Gaziemir Belediyesi Doğal Afet El Kitapçığı ile toplumu bilgilendirecek
Gaziemir Belediyesi, deprem başta olmak üzere doğal afetler konusunda vatandaşların gerekli tedbirleri alması ve bilinçlenmesi için 1 – 7 Mart Deprem Haftası kapsamında Doğal Afet El Kitapçığı hazırladı. Kitapçık, 1 Mart tarihinden itibaren yurttaşlara dağıtılmaya başlandı.
Gaziemir Belediyesi, son dönemde yaşanan depremler ve bu depremlerde yaşanan can kayıpları nedeniyle Türkiye’nin en önemli gündemi haline gelen deprem ve diğer doğal afetler konusunda yurttaşların bilinçlenmesi için harekete geçti. Doğal afetler konusunda yaptığı çalışmalar kapsamında Afet Sonrası Toplanma Alanları’nın sayısını 38’e yükselten Gaziemir Belediyesi, şimdi de Doğal Afet El Kitapçığı hazırladı. Kitapçık, belediyenin hizmet binalarında ve Cumhuriyet Semt Evleri’nde yurttaşlara dağıtılmaya başlandı.

Toplumun doğal afetlere hazır olması ve gerekli önlemleri alması için hazırlanan kitapçıkta; deprem, sel, yangın gibi doğal afetler öncesinde alınması gereken tedbirler, afet anında ve sonrasında neler yapılacağı detaylı olarak anlatılıyor. Afetin tanımına yer verilen kitapçıkta, Türkiye’de doğal afetlerin sık sık yaşandığına vurgu yapılıyor. Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığının altının çizildiği afet kitapçığında, deprem nedeniyle meydana gelen ölümlerde Türkiye’nin dünya üçüncüsü olduğu bilgisi veriliyor. Kitapçıkta, iklim değişikliği nedeniyle Türkiye’de sıklıkla yaşanan sel felaketine de detaylı olarak yer veriliyor; selden önce alınacak önlemler, sele yakalanma anında ve sonrasında neler yapılacağının bilgisi bulunuyor.
Acil Durum Çantası’nın öneminin anlatıldığı kitapçıkta, bu çantada nelerin yer alması gerektiğinden de madde madde bahsediliyor. Kalp masajı, suni solunum gibi hayat kurtaran müdahaleler başta olmak üzere sağlık sorunu yaşayan kişiye yapılacak ilk yardım uygulamaları da kitapçıkta detaylı olarak anlatılıyor. Gaziemir’deki sağlık noktalarının adreslerinin yer aldığı kitapçıkta, afet anında başvurulacak kurumların telefon numaraları da bulunuyor. Kitapçığın içinde Gaziemir Belediyesi Afet Sonrası Toplanma Alanları’nı gösteren özel harita da yer alıyor. Gaziemirliler, kitapçıkları belediye hizmet binalarından ücretsiz olarak temin edebilir, belediyenin internet sitesinden kitapçığa elektronik ortamdan ulaşabilirler.
Doğal afetlere hazır olmalıyız
Deprem, yangın ve sel başta olmak üzere, acil durum ve afetlerde yaşanabilecek kayıpları en aza indirmek için bilinçlenmenin çok önemli olduğunu dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Doğal afetlere, özellikle olası bir depremde hazırlıklı olmaya çok önem veriyoruz. Bunun için ilçemizdeki afet sonrası toplanma alan sayısını 38’e yükselttik. Yaklaşık 100 bin kişinin aynı anda toplanabileceği 396 bin 554 metrekare ölçülere sahip bu alanların çok iyi bilinmesi gerekiyor. Türkiye’nin son dönemde yaşadığı doğal afetlerin ardından bilinci artırmak adına biz de Gaziemir Belediyesi olarak 1 – 7 Mart Deprem Haftası kapsamında “Doğal Afet El Kitapçığı” hazırladık. Kitapçığımızda 16 mahallemizde yer alan afet sonrası toplanma alanlarının haritası da bulunuyor. Ayrıca kitapçıkta genel bilgilerle birlikte bir afet öncesinde, anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği; afetlere nasıl hazırlanılması, ne şekilde müdahale edilmesi gerektiği ve oluşabilecek hasarı en aza indirmenin yolları hakkında bilgiler veriliyor. Bu kitapçığımızın Gaziemir’imize ve kentimize yararlı olmasını diliyorum” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İZDENİZ personeline afet ve yangın eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturma hedefi doğrultusunda...
Gaziemir Belediyesi’nden Doğal Afet El Kitapçığı
Gaziemir Belediyesi deprem, sel, yangın gibi doğal afetler öncesinde alınması gereken tedbirler,...
TBMM Gazze için 'olağanüstü' toplandı
TBMM Genel Kurulu, İsrail'in Gazze saldırısı, Filistin halkına uyguladığı soykırım ve zulüm ile...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...