Filiz Başkan seçim gündemini anlattı:
TELE 1 ekranlarında yayınlanan Ege Saati Programında Gazeteci Nurettin Sönmez’in konuğu olan Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Efes Selçuk’ta hayata geçen sosyal belediyecilik projelerini anlattı.
Geride kalan beş yıllık görev süresini çalışmayla, azimle, mücadeleyle ve kararlılıkla geçen bir zaman dilimi olarak değerlendiren Filiz Başkan; “5 yıl boyunca Efes Selçuk’u bütün değerleriyle birlikte koruyup kollamaya kendimizi adadığımız, eksikliklerini kapatmaya çalıştığımız ve aynı zamanda da Efes Selçuk’u hayalini kurduğumuz bir noktaya getirmek için adımlarımızı atmaya başladığımız bir dönemdi” dedi.

BÜTÇEMİZİN ÜSTÜNDE İŞLER ÇIKARDIK
Yol çalışmaları, çevre düzenlemeleri ve park çalışmalarından bahseden Filiz Başkan; “En başında “Yürünmez yollarda yürüyeceğiz” demiştik. Ana arterler başta olmak üzere kentin dört bir yanında çok ciddi metrajlarda yol çalışması yaptık. Sonrasında çevre düzenlemelerine çok ciddi olarak emek sarf ettik. Çocukların oyun parklarından tutun da Efes Müzesi önü ve Ahmet Ferahlı Parkı’nın düzenlenmesine, tüm çevre düzenlemelerine kadar aslına bakarsanız çok büyük efor sarf ederek ve bütçemizin çok daha üstünde işler çıkarmanın da gururunu yaşıyoruz” dedi.
4 GÜNDE 100 BİN ZİYARETÇİ
5 yıllık süreç içerisinde Pamucak Sahili’nde düzenlenen festivallere değinen Filiz Başkan, festivallerin yerel ekonomiye ciddi katkı sağladığına dikkat çekerek; “Efes ve Selçuk bütünlüğünü sağlamak bizim için çok kıymetliydi. Pamucak’ın Efes Selçuk’un bir cevheri olduğunu göstermek bizim için çok önemliydi. Festivaller bunun için önemli kriterlerden birisiydi ki bahsettiğimiz Pamucak’ta yapmış olduğumuz o festivalle geçen sene girdi çıktılarla birlikte 4 gün içerisinde 100 bine yakın ziyaretçi ağırladık” dedi.

2019 sonrasında ortaya çıkan pandemi, deprem ve ekonomik krizin farklı bir belediyecilik anlayışı ortaya çıkardığını belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk Çocuklar için Gıda Dayanışması, köylerde yaşayan öğrencilerin merkezdeki okullarına ulaşımlarının sağlanması gibi projelerin yanı sıra anne karnındaki bebekten, yetişen çocuktan ev kadınından çiftçisinden turizmcisine kadar dört bir yandan kenti hem koruyup hem kollayıp hem de geliştirmek adına ciddi adımlar atmak adına değerli olduğunu ifade etti.
BİRLİKTE ADIM ATACAĞIMIZA EMİNİM
Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili değerlendirme yapan Filiz Başkan; “Kentteki bütün dinamiklerle birlikte ne yapacağımızı bildiğimiz için o kent ittifakını kurabilmeyi başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. O anlamda Efes Selçuk’u bir adım daha öteye götürmekle ilgili bir seçime gireceğiz. Efes Selçuk halkının en kıymetli özelliği dikkatlidir ve bu dikkat dâhilinde de esnafın para kazandığını, Efes Selçuk’un ne kadar tanınır hale geldiğini ve dayanışmanın, kente ve kentliye sahip çıkmanın ne kadar kıymetli olduğunu, Efes Selçuk’un turizmiyle, kültürüyle, tarımsal kalkınmasıyla ne kadar değerli olduğunu zaten biliyordu ve bunların üzerine giden bir Belediye Başkanı gördüklerini umut ediyorum. O anlamda tercih meselesi değil ama devam meselesi ise tam yol ileri ise, istikrar ise hep birlikte adım atacağımıza eminim. Partili ya da partisi hiç önemli değil Efes Selçuk halkı adına söylüyorum. Efes Selçuk asla vazgeçilmeyecek kadar kıymetli bir kent ve hiçbir değerinden ve insanından asla vazgeçmem” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP’de ara seçim senaryoları yeniden gündeme geldi
CHP, belediyelerine süren operasyon üzerine, daha önce tartıştığı “ara seçim” gündemini bu kez...
Beştepe’de Kritik Zirve!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılacak Kabine Toplantısı’nın ana...
Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel: “Kadın üreticiler...
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde Efes...
GÜNDEM Haberleri
TümüBaşkan Güç: “Yeni Parti Halk Desteğiyle İktidara Yürüyecek”
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla İzmir’de bir araya gelen YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos Mesajı: En Güçlü...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zaferi nedeniyle mesaj yayımladı.
Meteoroloji'den şiddetli yağış ve fırtına uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Ağustos Cumartesi gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı....
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)...
Şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, bir kahramanlık destanıdır....
İZMİR VALİSİ DR. SÜLEYMAN ELBAN’IN 30 AĞUSTOS ZAFER...
Aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna verdiği eşsiz mücadelenin zaferle taçlandığı 30...
“ZOR ZAMANLARDA MÜCADELE RUHUMUZDAN ASLA VAZGEÇMEMELİYİZ”
30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan büyük zafer, milletimizin imkansızlıklar içinde dahi...
TÜRK DÜNYASININ GENÇ UZAY KAŞİFLERİ UZAY KAMPI TÜRKİYE’DE...
Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve Uzay Kampı Türkiye iş birliğiyle düzenlenen ‘TUA Uzay Kaşifleri...
1.535 YÜZÜCÜ, ÇANAKKALE BOĞAZI’NDA ZAFER İÇİN KULAÇ ATACAK
39. Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda iki kıtayı bir kez...
Cumhuriyet’in yaşayan mirası Kültürpark 90 yaşında
İzmir’in simge mekânlarından Kültürpark’ın 90 yıllık geçmişi, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla...
İzmir’de elektrik kesintisi alarmı! GEDİZ Elektrik...
GEDİZ Elektrik tarafından yapılan duyuruya göre, 29 Ağustos Cumartesi günü İzmir’in Aliağa,...
Resmi Gazete’de yayımlandı: Türkiye’den Suriyeli...
Suriye Arap Cumhuriyeti'nin diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti...
İzmir yeniden kuraklık endişesiyle karşı karşıya mı...
İzmir’de yaz aylarının kavurucu sıcakları etkisini gösteriyor. Yaz ayları devam ederken kentin...