“Erken tanı hayati önem taşıyor”
Bornova Belediyesi, Bornova Kent Konseyi ve Meme Kanseriyle Savaşım Derneği (MEMEKANDER) işbirliği ile ‘Meme Kanseri, Kanserin Psikososyal ve Ekonomik Yansımaları’ paneli düzenlendi. Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu erken tanının önemine vurgu yaptı.
Bornova Belediyesi , Bornova Kent Konseyi ve Meme Kanseriyle Savaşım Derneği (MEMEKANDER) işbirliği ile Uğur Mumcu Kültür Merkezi’n de kadınların korkulu rüyası olan meme kanserine karşı bilgilendirme paneli düzenlendi. ‘Meme Kanseri, Kanserin Psikososyal ve Ekonomik Yansımaları’ konulu panelde; meme kanseri farkındalığı, meme kanserinde risk faktörleri,tanısı ve uyum süreci, psikososyal destek, sağlık ekonomosi gibi konular ele alındı. Prof. Dr. Tülay Canda moderatörlüğünde yapılan panele Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu, Uzm. Dr. Damla İşman Haznedaroğlu ve Buca SGK Başkanı İbrahim Demirbilek konuşmacı olarak katıldı.
Erken tanı önemli
Etkinlikte kanserin psikososyal etkilerini anlatan Uzm. Dr. Damla İşman Haznedaroğlu, kanser tanısı ve uyum sürecinin önemine dikkat çekerek, hastaların karşılaştığı psikiyatrik sorunları anlattı. Kanser hastalarının yüzde 25-30’unun tedavi döneminde sorunlar yaşadığını belirten Haznedaroğlu, uyum bozukluğu, anksiyete, stresle ilişkili bozukluklar , depresif bozukluklar , depresyon ve delirsum yaşadıklarını anlattı.
Sağlık Ekonomosi ve Kanser konusunda konuşan Buca SGK Başkanı İbrahim Demirbilek kadınlarda en çok görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu ifade etti. 2009 yılında meme kanseri olan 82 bin kadın varken 2013 yılındaki verilere göre bu rakamın 204 bine çıktığını da belirten Demirbilek, sağlık sistemi modellerini ve SGK uygulamalarını da anlattı. Meme Kanseri Farkındalığı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu ise erken tanının önemine vurgu yaptı. Kadınların meme kanseri ve erken tanısı konusunda bilgi sahibi olmasının önemini anlatarak korkmamaları gerektiğini söyledi.
Bornova Belediye Başkanı Ogun Atila da vatandaşların sağlığı için panele katılarak bilgi veren doktorlara teşekkür etti. MEMEKANDER Başkanı Çiğdem Beşkardeş ise Bornova Belediyesi’nin dernekleri için gösterdiği destekler için Başkan Atila’ya teşekkür plaketi verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkalarının Hayatı dizisi hakkında şok iddia! Usta...
“Başkalarının Hayatı”, henüz üçüncü bölümünde dikkat çeken bir intihal iddiasıyla gündeme geldi....
BUCAKUT’tan Yangından Korunma Haftası’nda hayati uyarılar
Yangından Korunma Haftası kapsamında hayati uyarılarda bulunan Buca Belediyesi Arama Kurtarma...
AİHM Büyük Dairesi, Osman Kavala için toplanıyor
AİHM Büyük Dairesi, Osman Kavala’nın 2. başvurusunu görüşmek üzere toplanıyor. Kararın önümüzdeki...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...