Haydi Türkiye Bisiklete
WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler’in AB destekli “Haydi Türkiye Bisiklete” projesinde öncü kent seçilen İzmir, 18-19 Eylül tarihlerinde ilk strateji iletişim eğitimine ev sahipliği yaptı.
Bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmak için iletişim kampanyası geliştirmek üzere yapılan eğitime İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve bisiklet konusunda çalışan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
İzmir’den sonra Eskişehir ve Lüleburgaz’da da gerçekleştirilecek stratejik iletişim eğitimlerinin ardından iki aylık mentorluk süreci başlayacak ve bisikletli ulaşımla ilgili her kente özel iletişim kampanyaları geliştirilecek.
Bisikleti ulaşım aracı haline getirmek isteyen belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği halinde iletişim kampanyaları düzenlemelerine destek vermeyi amaçlayan ve AB’nin Sivil Toplum Destek Programı II çerçevesinde fon alan "Haydi Türkiye Bisiklete!" projesinde sıra kampanya geliştirmeye yönelik çalışmalara geldi. Çevreci ulaşım modelleri için önemli çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi bisikletli ulaşım alanında yaklaşık 10 yıldır çalışan WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler’in başlattığı "Haydi Türkiye Bisiklete!" projesi kapsamında ilk iletişim eğitimi toplantısına ev sahipliği yaptı. Avrupa Hareketlilik Haftası da dikkate alınarak düzenlenen iki günlük toplantıda bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmak için iletişim kampanyası geliştirmek üze re gerekli teorik eğitimler verildi.
2020'de kampanyalar başlıyor
İzmir Havagazı Fabrikası’ndaki eğitimde sivil toplum iletişiminin temelleri, hedef kitle belirleme, diskur tanımlama, kampanya planlama, iletişim stratejisinin temelleri, mecra-mesaj ilişkisi, kampanya briefi hazırlama ve ajans yönetimi, SWOT analizi ve sosyal medya iletişiminin temelleri gibi başlıklar öne çıktı.
İzmir ile beraber pilot il seçilen Eskişehir ve Lüleburgaz’da da gerçekleştirilecek stratejik iletişim eğitimlerinin ardından iki aylık mentorluk süreci başlayacak ve bisikletli ulaşımla ilgili her kente özel iletişim kampanyaları geliştirilecek. Mart veya Nisan 2020’de ise belediyeler geliştirdikleri iletişim kampanyalarını hayata geçirecek. Ayrıca katılımcı belediyelerin deneyimlerini, geliştirdikleri iletişim kampanyaları ve elde ettikleri sonuçları bir araya getiren, diğer belediyeler için de rehber olacak bir rapor yayımlanacak. Bu rapor, bisikletli ulaşıma yönelmek isteyen Türkiye’deki diğer belediyeler için de bir yol haritası oluşturacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Haydi gençler, halk dansları kursuna!
Karşıyakalı gençlerin sanatla ve kültürel değerlerle bağını güçlendirmeyi hedefleyen Karşıyaka...
TÜRK DÜNYASININ GENÇ UZAY KAŞİFLERİ UZAY KAMPI TÜRKİYE’DE...
Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve Uzay Kampı Türkiye iş birliğiyle düzenlenen ‘TUA Uzay Kaşifleri...
Buz Sporları Salonu yeni sezona hazır
İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu, 2025-2026 sezonu için kapılarını “Haydi Kadınlar...
GÜNDEM Haberleri
Tümüİzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)...
Şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, bir kahramanlık destanıdır....
İZMİR VALİSİ DR. SÜLEYMAN ELBAN’IN 30 AĞUSTOS ZAFER...
Aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna verdiği eşsiz mücadelenin zaferle taçlandığı 30...
“ZOR ZAMANLARDA MÜCADELE RUHUMUZDAN ASLA VAZGEÇMEMELİYİZ”
30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan büyük zafer, milletimizin imkansızlıklar içinde dahi...
TÜRK DÜNYASININ GENÇ UZAY KAŞİFLERİ UZAY KAMPI TÜRKİYE’DE...
Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve Uzay Kampı Türkiye iş birliğiyle düzenlenen ‘TUA Uzay Kaşifleri...
1.535 YÜZÜCÜ, ÇANAKKALE BOĞAZI’NDA ZAFER İÇİN KULAÇ ATACAK
39. Uluslararası Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda iki kıtayı bir kez...
Cumhuriyet’in yaşayan mirası Kültürpark 90 yaşında
İzmir’in simge mekânlarından Kültürpark’ın 90 yıllık geçmişi, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla...
İzmir’de elektrik kesintisi alarmı! GEDİZ Elektrik...
GEDİZ Elektrik tarafından yapılan duyuruya göre, 29 Ağustos Cumartesi günü İzmir’in Aliağa,...
Resmi Gazete’de yayımlandı: Türkiye’den Suriyeli...
Suriye Arap Cumhuriyeti'nin diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti...
İzmir yeniden kuraklık endişesiyle karşı karşıya mı...
İzmir’de yaz aylarının kavurucu sıcakları etkisini gösteriyor. Yaz ayları devam ederken kentin...
İzmir'de musluklar ne zaman akacak? İZSU açıkladı: 28...
İzmir Bölgesel Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından 28 Ağustos 2026 Cuma gününe ait...
Trabzonspor teknik direktörü Fatih Tekke görevinden...
Kadrosuna Muhammed Salah ve Fabinho gibi dünya yıldızlarını katan Trabzonspor'da teknik direktör...
İzmir Fuarı için geri sayım başladı! "İzmir'in fuarlarla...
95.İzmir Enternasyonal Fuarı'nın lansmanında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil...
