık hava müzesidir. Bu toprakların her bir katmanı, bu katmanlarda gün yüzüne çıkarılan her bir eser, sizi tarihin en kadim noktalarına götürür" ifadelerini kullandı.
'GÖBEKLİTEPE PİRAMİTLERDEN 7 BİN 500 YIL ÖNCE'
Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'ye ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı, "Şanlıurfa ilimizde bulunan Göbeklitepe'nin geçmişi Mısır piramitlerinden 7 bin 500 yıl öncesine uzanmaktadır. İçinde yaşadığımız coğrafyayı hakkıyla anlayamazsak geleceğimizi çizemeyiz. İnşallah kıyamete kadar bu topraklarda olmaya devam edeceğiz" dedi.
HAYDARPAŞA VE SİRKECİ KÜLTÜR-SANATLA BİRLEŞECEK
Erdoğan'ın açıklamalarında en dikkat çeken nokta ise Haydarpaşa ve Sirkeci Garlarına ilişkin mesajlardı. Erdoğan konuya ilişkin açıklamasında, "Değişimin bir sonraki adresi Haydarpaşa ve Sirkeci olacak. Anadolu Yakası önemli kültür-sanat alanına sahip olacak. Haydarpaşa Garı ve Sirkeci'de ulaşım sürerken tarih de yeniden hayat bulacak. Ülkemizden kaçırılan tarihi eserlerin Türkiye iadesi için de yoğun gayret içerisindeyiz" dedi.
Erdoğan'ın açıklamalarından diğer öne çıkanlar ise şöyle:
"Bugün yıllık 800'e yaklaşa saha çalışmasıyla bu alandaki faliyetlerimizi içerik itibarıyla çok önemli bir seviyeye ulaştırdık.Türkiye gerek toprak yüzeyi gerek sualtı keşiflerinde dünyada ilk sırada yer alıyor.Sadece 2024 yılında 2 binden fazla uzman 3 bin çalışanla arkeoloji çalışmalarına önemli bir istihdam sağladık.Ülkemizde kazı çalışmaları 163 yıl önce Efes'te başlamıştı. O dönemde yabancı hocalar tarafından yürütülen çalışmalar vardı. Kazı alanlarımızı ihya etmeyi, yürüyüş yollarıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerin istifade etmesine sunuyoruz.Yakın zamana kadar geri plana itilen Türk-İslam arkeolojisini hayata geçirmek de bize nasip oldu.Her biri tarihe düşen maziyi ati ile buluşturan yüzlerce çalışmaya imza attık. Üniversitelerimizde Türk-İslam arkeolojisi bölümünü kurarak bu alana yeni bir soluk kazandırdık.2002'den bu yana tam 13 bin 291 tarihi eseri Anadolu'ya getirdik."
GERÇEK GÜNDEM
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Erdoğan'dan şehitlerimiz için başsağlığı mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova'da DAEŞ'e yönelik operasyonda şehit olan 3 polis...
Resmi Gazete'de yayımlandı: İstanbul, Ankara ve İzmir'de...
Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; 1 Ocak Yılbaşı tatilinde...
Erdoğan ,Açılış Töreni'nde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil...
GÜNDEM Haberleri
Tümü"Milletle birlikte karar veren bir siyaseti müjdeliyoruz"
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, "YENİ Parti’nin örgütünden beklediği tartışmayacağı ve...
Karabağlar'da 58 mahalleden aynı tepki! Çankırı konuyu...
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Karabağlar’da 58 mahalle başkanıyla bir...
Meteoroloji'den sağanak uyarısı: 7 il için sel alarmı!
Meteoroloji, 2 Eylül hava durumu raporunu yayımladı! Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri parçalı...
Bostanlı Pazarında Kirli Çamaşırlar Ortaya Döküldü!
Karşıyaka Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Ünal, Bostanlı’da kurulması...
Başkan Erkan Özkan’dan ‘korsan denetimi’ talebi: "İhbar...
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, "Korsan denetimlerinde ihbar...
Adli yıl Karşıyaka’da başladı
Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen ve 20 Temmuz'da başlayan adli tatil sona erdi,...
Tarımın kalbi SAGREX’te atacak
İlk yılında üreticiden sektör temsilcilerine kadar geniş ilgi gören SAGREX, ikinci buluşmasında...
Gülistan Doku soruşturmasında bir dalgıç polis tutuklandı
Tunceli’de 2020’den bu yana kayıp olan Gülistan Doku’nun soruşturmasında bir dalgıç polis...
YÖK’ten üniversitelere çağrı: Süreci destekleyen çalışmalar
YÖK, üniversitelerden Terörsüz Türkiye sürecinin sosyal, ekonomik, hukuki ve siyasi boyutlarını...
Muharrem İnce’den YENİ Parti açıklaması: CHP’de kalacağım
Muharrem İnce, YENİ Parti’ye geçeceği yönündeki iddialara Balıkesir’de yanıt verdi. İnce, siyasi...
Girne'deki faciada yeni gelişme: Gözaltına alınan 9 kişi...
KKTC'nin Girne kenti açıklarında 8 kişinin hayatını kaybettiği yolcu gemisi kazasına ilişkin...
BTK’de yeni dönem: Başkanlık görevine Koçyiğit getirildi
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nda başkanlık değişti. Daha önce Kurul üyesi olan Mehmet...