Gaziemir’de Atatürk büstü açıldı
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın ilçeye kazandırdığı Atatürk büstü, düzenlenen törenle açıldı.
Heykeltraş Harun Atalayman’ın yaptığı 105 santim yüksekliğindeki büst, Belediye Hizmet Binası önüne yapılan traverten kaplamalı kaide üzerine konuldu. Büstün açılış törenine Belediye Başkanı Halil Arda’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Necati Kırmaz, İzel Zenginobuz Derinsu, belediye meclis üyeleri, İyi Parti Gaziemir İlçe Sedat Dağ, Heykeltraş Harun Atalayman, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye çalışanları ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Halil Arda, “Bugün çok gururlu ve heyecanlıyım. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hayatımız boyunca örnek aldığımız, onun ilkeleri ve fikirleri doğrultusunda hareket ettiğimiz çok büyük bir önder. Mustafa Kemal Atatürk’e olan saldırıların arttığı, ülkenin akıl ve bilim yolundan uzaklaştığı şu günlerde Ata’mızdan başka sığınacak gölgemiz olmadığını biliyoruz. Bu ülkede yaşayan herkesin Atatürk’e çok büyük bir minnet borcu olduğunu bilmesi gerekir. Atatürk’ün en büyük mirası geleceğe taşınan düşünceleri ve büyük Türkiye Cumhuriyeti’dir. Eğer bizler atamıza layık olmak istiyorsak görevimizi en iyi şekilde yapacağız. Bunun için büstümüzün kaidesine bize yol göstermesi adına Atamızın, ‘Ülkesini en çok seven görevini en iyi yapandır’ sözünü yazdık. O’nu her zaman hatırlayıp hiç unutmayacağız. Heykeltraş Harun Atalayman’ın sanatçı dokunuşla hazırladığı bu değerli eseri, Belediyemizin hemen önüne koyduğumuz için çok mutluyuz. Kendisine çalışması için teşekkür ediyorum. Bu açılışı gerçekleştirdiğim için çok gururlu ve onurluyum, katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmasının ardından törene katılanlarla birlikte büstün açılışını yapan Başkan Halil Arda, duygu dolu anlar yaşadı. Açılışın ardından törene katılanlar Atatürk büstüne karanfil bıraktı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çiğli’de Yılmaz Aksoy Parkı Coşkulu Törenle Açıldı
Çiğli Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Yılmaz Aksoy Parkı, yoğun...
İZMAR’ın iki yeni mağazası Gaziemir ve Karşıyaka'da açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tanzim satış mağazası İZMAR’ın 16’ncı şubesi Gaziemir Aktepe’de,...
Ahmet Taner Kışlalı Güzelbahçe’de Anıldı
Eski Kültür Bakanı, gazeteci, yazar, akademisyen Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın katledilişinin...
GÜNDEM Haberleri
TümüTorbalı’da otoban kavşağına kilitlendi
Torbalı’daki OSB’lere çıkarma yapan İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, sanayici için kritik...
Sanayi Üretimi Temmuzda Geriledi: TÜİK Verileri Açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Verilere...
İklim Krizi: Ağustos Ayı Sıcaklık Rekorlarıyla Tarihe Geçti
Dünya genelinde küresel sıcaklık artışı kritik sınırları zorlamaya devam ederken, geride...
YENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...
YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...
Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...

