Gaziemir’de kadın dostu Başkan ile güçlü kadınlar
Başkan Şenol’un 2009 yılında hayata geçirdiği ve sayısı 14’e ulaşan Cumhuriyet Semt Evleri’yle kadınlar ekonomik, soysal hayatta ve kentin yönetiminde daha aktif bireyler oldu. Belediye Kadın Danışma Merkezi, ücretsiz hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmetiyle kadınların çözüm kapısı oldu
Hayattaki yükü her geçen gün artan kadınların sorunlarına Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Cumhuriyet Semt Evleri ve Kadın Danışma Merkezi’yle çare buluyor. Cumhuriyet Semt Evleri’nde verilen kurslar, seminerler ve eğitimlerle kadınlar üretime yönlendirilerek sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif bireyler olmaları sağlandı. Belediye Kadın Danışma Merkezi’nde ücretsiz verilen psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmetiyle de kadınların sorunları çözüme kavuşturuluyor.
İkinci adres: Cumhuriyet Semt Evleri
Başkan Şenol’un ‘her mahalleye bir belediye’ sloganıyla hayata geçirdiği Cumhuriyet Semt Evleri Projesi’nde ‘sıcak yuva, üretken atölye’ hedefine ulaşıldı, merkezler adeta ‘halk evine’ dönüştü. 2009 yılında ilki Aktepe Mahallesi’nde kurulan semt evlerinin sayısı 14’e ulaşırken, Binbaşı Reşatbey Mahallesi ile Sarnıç’ta iki çamaşırhane ile bir dikiş atölyesi de bu merkezlerin bünyesinde hizmet vermeye başladı.
Ev kadınlarını kurslar, seminerler ve eğitimlerle üretime yönlendirerek sosyal ve ekonomik hayatta ve kentin yönetiminde aktif bireyler haline getirmek amacıyla çıkılan yolda hedefe tam anlamıyla ulaşıldı. Ücretsiz psikolojik ve hukuki danışmanlık dışında sağlıkla ilgili eğitimlerin de verildiği semt evleri artık Gaziemirli kadınların ve kendileri için çok sayıda kurs düzenlenen çocukların adeta‘ikinci adresine’ dönüştü. ‘El emeği, göz nuru’ üretimleriyle evlerinin geçimine katkı sunmaya başlayan kadınların üretimlerinin değerlenmesi için kime ait olduğu barkotlarla belirlenen ürünlerin fuarlarda kurulan stantlarda satılması sağlandı.
Dert ortağı: Kadın Danışma Merkezi
Gaziemir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde verilen psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmetiyle kadınlar sorunlarını aşıyor, çaresizlikten, yalnızlıktan kurtuluyor. Gaziemirli kadınlar, Kadın Danışma Merkezi’nden randevu alarak, psikolojik ve hukuki sorunlarının çözümü için uzman psikolog ve avukatla ücretsiz görüşebiliyor. Merkezde, danışanlarla yapılan görüşmeler tamamen gizli tutulurken, başvuru konularıyla ilgili istatistikler tutuluyor. En çok destek istenen konular, istatistikler ve kadınların doldurduğu hizmet talep formları ile belirlenerek, Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri’nin katkılarıyla eğitim seminerleri de düzenleniyor. Bu eğitimler sayesinde kadınların kişisel gelişimlerine katkı sağlanırken, sorularına da cevap bulunuyor. Merkezde verilen ücretsiz hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmetleri, Cumhuriyet Semt Evleri’ne de taşındı. Merkezde görev yapan psikolog ve avukatlar semt evlerini ziyaret ederek buralarda da danışmanlık yapıyor.
Kadının özgür olduğu bir dünya
Toplumsal yaşamın her kademesinde kadına çok önemli görevler düştüğünü ve toplumun temelini kadınların oluşturduğu ifade eden Başkan Şenol, “Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımızı sosyal ve ekonomik hayatın içine çekmekten, onları kentlerin ve ülkenin yönetiminde söz sahibi bireyler haline dönüştürmekten büyük mutluluk duyuyorum. Günlük yaşamın zor koşullarına karşı kadınların yanlarında olmaya, destek vermeye çalışıyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün anlamına uygun bir şekilde kutlanacağı, kadınlarımızın adının şiddetle değil, başarılarıyla anılacağı bir ülke istiyorum. Kadınlarımızın şekil verdiği bir dünyada yaşamak dileklerimle, tüm kadınlarımızın bu özel günlerini kutluyorum” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Türkiye’de bir ilk: Konak’ta kadın cinayetlerine karşı...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kadınların yaşam hakkını savunmak, adalet...
Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel: Güçlü Kadın, Kadına Sahip...
Efes Selçuk Belediyesi ile Efes Selçuk Kadın Platformu iş birliğinde düzenlenen 8 Mart Dünya...
Konak’ta kadınlar her geçen gün daha güçlü
Konak Belediyesi, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu öncülüğünde istihdamdan sosyal desteğe, eğitimden...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...