BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Gaziemir Belediyesi bütçesi tartışma yarattı

Gaziemir Belediyesi bütçesi tartışma yarattı

İzmir’in Gaziemir Belediyesi Meclisi ekim birleşiminde gündeme gelen 2019 yılı gelir-gider bütçesi tartışma yarattı.

0Yorumlar
Gaziemir Belediyesi bütçesi tartışma yarattı

İlçe belediyesinin  rutin belediyecilik hizmetlerini bile yerine getiremediğini vurgulayan AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz, sadece CHP’li meclis üyelerinin oyu ile geçen bütçenin halkın ihtiyaçlarını karşılamayan makyaj bir bütçe olduğunu söyledi.

Gaziemir Belediyesi Meclisi ekim birleşiminde 2019 yılı performans programı ile gelir-gider bütçesi görüşüldü. Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Yapar, 93 performans hedefine bağlı olarak 105 faaliyet belirlendiğini ifade etti. AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Aslan, Yılmaz Akın ile Aytül Taşçı yaptıkları konuşmalarda bütçeyi sert sözlerle eleştirdi.

BÜYÜK GİDERLERİN KÜÇÜK GÖSTERİLMESİ GAYRETİMİ VAR?

Aynı iş kolu için farklı başlıklar altında oluşturulan birçok bölüme küçük bütçeler konularak büyük giderlerin saklanmaya çalışıldığını belirten AK Partili meclis üyeleri,  Genel bütçe içerisinde yol ve kaldırım düzenlemesine % 22,5 çöp toplamaya % 21, park ve bahçe bakımına ise %13 pay ayrılmasını eleştirdi.

FAİZ GİDERİ %350 ATTIRILIYOR

Bütçede çok büyük pay ayrılan mal ve hizmet alınları için fiyat araştırmalarının tatmin  edici bulunmadığı belirtilen bütçede, bazı işlerdeki aynı personel giderlerinin 3 kez yazılması dikkat çekti. Bu yıla oranla gelecek yılki bütçenin faiz giderinin yüzde 350 artmasına tepki gösteren AK Partili Meclis Üyeleri, sahipsiz hayvanların bertaraf edileceği yazan bölümün insanlık dışı olduğunu dile getirdi.  

MALİYET ODAKLI DEĞİL, İNSAN ODAKLI

Gaziemir Belediye Meclisi’nde sadece CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile değil AK Partili meclis üyelerinin de destekleyeceği oybirliği ile kabul edilen 2019 yılı bütçesini görmeyi çok arzu ettiğini belirten AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz, “Belediyenin gerçekleştireceği faaliyetlere aktarılan kaynakların etkin ve verimli kullanılamadığını gördüm. Titizlik ve ince ayrıntılardan uzak, bir liseli öğrencinin performans ödevinin bile gerisinde bir bütçe planıyla karşılaştık. Bütçemizin halkımızın ihtiyaç ve taleplerini karşılayacak bir bütçe olmasını isterdim. Fiziki yatırımların yanı sıra kadınlara, çocuklara, yaşlılara ve ihtiyaç sahiplerine dokunacak insan odaklı bir bütçeyi kazanacağımız yerel seçimlerden sonra biz yapacağız. Gaziemirli hemşerilerimizin içi rahat olsun”dedi.

Hararetli tartışmaların ardından AK Partili meclis üyelerin red oyu verdiği 2019 yılı bütçesi CHP'li meclis üyelerinin kabul oylarıyla 138 milyon 645 bin lira olarak kabul edildi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce