BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.589 %0,07 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.345,26 %1,14 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Gaziemir’in sanat âşıkları

Gaziemir’in sanat âşıkları

Gaziemir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’na katılanlar, aldıkları müzik eğitimiyle bu alanda kendilerini geliştiriyor, düzenlenen yıl sonu konserlerinde sahneye çıkmanın heyecanını yaşıyor.

0Yorumlar
Gaziemir’in sanat âşıkları



Gaziemir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği Türk Sanat Müziği Korosu yoğun ilgi görüyor. Koroya katılanlar, haftanın bir günü Yılmaz Demirtaş’tan iki saat eğitim alıyor. Her yaştan bireyin yer aldığı koroya katılanlar hem müzik eğitimi alıp sosyalleşmenin hem de sahneye çıkmanın mutluluğunu yaşıyor. Eğitimin sonunda belediyenin düzenlediği yıl sonu konserlerinde sahne alan koristler, koro ve solo şarkılar seslendirerek öğrendiklerini dinleyicilerin beğenisine sunuyor.

“Müzikle iyileşiyorum”
Gaziemir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’na katılan Berrin-Mehmet Armağan çifti, hayatlarının bir parçası olan müzik sayesinde hem sosyalleşiyor hem de şifa buluyor. Ailesinin müzikle ilgilendiğini, kardeşinin ve kızının konservatuar mezunu olduğunu ifade eden Mehmet Armağan, 20 yıl önce katıldığı koro çalışmasına, yaşadığı parkinson hastalığı nedeniyle ara vermek zorunda kalıyor. Mehmet Armağan, uzun süren bu aranın ardından 2022 yılında eşiyle birlikte Gaziemir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’na katılıyor. Müziğe olan sevgisini şarkı sözlerinden alıntı yaparak kaleme aldığı “Ey Güzel Şarkı” şiiriyle anlatan Mehmet Armağan, “Sosyal bir çevre edinerek hastalıkla daha güçlü mücadele ediyorum. Müziğin iyileştirici etkisi olduğuna inanıyorum. Koroda müzik yapmak büyük bir zevk. Zamanımızı müzik yaparak değerlendiriyoruz. Çok güzel arkadaşlıklar kuruyoruz. Müzik tedavi olmama katkı sağlıyor. Bir dönem, yaşadığım hastalığı kabullenmede sıkıntılar yaşamıştık. Konserlere çıkmak, yeniden bir işe yaradığını hissettiriyor insana. Koro, tekrar sosyalleşmem için çok önemli bir adım oldu” dedi.

Eşi Mehmet Armağan ile birlikte katıldığı koro çalışmasından büyük keyif aldığını dile getiren Berrin Armağan ise duygularını şöyle dile getirdi:
“Çok uzun yıllardır iyi bir müzik dinleyicisiydim. Eşimin sesi çok güzeldi, evimizde hep birlikte şarkılar söylerdik. Arkadaşımın sahne aldığı konseri izleyince koroya katılmaya; müzikle iç içe olup bu güzellikleri yaşamaya karar verdik. Yılmaz hocamızın ilgisi ve desteği bizim motivasyonumuzu arttırdı ve mutlu etti. Eşimle birlikte şarkılar söylemek, konsere hazırlanmak hayatımıza çok katkı sağladı. Müzik yaparken vaktin nasıl geçtiğini hatırlamıyoruz. Müzik gerçekten ruhun gıdası. Müzikle iç içe olmak bambaşka, müzik insanı gençleştiriyor. Ömrümüzün sonuna kadar müzikle iç içe olacağız. Gaziemir Belediyesi’ne ve Yılmaz hocama teşekkür ediyorum.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce