BIST 100 14.012,42 %0,57 Altın 6.898,85 ₺/gr %0,74 Bitcoin $79.826 %0,15 Dolar 48,49 ₺ %0,22 Euro 56,36 ₺ %0,25 Sterlin 65,48 ₺ %0,22 Gümüş 103,13 ₺/gr %0,93 Ethereum $2.496,58 %1,59 İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,06 Kanada Doları 35,03 ₺ %0,10 Avustralya Doları 34,94 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,91 ₺ %0,26 BAE Dirhemi 13,19 ₺ %0,25 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,23 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,37
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Gaziemir’in sanat âşıkları

Gaziemir’in sanat âşıkları

Gaziemir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’na katılanlar, aldıkları müzik eğitimiyle bu alanda kendilerini geliştiriyor, düzenlenen yıl sonu konserlerinde sahneye çıkmanın heyecanını yaşıyor.

0Yorumlar
Gaziemir’in sanat âşıkları



Gaziemir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği Türk Sanat Müziği Korosu yoğun ilgi görüyor. Koroya katılanlar, haftanın bir günü Yılmaz Demirtaş’tan iki saat eğitim alıyor. Her yaştan bireyin yer aldığı koroya katılanlar hem müzik eğitimi alıp sosyalleşmenin hem de sahneye çıkmanın mutluluğunu yaşıyor. Eğitimin sonunda belediyenin düzenlediği yıl sonu konserlerinde sahne alan koristler, koro ve solo şarkılar seslendirerek öğrendiklerini dinleyicilerin beğenisine sunuyor.

“Müzikle iyileşiyorum”
Gaziemir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’na katılan Berrin-Mehmet Armağan çifti, hayatlarının bir parçası olan müzik sayesinde hem sosyalleşiyor hem de şifa buluyor. Ailesinin müzikle ilgilendiğini, kardeşinin ve kızının konservatuar mezunu olduğunu ifade eden Mehmet Armağan, 20 yıl önce katıldığı koro çalışmasına, yaşadığı parkinson hastalığı nedeniyle ara vermek zorunda kalıyor. Mehmet Armağan, uzun süren bu aranın ardından 2022 yılında eşiyle birlikte Gaziemir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’na katılıyor. Müziğe olan sevgisini şarkı sözlerinden alıntı yaparak kaleme aldığı “Ey Güzel Şarkı” şiiriyle anlatan Mehmet Armağan, “Sosyal bir çevre edinerek hastalıkla daha güçlü mücadele ediyorum. Müziğin iyileştirici etkisi olduğuna inanıyorum. Koroda müzik yapmak büyük bir zevk. Zamanımızı müzik yaparak değerlendiriyoruz. Çok güzel arkadaşlıklar kuruyoruz. Müzik tedavi olmama katkı sağlıyor. Bir dönem, yaşadığım hastalığı kabullenmede sıkıntılar yaşamıştık. Konserlere çıkmak, yeniden bir işe yaradığını hissettiriyor insana. Koro, tekrar sosyalleşmem için çok önemli bir adım oldu” dedi.

Eşi Mehmet Armağan ile birlikte katıldığı koro çalışmasından büyük keyif aldığını dile getiren Berrin Armağan ise duygularını şöyle dile getirdi:
“Çok uzun yıllardır iyi bir müzik dinleyicisiydim. Eşimin sesi çok güzeldi, evimizde hep birlikte şarkılar söylerdik. Arkadaşımın sahne aldığı konseri izleyince koroya katılmaya; müzikle iç içe olup bu güzellikleri yaşamaya karar verdik. Yılmaz hocamızın ilgisi ve desteği bizim motivasyonumuzu arttırdı ve mutlu etti. Eşimle birlikte şarkılar söylemek, konsere hazırlanmak hayatımıza çok katkı sağladı. Müzik yaparken vaktin nasıl geçtiğini hatırlamıyoruz. Müzik gerçekten ruhun gıdası. Müzikle iç içe olmak bambaşka, müzik insanı gençleştiriyor. Ömrümüzün sonuna kadar müzikle iç içe olacağız. Gaziemir Belediyesi’ne ve Yılmaz hocama teşekkür ediyorum.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi

Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

20 saat önce

Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki

Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...

20 saat önce

Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...

20 saat önce

Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...

Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...

20 saat önce

Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...

20 saat önce

İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...

Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...

21 saat önce

Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...

2 gün önce

Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki

Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...

2 gün önce

Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti

Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...

2 gün önce

Silivri gemi faciasında çarpıcı rapor: Gözcü yoktu

Silivri açıklarında iki geminin çarpışmasıyla batan Tuğberk İmamoğlu'ndaki 10 denizci aranırken,...

2 gün önce

RC Medya Grup’tan Yayıncılıkta Yeni Dönem

İzmir Türk TV ailesi büyüyor, yayın yelpazesi genişliyor!

2 gün önce

Mehmet İşler: Odyssey rotasında İzmir ve Foça olmalı

ETİK Başkanı Mehmet İşler, Homeros ve Sirenler bağlantısıyla Odyssey rotalarına İzmir ve...

2 gün önce