Gümrükçü'den Depremle Mücadele Vurgusu: Bilimi ve Liyakati Esas Almalıyız
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, deprem bölgesinden Çiğli’ye gelen depremzedelerin konaklama ihtiyacına alternatif çözümler üretmek amacıyla müteahhitler ile bir araya geldi.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok çevre ilde yıkıma sebep olan depremden etkilenen depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla daha önce iş insanları, esnaf odaları, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve dernekler ile bir araya gelen Başkan Utku Gümrükçü, son olarak Çiğli Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Çiğli'de inşaat faaliyetlerinde bulunan müteahhitler ile görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda deprem bölgesinden Çiğli’ye gelen yurttaşların konaklama ihtiyacı için müteahhitlerden destek istedi. Çözüm önerilerini dinledi.
Gümrükçü: “Deprem güvenliği milli meseledir”
Depremle mücadele konusunda çarpıcı ifadeler kullanan Başkan Gümrükçü, “Deprem kuşağında yer alan bir ülke olarak deprem gerçekliğiyle yaşamak zorundayız. Bugün Güneydoğu bölgemizin yaralarını sarıyoruz, yarın İzmir’i, İstanbul’u veya başka şehirlerimizde bunları yaşayabiliriz. Konuyu bu düzlemde ele alarak deprem güvenliği konusunu tıpkı sınır güvenliği gibi milli mesele olarak değerlendirmeliyiz. Depremin her an yaşanabileceğini göz önünde bulundurarak kısa, orta ve uzun vadeli planlamaları yapmalıyız. 99 depremi ülkemiz için bir milat oldu. Mevzuat anlamında zemin etüdü ve şantiye şefliği sistemi gibi uygulamalar ekledik. Bugün geldiğimiz noktada bunların da yeterli olmadığını acı gerçeklerle gördük. Ülke genelinde başlatılacak yeni bir çalışmayla deprem yönetmeliğinden tutun denetleme mekanizmalarına kadar bütün sistemi yeniden gözden geçirmeli ve gerekli iyileştirmeleri ivedilikle yapmalıyız. Ülkece uzaklaştığımız bilimi, liyakati ve meslek etiğini tekrar sistemin odağına oturtmalıyız. Tüm bunları yaparken toplumumuzun ucuz inşaat yerine sağlam inşaat talep etmesini sağlamak adına ekonomik ve fikirsel gelişimini artırmalıyız. Bunları yapamazsak aynı acıları tekrar tekrar yaşamaya devam ederiz” diye konuştu.
“Yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz”
Dayanışma çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Gümrükçü, “Depremin ilk gününden itibaren Çiğli'deki çeşitli sektörlerin temsilcileriyle bir araya geldik. Dayanışmamızı nasıl büyüteceğimizi konuştuk. Son olarak müteahhitler ile görüşerek deprem bölgesinden ilçemize gelen depremzedelerin konaklama ihtiyacına alternatif çözüm yolları üretmek adına fikir alışverişinde bulunduk. Çiğli Belediyesi, Çiğli halkı ve kent paydaşları olarak bizler de bu sürece katkı sunmak adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca’da Başkan Vekili Benzer’den tasarruf ve...
Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile yaptığı...
Başkan Gümrükçü'den önemli iddia: 7 ilçe başkanı AKP ile...
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, TV100 canlı yayınında İzmir’deki belediye başkanlarının AK...
Gümrükçü’den Menemen’de üzüm için 150 TL talebi
CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, Menemen’de üzüm alım fiyatının güncellenerek en az 150 TL...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu’ndan fon soruşturmasına tepki: Hırsızlığın...
Kemal Kılıçdaroğlu, fon soruşturmasıyla ilgili açıklamasında temiz siyaset ve Siyasi Ahlak...
Sigara yasağı için yeni düzenleme Meclis’e geliyor
Türkiye’de sigara kullanımına yönelik yeni kısıtlamalar hazırlanıyor; park, plaj ve duraklarda...
31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1
Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...
Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi
Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...
Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı
Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...
Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi
Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...
Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...
Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı
Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...
Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...
Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...
Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği
Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...
İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...
Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...
Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı
İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...