Gaziemir Belediyesi'nde memurlardan tabutlu eylem
Ege'nin Sesi- Gaziemir Belediyesi’nde toplu sözleşmeleri iptal edilen memurların hak arayışı sürüyor.
Belediye binası önünde toplanan Tüm-Yerel-Sen 2 No’lu Şube’ye bağlı memurlar tabutlu eylem gerçekleştirdi.

Tüm-Yerel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Özgür Işık basın açıklamasında: “İmza çadırında nöbet tutan arkadaşlarımıza başkan yardımcısı talimatı ile tutanak tutulmak istendi. Ne yaparsanız yapın bizleri yıldıramayacaksınız. Müdür arkadaşlarımıza buradan çağrı yapıyorum. Siz kimsenin kalemi olmayın size talimat verenler gelsin tutanak tutsun ben onlar hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağım” dedi.
İŞTE BASIN AÇIKLAMASI:
Değerli dostlar yine bir meydanda emek, hukuk ve hak mücadelesi için bir araya geldik. Bu mücadelede yanımızda duran Herkese teşekkür ediyorum.
İşte gördüğünüz gibi bu meydanlar hergun biraz daha kalabalıklaşıyor;çünkü biz her gün daha çok birleşiyoruz.
Geçen hafta belediye binanız önünde söz vermiştik. Toplu is sözleşmesi ile kazandığımız haklarımızın gasp edilmesi son bulana kadar; bu meydanda Gaziemir Halkının misafiri olacağız. Gaziemir emekçilerinin haklarını korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Çünkü hak mücadelesinden yorulunmaz. Hukuk mücadelesinden bıkılmaz ve adalet mücadelesi asla terk edilemez.
Bakınız sevgili dostlar bizleri yıldırmak için her türlü baskı ve yıldırma politikası masaya getirildi.Bunları sizler yaşadınız ve direndiniz bu şanlı direniş Tüm Yerel Sen ailesinin onurlu tarihinin mihenk taşları olacak. Sizlerin bu kutsal direniş ve mücadelesi elbet zafer ile taçlanacak. Bizler hep birlikte bu karanlık sürecin sonunda toplu iş sözleşmesi ile kazandığımız haklarımızı söke söke alacağız. hem de öyle bir alacağız ki; bir daha hiçbir yerde hiçbir belediye başkanı memurların bu kutsal haklarına el uzatmaya cüret dahi edemeyecek.
Ve değerli memur emekçisi yoldaşlarım emin olun tarih; haklarımızı çalmaya çalışan emek hırsızlarını değil; bu hak mücadelesi uğruna bedel ödeyen ve tüm emekçiler adına zafer kazanan örgütlü mücadelemizi hatırlayacak.
Sevgili arkadaşlar baktık ki Halil Arda bizsiz yapamıyor; bizi görmeden içi rahat etmiyor biz de sizlerin desteği ile belediyenin önüne emeğe saygı adalete davet imza çadırı kurduk. Bu imza çadırında nöbet tutan arkadaşlarımıza başkan yardımcısı talimatı ile tutanak tutulmak istendi. Ne yaparsanız yapın bizleri yıldıramayacaksınız. Müdür arkadaşlarımıza buradan çağrı yapıyorum. siz kimsenin kalemi olmayın size talimat verenler gelsin tutanak tutsun ben onlar hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağım. Burada yaptığımız her türlü eylem anayasal hakkımız bunu sorgulayanlar yargıda hesabını verir.

Gaziemir Belediyesinde verdiğimiz adalet ve Emek mücadelesini artık her hafta değil her gün sürdüreceğiz. Bu kavgada sizinle omuz omuza olmaktan ben ve tüm sendikamız onur duyuyor. Sizler de bizimle zafere yürüdüğünüze lütfen inanın. Şu an içinde bulunduğumuz karanlık gibi gözükebilir; baskılar altında bırakılabilirsiniz. İşte böyle durumlarda sendikamızın yanınızda olduğunu asla unutmayın ve Rahmetli Başbakanımız Bülent Ecevit’in şu şiirini hatırlayın.
Gündüzler karışık
Akşamlar Bulanık
Geceler Gebe
Sabahlar Devrim...
Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum
Yaşasın örgütlü mücadelemiz.
Yaşasın Tüm Yerel Sen
Yaşasın Birleşik Kamu İş
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Büyükşehir’den, tüm engel gruplarını kapsayan ilk yerel...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Engelli Hizmetlerine Yönelik İzmir Yaklaşımı ve Eylem Planı...
Eylem sona erdi!
Buca Belediyesi'nde maaşların ödenmemesi nedeniyle işçilerin başlattığı eylem edinilen bilgiye...
Buca Belediyesi işçileri alacakları için eylem başlattı
Buca Belediyesi’nde örgütlü DİSK Genel İş 6 Nolu Şube işçileri ödenmeyen maaş ve alacaklar için...
GÜNDEM Haberleri
TümüTarihi konuşmaya saatler kaldı! Erdoğan 4 yeni transfere...
AK Parti, kuruluşunun 25. yılını Ankara Başkent Millet Bahçesi'nde 100 binin üzerinde teşkilat...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün DEM Parti İmralı heyetini...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Avukat Özgür Faik Erol'dan...
Numan Kurtulmuş: Yeni dönemi hep birlikte inşa edeceğiz
TBMM’de “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan yasa 467 oyla kabul edilerek yasalaştı....
Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ yasası sonrası ilk yorum
TBMM’de 468 oyla kabul edilerek yasalaşan düzenlemenin ardından Bahçeli, yasa için “Hayırlı...
Çerçeve yasa TBMM’de 467 oyla kabul edildi
Çerçeve yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 467 kabul, 87 ret ve 7 çekimser oyla...
YENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...
İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...
Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...
YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...
Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...
Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...
Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....
Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi
TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...
Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...
Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...
Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...