Gaziemir’de yağmur seferberliği
Gaziemir Belediyesi ekipleri, etkili olan şiddetli sağanak yağmur nedeniyle yaşanan olumsuzluklara müdahale etmek ve yurttaşlara destek vermek için gece boyunca görev yaptı.
İzmir’de gece yarısına doğru etkili olan şiddetli sağanak yağmurda Gaziemir’de metrekareye saatte 49,2 kilogram yağmur düştü. Çok kısa sürede düşen yoğun yağış nedeniyle meydana gelen olumsuzluklardan etkilenen yurttaşların yardımına Gaziemir Belediyesi ekipleri koştu. Gaziemir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevli ekipler ile Acil Durum Müdahale ekipleri teyakkuza geçti. Aşırı yağış sonucu evlerini ve iş yerlerini su basan yurttaşların yardımına koşan ekipler, suyun tahliye edilmesinde vatandaşlara destek verdi. Arazözlerle taşkın yaşanan noktalardaki suları tahliye eden ekipler, rögar kapaklarında meydana gelen tıkanıklıkları açtı, dere yataklarında oluşan taşmalara müdahale etti. Ekipler sabaha kadar çalışarak yağmurdan kaynaklanan olumsuzluklara karşı mücadele etti.
Gece boyunca aralıksız çalışma
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nün uyarılarını dikkate alarak teyakkuza geçtiklerini dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, belediye ekiplerinin gece boyunca yağmurun yarattığı olumsuzlukları gidermek için çalıştıklarını söyledi. Başkan Halil Arda, “Gece boyu yağan yağmur nedeniyle ilçemizde yaşanabilecek su baskınlarını önlemek için ilk dakikadan itibaren olay yerindeydik. Başkan yardımcılarım, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ile sel, su baskınları için kurduğumuz Acil Durum Müdahale ekiplerimiz; özellikle Aktepe, Emrez, Irmak, Binbaşı Reşatbey, Menderes, Beyazevler, Zafer, Sevgi Mahallerinde yaşayan hemşehrilerimizin bize ulaştırdığı şikâyetlerin ardından sorunlara yerinde müdahale etti. Dere güzergâhlarında bulunan ve su baskınlarına maruz kalan ev ve iş yerlerinin su tahliye işlemleri ile hemşehrilerimizin eşyalarının zarar görmemesi için eşya taşıma işlemlerini gerçekleştirdik, yağmurla birlikte taşınan atıklardan oluşan kirliliğe gece boyunca aralıksız müdahale ettik. Gerçekten zor bir gece oldu. Ormanlarımızın katledilmesinin sonunda doğanın bozulan dengesiyle belki de çok uzun sürede düşebilecek yağış miktarını bulutlar saatler içinde kentimizin üzerine bırakınca afet de maalesef kaçınılmaz oldu. Sel baskınının yarattığı tahribatı ekiplerimizle gün boyu çalışarak yok edeceğiz. Hepimize geçmiş olsun” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP Gaziemir’den Belediye Yönetimine Sert Tepki: “Halkın...
Demirsoy, belediye yönetimine yönelik eleştirilerde bulunarak demokratik temsil, siyasi etik ve...
Yağmur suyu baskınlarına köklü çözüm
İZSU, Buca, Karabağlar ve Gaziemir'de yaklaşık 50 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon hattı...
Konak’ın göz bebeği Narin Parkı’na yağmur bahçesi
Konak Belediyesi, yağmur suyunun etkin kullanılmasını sağlayarak çevreye estetik bir görünüm...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu’ndan fon soruşturmasına tepki: Hırsızlığın...
Kemal Kılıçdaroğlu, fon soruşturmasıyla ilgili açıklamasında temiz siyaset ve Siyasi Ahlak...
Sigara yasağı için yeni düzenleme Meclis’e geliyor
Türkiye’de sigara kullanımına yönelik yeni kısıtlamalar hazırlanıyor; park, plaj ve duraklarda...
31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1
Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...
Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi
Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...
Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı
Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...
Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi
Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...
Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...
Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı
Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...
Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...
Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...
Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği
Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...
İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...
Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...
Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı
İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...

