BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Hedef 2030

Hedef 2030

Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kent içi ulaşımında gelecek 15 yılı şekillendirecek “İzmir Ulaşım Ana Planı” hazırlıklarını sürdürüyor. 40 bin hanede 120 bin kişiyle anket çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçenin yerel yöneticilerini de bir araya getirerek süreçle ilgili bilgilendirdi.

0Yorumlar
Hedef 2030

Teknolojik ilerleme ve gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda ulaşım ana planında güncelleme çalışmaları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2030 yılına kadarki kent içi ulaşımı şekillendirecek ‘İzmir Ulaşım Ana Planı’ ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarının belirlenmesi, taleplerin alınması ve yeni ulaşım ana planının bu doğrultuda şekillenmesi amacıyla alanında uzman ekipler tarafından toplam 40 bin hanede 120 bin kişiyle yüz yüze görüşme yapılıyor.

Sahada yürütülen çalışmaların yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi, katılımcı demokratik yönetim anlayışı çerçevesinde ilçe belediyelerini yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerileri almak üzere bir toplantı düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya, 30 ilçe belediyesinde görevli ulaşım, planlama bölümleri yöneticileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, bugüne kadar ulaşımla ilgili kentte yürütülen çalışmaların 2009 yılında onaylanmış “İzmir Ulaşım Ana Planı” doğrultusunda yürütüldüğünü, sınırlara 30 ilçenin dahil edilmesiyle birlikte İzmir bütünü için İzmir Ulaşım Ana Planı’nı güncelleyerek çalışmaları sürdüreceklerini belirtti. İlçe belediyeleri ile yapılan bu toplantıların devam edeceğini belirten Gökçe, gelecek görüş, öneri ve isteklerin ulaşım ana planının yatırımlarını doğru yönlendirmesini sağlayacağını vurguladı. Kent içinde yürütülen önemli ulaşım yatırımları ile ilgili de bilgiler aktaran Gökçe; şöyle devam etti:

“Deniz ulaşımının kara ulaşımından aldığı payı artırmak için önemli çalışmalar yapıyoruz. Yeni aldığımız 15 yolcu gemisinden 8’i, 3 yolcu arabalı vapurundan da 1’i hizmete girdi. Diğerleri de arka arkaya geliyor. Bu yıl Foça’ya başlattığımız seferleri seneye Urla ve Mordoğan’a yapacağız. ‘Tam Adaptif Akıllı Trafik Sistemi’miz Türkiye’de ilk olacak. Toros’ta ‘Akıllı Trafik Yönetim Merkezi’ kuruyoruz. Pilot uygulama yaptığımız Bornova ve Bayraklı’da kavşak sıkışıklığında iyileşmeler görüyoruz. Yaygınlaştıkça kavşaklarda bekleme süresi azalacak. Raylı sistem, tramvay, yol yapım çalışmalarımız, alt ve üst geçit yatırımlarımız devam ediyor. Bergama’dan, Dikili’ye, Dikili’den Kınık’a kadar İzmir’in tüm ilçelerini kapsayarak hazırlanacak İzmir Ulaşım Ana Planı’nda kentin temel sorunlarıyla ilgili sizlerden doğru girdiler almamız ve plana dahil etmemiz çok önemli.”

 

2017’de bitiyor

Toplantıya katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, İzmir Ulaşım Ana Planı paydaşları olarak burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Atilla, “Ortak akılla bu planın hazırlanıyor olması çok önemli. İzmir, trafik yoğunluğu açısından diğer büyük kentlere oranla daha rahat. Ancak 2030 yılı diyoruz. Önümüzdeki yıllar için halkın katılımıyla, bizlerin katılımıyla böyle bir planın hazırlanması sevindirici” dedi.

Toplantıda, 2015 yılı Ağustos ayında başlayan ve 2017 yılı Nisan ayında tamamlanacak “İzmir Ulaşım Ana Planı” çalışmaları hakkında yerel yöneticilere bir sunum yapıldı.

 

120 bin kişiyle görüşülüyor

İzmir Ulaşım Ana Planı güncelleme çalışmaları, 250 kişilik bir ekiple yürütülüyor. Vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarının belirlenmesi, taleplerin alınması ve yeni ulaşım ana planının bu doğrultuda şekillenmesi amacıyla alanında uzman ekipler tarafından toplam 40 bin hanede 120 bin kişiyle iki aydır görüşmeler sürüyor. Anket çalışması kısa bir süre sonra sonuçlanacak. Ayrıca 5 bin sürücü, yolcu ve yayayla da anketler gerçekleştirilecek.

 Bilimsel ulaşım modeli

Yapılacak çalışmalarla, kentte gerçekleşen günlük yolculuk verileri toplanacak ve yolculuk özellikleri dikkate alınarak gelecekte tüm kentte oluşacak ulaşım talebi tahmin edilecek ve bu talebe uygun bir ulaşım ağı oluşturulacak. Ayrıca plan kapsamında karayolu şebekesi önerileri, toplu taşıma sistemi hat ve işletme planları, raylı sistem önerileri,  yaya yolu ve bisiklet yolu geliştirme önerileri, otopark politikaları, şehirlerarası ve kırsal ulaşım bağlantıları gibi projelere bilimsel bir altlık oluşturulacak.

Plan çalışmaları kapsamında  1/1000 ölçekli Kent Merkezi Trafik sirkülasyon planları, 100  hemzemin kavşak ön projesi, 10 tane köprülü kavşak ön projesi, raylı sistem ön projeleri, karayolu koridor ön projeleri, toplu taşıma sistemleri ön fizibiliteleri, İzmir’e uygun ulaşım modelleme yazılımı ve trafik simülasyon yazılımı hazırlanacak.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce