Gücümüzü birleştirirsek bu gidişi tersine çevirebilir, düzeltebiliriz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Burdur ziyaretinin sonunda yaptığı basın açıklamasında “Küçük üreticinin toprağında kalması ve su kaynaklarının korunması için her zaman işbirliğine hazırız. Burdur’a da bu konuda destek vereceğiz. Gücümüzü birleştirirsek bu gidişi tersine çevirebilir, düzeltebiliriz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Burdur ziyaretinin sonunda Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile ortak basın açıklaması yaptı. İzmir’de hayata geçirilen “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu çerçevesinde iki kent arasında yapılacak işbirliğine dikkat çekilen toplantıda su kaynaklarının korunmasıyla ilgili ortak bakış açısı da dile getirildi. Başkan Tunç Soyer daha iyi bir gelecek için kentler arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekerek “Dayanışma bir tarafın bir tarafa lütuf yapması değildir. Dayanışma her iki tarafın da birbirine ilham vermesi, katkı vermesi anlamına gelir. Burdur ve İzmir belediye başkanları olarak dayanışmaya bu noktadan bakıyoruz” dedi. Burdur Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yerinde gördüğünü ve gurur duyduğunu belirten Başkan Soyer, “Burdur’da olmamızın bir diğer sebebi de kuraklık ve tarım meselesiydi. Bu cennet parçasında bir yandan içimiz açılıyor bir yandan da içimiz parçalanıyor. Burdur göllerindeki su çekilmeleri üzüntü verici. Bu göllerin kurumasının nedeni yanlış tarım politikaları ve bilimsellikten uzak çözümler. Siz kullanılabilir suyun fazlasını yeraltından çeker, gölleri besleyen nehirlerin üzerine gölet yaparsanız sonuç bu olur. O göletler de elbette bir süre sonra su tutamaz hale gelir” dedi.

Atalık tohum vurgusu
İzmir’de “Başkan Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla hayata geçirdikleri İzmir Tarımı modeliyle ilgili Burdur’a da destek vereceklerini söyleyen Soyer, “İzmir Tarımı kuraklık ve yoksullukla mücadeleyi esas alıyor. En önemlisi de su kaynaklarının korunmasını merkezine alıyor. Doğayla uyumlu ürün deseni planlaması, kooperatiflerin desteklenmesi başta olmak üzere yeni bir tarım anlayışını esas alıyor. Örneğin bir ay önce atalık tohum olan yem bitkisi saz çavdarının hasadını yaptık. 1,5-2 metreye kadar başaklar olmuş. Tam bir saman fabrikası. Hiç su vermeden yetiştirildi. Böyle atalık tohumlarımız varken biz saman ithal ediyoruz. Yeter ki biz atalık tohumlarımıza dönelim, doğayla uyumlu ürün deseni planlaması yapalım. Çünkü küçük üreticinin üretmeye devam etmesi gerek. Aynı şekilde su kaynaklarımızı korumak zorundayız. Gücümüzü birleştirirsek bunların hepsini yapabilir, bu gidişi tersine çevirebilir, düzeltebiliriz” dedi.
Tarımı tarladan sofraya tüm aşamalarıyla ele aldıklarını belirten Soyer, “İzmir Sasalı’da İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’ni kurduk. Burada küçük üreticinin ihracat yapar konuma gelmesi için çalışmalar yürütülüyor. Ambalaj tasarlamaktan ürünün nereye ihraç edileceğine kadar üreticimize destek veriyoruz. Küçük üreticimizi piyasada rekabet eder hale getireceğiz” şeklinde konuştu.
Farklı bir belediyecilik anlayışı
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise Başkan Soyer’e Burdur’a geldiği için bir kez daha teşekkür ederek “Başkan Soyer’in tecrübe ve öngörülerinden yararlanmak istedik. Dün beraber iyi bir çalışma yaparak, Burdur’da ne yapılabilir üzerine kafa yorduk. Eskiden bizim ölçeğimizdeki kentler büyükşehirlerden iş makinesi talep ederdi. Artık farklı bir belediyecilik anlayışıyla deneyim paylaşımını esas alıyoruz. Büyükşehirlerin bilgi birikimini kendi ölçeğimizde nasıl uygulayabiliriz üzerine çalışıyoruz” dedi.
”CHP Burdur İl Başkanı “Belediye başkanlarımızın birlikte çalışma anlayışı bize, gerçekten partimize güç veriyor. İzmir Büyükşehir Bakanı Tunç Soyer kentimizi onurlandırdı, bize güç verdi.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
ABD yapımı mühimmat incelenecek
İran basını, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarında kullanıldığı belirtilen, büyük bölümü...
Türkiye’de ilk; Güzelbahçe’de 8 Mart’ta Tersine Yürüyüş...
Güzelbahçe Belediyesi’nin düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programında kadınlar,...
Kasım raporu açıklandı: İzmir kirada tersine döndü!
Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) "sahibindex Kiralık ve...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...