Fuat Göztepe Parkı baştan aşağıya yenileniyor
Konak Belediyesi’nin ilçe genelindeki parklarda başlattığı yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Konak Belediyesi son olarak yenileme çalışmaları süren ve iki ayrı bölümden oluşan Fuat Göztepe Parkı’nın ilk bölümünü baştan aşağı yenileyerek vatandaşın hizmetine sundu.
Göztepe’nin en büyük ve en işlek parkı olan Fuat Göztepe Parkı yeniden projelendirildi. İki ayrı bölümden oluşan parkın yenileme çalışmalarına alan olarak daha küçük olan bölümden başlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık bir ay gibi kısa bir zamanda 850 metrekarelik ilk bölüm tamamıyla yenilenerek tekrar vatandaşın kullanımına sunuldu. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bölgenin en büyük ve en işlek parkının yenileme çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanarak vatandaşın kullanımına sunulacağını söyledi.
EN ÇOK ÇOCUKLAR SEVİNECEK
Park yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan parkın büyük bölümünün de en kısa zamanda bitirileceğini belirterek, “Fuat Göztepe Parkımız 7’den 70’e herkesin kullandığı, gündüz kullanımı olduğu kadar akşam saatlerinde de çok rağbet gören Göztepe’mizin uğrak yeri. Çok rağbet görmesi doğal olarak fiziksel yıpranmayı da beraberinde getiriyor. Fuat Göztepe Parkımızı bütünüyle yenilenerek bir an önce vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya çalışıyoruz. İlk etap tamamlandı. Sırada kullanım alanı açısından daha büyük olan diğer bölüm var. Bu bölüm özellikle çocuklarımızın oyun guruplarının bulunduğu alan. O yüzden bir an önce tamamlayarak çocukları oyun parkları ile buluşturmayı planlıyoruz. Bu parkın tamamlanmasına en çok çocuklar sevinecek. Hava koşullarını da göz önünde bulundurarak önümüzdeki ay içinde yenileme çalışmalarını tamamlaya çalışacağız. Çalışmalar tamamlandığında hem çocukların yüzünü güldürecek hem de hem büyüklerin ihtiyaçlarını görecek bir park ortaya çıkmış olacak” dedi.
ESKİSİNDEN DAHA AYDINLIK OLDU
Fuat Göztepe Parkı’nın küçük bölümünde spor aletleri, yürüyüş ve spor alanındaki tartan zemin, alt ve üst aydınlatma sistemi, çim zemin ve parke taşlar baştan aşağı yenilenerek park yepyeni bir görünüme kavuşturuldu. Sokak hayvanlarına duyarlı bir belediye olan Konak Belediyesi parka sokak hayvanlarının su içebileceği otomatik su içme hazneleri de yerleştirdi.
Parkın alt ve üst yapı elektrik tesisatının yenilenmesiyle hem elektrikten tasarruf sağlandı hem de görsellik artırıldı. Estetiğin göz önünde bulundurulduğu çalışmada Konak Belediyesi logolu led aydınlatma direkleri sayesinde park eskiye oranla çok daha aydınlık hale getirildi. Böylece, özellikle yaz aylarında akşam saatlerinde de parkı yoğun olarak kullanan mahalle sakinleri parkı çok daha güvenle kullanabilecek.
GÖRSEL ZENGİNLİK SAĞLANDI
Park mobilyaları ve mevsimsel çiçekliklerle görselliği ve kullanışlılığı zenginleştirilen Fuat Göztepe Parkı’nda vatandaşın rahat bir zeminde yürüyebilmesi için parke taşları da yenileriyle değiştirildi. Rengarenk döşenen granit taşlar parkın görselliğini artırırken kullanışlı olması da göz önünde bulunduruldu.
ENGELLER SORUN OLMAYACAK
Bedensel engelli bireylerin tekerlekli sandalyeleriyle parka giriş çıkış yapabilecekleri yerlere rampa yapılmasının yanı sıra araç parkını önlemek amacıyla da Göztepe’nin simge renkleri olan sarı-kırmızı renkte bariyerler yerleştirildi. Öte yandan görme engelli vatandaşların kullandığı engelli zemin taşları da elden geçirildi. Konak Belediyesi ekipleri, sadece parkı yenilemekle de kalmadı. Bölgede yapılan altyapı çalışmaları nedeniyle park alanı çevresindeki yollarda oluşan bozukluklar da onarıldı.
BÜYÜK BÖLÜM DE YENİLENECEK
Yaklaşık bir ay süren yenileme çalışmalarının sonunda eskisinden çok daha kullanışlı, aydınlık ve estetik bir görünüme kavuşan Fuat Göztepe Parkı’nın Mithatpaşa Caddesi’ne bakan 6 bin 120 metrekarelik cephesinin yenileme çalışmalarına da önümüzdeki günlerde başlanacak. Hava koşullarının el verdiği ölçüde en hızlı sürede baştan aşağı yenilenecek olan park, bölge halkının kullanımına en kısa sürede tekrar sunulacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Fuat Gümüş’ten Gödence’ye üretim ve kalkınma desteği
Seferihisar Belediye Başkan Vekili Fuat Gümüş, Gödence Üretici Pazarı’nı ziyaret ederek...
Bayraklı’da 28 park baştan sona yenileniyor
Bayraklı Belediyesi, ilçenin farklı mahallelerinde bulunan 28 parkı yenileme ve revizyon...
Gaziemir Belediyesi yenilediği Şehit Ferit Yaşarlar...
Gaziemir Belediyesi, Şehit Ferit Yaşarlar Parkı’nı öz kaynakları ve belediye emekçilerinin...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...