Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti 8 bin 500 TL olarak açıkladı.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray'da 2023 yılında uygulanacak asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Öte yandan Türk-İş'in asgari ücret toplantısına katılmayacağı açıklandı.Erdoğan, "Her sene olduğu gibi bu yıl da önümüzdeki yılın asgari ücretini belirlemek üzere çalışan ve işveren temsilcileri, bakanımızın nezaretinde bir araya gelmişlerdir. Taraflar maalesef ortak bir rakam üzerinde anlaşamamışlardır. Hükümet olarak biz tüm tarafların tekliflerini ve gerekçelerini saygıyla karşılıyoruz. Elbette ki herkesin kendi öncelikleri, kendi hassasiyetleri, kendi çıkarları doğrultusunda tutum koyacaklardır. Bize düşen en sürdürdülebilir sonucun ortaya çıkmasını sağlamaktır. Ne emekçilerimizin hakkının yenmesine ne de işverenlerin üstüne altından kalkamayacakları bir yük bindirip istihdama zarar gelmesine rıza gösteririz. Çalışan temsilcilerinin de aramızda olmasını isterdik" dedi.
"ASGARİ ÜCRET RAKAMI ÜLKEMİZİN GÖRÜNÜMÜYLE UYUMLUDUR"
Erdoğan, "Nitekim geçmiş yıllarda da taraflar uzlaşmaya varamadığı halde hükümetçe sonuçlandırılan çok sayıda asgari ücret müzakeresi vardır. Açıklayacağımız asgari ücret rakamı, ülkemizin görünümüyle de uyumludur. Türkiye'de yatırım, istihdam, üretim ve cari fazla yoluyla büyüme gayretlerinin en büyük sonuçlarını çalışma hayatımızda aldığımız bir gerçektir" ifadelerini kullandı.
"MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINDA YAPILACAK ARTIŞ ORANLARINI BU ŞEKİLDE TESPİT EDECEĞİZ"
Erdoğan, "Küresel krizin gelişmiş ülkeleri dahi ciddi şekilde sarstığı süreçte Türkiye'nin kalkınmasını artırarak sürdürmesi, tüm dünyada ilgiyle takip edilmektedir. Elde ettiğimiz her kazanımı 85 milyonun hayat kalitesini artırmak için kullanıyoruz. Sosyal hayattan yatırıma kadar her alanda bu gayretin izlerini ve neticelerini görmek mümkündür. Geçtiğimiz haftalarda kamu görevlilerini ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine kadar pek çok talebi çözüme kavuşturduk. Birazdan sizlerle paylaşacağımız asgari ücret rakamını belirlerken aynı yaklaşımla hareket ettiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Memur ve emekli maaşlarında yapılacak artış oranlarını da bu şekilde tespit edeceğiz" dedi.
"SIRTIMIZDA DEVLETİN KÜFESİ VAR"
Erdoğan, "Yıl içinde enflasyonda yaşanan yüksek artış, temmuz ayında bizi 5 bin 500 liraya çıkarmaya yöneltmişti. Tüm bunları yaparken unutmayalım, sırtımızda bu devletin küfesi var. Altyapıyla, üst yapıyla, eğitimde, sağlıkta attığımız adımlar var. Bu hesapları da ilmik ilmik dokuyarak yapıyoruz. Yıl içinde asgari ücrette ortalama yüzde 80 oranında artış sağlamıştık" ifadelerini kullandı.
"ARA DÜZENLEME YAPMAKTAN KAÇINMAYIZ"
Erdoğan, "Enflasyon inşallah yıl ortasında yüzde 30'lu, yıl sonunda yüzde 20'li rakamlara indirmekte kararlıyız. Her vatandaşımdan hesabını bu hedefe göre yapmalarını istiyoruz. Asgari ücreti belirlerken hem geçmiş kayıpları telafi edecek hem önümüzdeki yıla dair enflasyon öngörümüzü destekleyecek bir oran belirledik. Eğer öngöremediğimiz bir durum yaşanırsa geçen yıl olduğu gibi bir ara düzenleme yapmaktan kaçınmayız" dedi.
YENİ ASGARİ 8 bin 500 TL
Erdoğan, "Biz milletimizle birlikte varız. Milletimiz için varız. Milletimizle birlikte var olmayı sürdüreceğiz. Diğer tüm hususlar gibi asgari ücretle ilgili adımları da bu hissiyatla atıyoruz. Şimdi sizlerle önümüzdeki yılın asgari ücretini paylaşmak istiyorum. Gerek bakanımıza gerek TİSK Başkanımıza şahsım ve milletim adına kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Net asgari ücret 2023 yılında inşallah 8 bin 500 lira olarak aramızda mutabık kaldık" diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor! 2026 asgari ücret...
Çalışan vatandaşlar asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. 2026 yılında net...
Fazla servis ücreti isteyen taşımacıya ağır yaptırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde velilerden belirlenen tarifenin...
Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: Bedelli askerlik ücreti...
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2026 yılının ikinci altı ayında uygulanacak bedelli askerlik...
GÜNDEM Haberleri
TümüCHP'de disiplin depremi: 49 isim için kesin ihraç süreci...
CHP Parti Meclisi, parti üyeliği devam ederken YENİ Parti'ye destek verdikleri belirtilen 49...
İZTO’da seçim heyecanı başladı: Mahmut Özgener yeniden aday
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 1 Ekim’de yapılacak seçimlerde...
Çok sayıda il için sağanak ve sıcaklık uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Ağustos Çarşamba gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
30 Ağustos Zafer Bayramı Edremit’te coşkuyla kutlanacak
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. Yıldönümü Edremit Belediyesi tarafından gerçekleştirecek...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli bir araya geliyor
Malazgirt Zaferi’nin 955’inci yıl dönümü kapsamında Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenecek...
Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Ağustos Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı.
73 orman yangınında 12 şüpheli tutuklandı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, 1 Haziran 2026'dan bu yana 25 ilde meydana gelen 73 orman yangınıyla...
Süreçte yeni aşama: Kritik kurul ilk kez toplanacak
Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun kapsamında oluşturulan...
Hava sıcaklıkları 3 ila 6 derece artacak: Prof. Türkeş...
Türkiye, Afrika kökenli sıcak hava dalgasının etkisi altına girdi. Prof. Dr. Murat Türkeş,...
Alparslan Kuytul ve Eşi Semra Kuytul Hakkında Tutuklama...
Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik yürütülen adli soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
AKP'den infaz sisteminde değişiklik sinyali: 'Denetimli...
AKP'nin 25. yıl için yayımladığı 'Vizyon Belgesi'nde ceza ve infaz mevzuatının yeniden ele...
İzmir Baraj Doluluk Oranları Açıklandı: 21 Ağustos İZSU...
İZSU, İzmir'in içme suyu ihtiyacını karşılayan barajların 21 Ağustos tarihli doluluk oranlarını...