Filiz Başkan İzmir'de kadın adaylarla buluştu
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel kısa adı KADER olan Kadın Adayları Destekleme Derneği’nin kadın aday adayları için düzenlediği Siyaset Okuluna konuşmacı olarak katıldı.
Aday adaylığı dosyasını teslim eden kadınlara seslenen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Aslında bu toplumda ben de varım. Kusura bakmayın da memlekette bu kadar şey felakete sürükleniyorken elimi taşın altına koymaya ben de varım diyen kendinizi kocaman alkışlayın” dedi.
SONUÇLARINI EN ÇOK KADINLAR YAŞIYOR
Yaşanan krizlerden ve yoksunluklardan en çok kadınların etkilendiğini belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Hayat gittikçe zorlaşıyorken, her gün bambaşka şeyleri görüyorken, ekonomik kriz alıp başını gitmişken, çok enteresan internette izlediğimiz eşinin parasını çarçur eden fenomenlerin aslında bir saadet zinciri olduğu ve suç operasyonlarının başı olduğunu fark etmişken, ne yazık ki toplumun her yerinde mevcut iktidarın da bakış açısının sebebiyle bir bölünmüşlük ve parçalanmışlık ve aynı zamanda eşitsizliklerin de zirve yaptığı bir zamanı yaşıyorken bütün ayrımcılığı ve bu bütün eşitsizliğin her birinin tek sebebi ve bunun sebeplerinin ötesinde bu sebeplerin sonuçlarını yaşamak zorunda kalan kabul edelim ki, öncelikle evde sofrasını kuran, ütüsünü yapan, aynı zamanda çalışma hayatında ben de varım diyen kadınlardır” dedi.

BİR ADIM ÖNE ÇIKIYORUZ, AYAĞA KALKIYORUZ
Kadınların siyasette yer alma süresinde birçok zorlukla karşıladığını belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Kolay mı asla değil. Peki, neye ihtiyacımız var. “Bir dakika biz buradayız demeye ihtiyacımız var. Biz buradayız demeye ihtiyacımız var. Sadece kadın erkek ayrımına değil çocuklar için kadınlar için, ben engel tanımıyorum diyen engelliler için aslında toplumun bütün kırılgan tarafları için bir hezimet var ortada. Herkes varoluş mücadelesini sürdürüyor. Ama ne yazık ki tek başına bir yöntemsizlik ile sürdürüyor. Siyasette, yaşamda, iş hayatında, sosyal hayatta ya da her yerde öncelikle şunu diyeceğiz; “Ben varım ben çözerim. Ben yönetirim, ben bu işi yapabilirim.” Ama cümlenin en başında şu olacak; “Biz yaparız, biz yönetiriz, biz çözeriz” Son cümle ama hepimiz için ilk cümle olsun benim konuşmam; “Ayağa kalkıyoruz. Bir adım öne çıkıyoruz. Ben varım. Hayır, biz varız. Şimdi ayağa kalkıyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel: Güçlü Kadın, Kadına Sahip...
Efes Selçuk Belediyesi ile Efes Selçuk Kadın Platformu iş birliğinde düzenlenen 8 Mart Dünya...
Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel: “Kadın üreticiler...
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde Efes...
Başkan Tugay’dan Kadın Girişimcilik Konseyi müjdesi
“Girişimde Kadın Gücü Projesi” kapsamında Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen “İlham...
GÜNDEM Haberleri
TümüGirne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...
Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...
Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki
Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...
Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti
Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...
Silivri gemi faciasında çarpıcı rapor: Gözcü yoktu
Silivri açıklarında iki geminin çarpışmasıyla batan Tuğberk İmamoğlu'ndaki 10 denizci aranırken,...
RC Medya Grup’tan Yayıncılıkta Yeni Dönem
İzmir Türk TV ailesi büyüyor, yayın yelpazesi genişliyor!
Mehmet İşler: Odyssey rotasında İzmir ve Foça olmalı
ETİK Başkanı Mehmet İşler, Homeros ve Sirenler bağlantısıyla Odyssey rotalarına İzmir ve...