İftar'da Barış ve Hoşgörü Mesajı
Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Başkan Muhittin Selvitopu Ramazan Ayı’nın tüm insanlara barış, hoşgörü ve dayanışma getirmesini istedi.
Sınırlarımızda bir vahşetin yaşandığının altını çizen Selvitopu, “Bunlar hepimizi çok üzüyor. Dünya hepimize yetecek kadar büyük. Bizim İslam anlayışımızda hoşgörü saygı ve sevgi var Umarım vahşet an önce durur ve insanlar yaşayabildikleri ölçüde yaşamlarını sürdürebilirler.” Değerlendirmesinde bulundu.
Karabağlar Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle bir iftar yemeği düzenledi. Uzundere’deki sosyal tesiste düzenlenen ve toplam 250 kişinin katıldığı davete, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar İlçe Müftüsü Abdülcebbar Altun, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve müdürler katıldı.
Ortadoğu kan gölü
İftara katılan tüm konukları alanda karşılayan ve onlarla tek tek tokalaşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Ramazan ayının İslam dünyasında hoşgörü, barış ve kardeşlik ayı olduğunu hatırlattı. İftara katılan tüm konuklara teşekkür eden Başkan Selvitopu konuşmasında Ramazan ayının tüm insanlara barış ve hoşgörü ve dayanışma getirmesini dilediğini ifade ederken “Sınırlarımızda maalesef vahşet yaşanıyor. Bunlar hepimizi çok üzüyor. Dünya hepimize yetecek kadar büyük. Bizim İslam anlayışımızda hoşgörü saygı ve sevgi var. Ama emperyalist güçler Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdiler. Umarım bunlar durur ve insanlar yaşayabildikleri ölçüde yaşamlarını sürdürebilirler.” diye konuştu.
Hoşgörü ortamını geliştireceğiz
Karabağlar Belediyesi olarak Ramazan’da olduğu gibi diğer aylarda da insanlara ve topluma hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan Selvitopu “Barış, hoşgörü ve paylaşım Karabağlar’da hakim olacaktır. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz. Sizler bize güç veriyorsunuz. Bu güçle Karabağlar’da çok güzel işler yaptık ve başardık, bundan sonra da bu hoşgörü ortamını geliştireceğiz.” dedi. Başkan Selvitopu ayrıca, Konya Vali Yardımcısı olarak atanan Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’a da verdiği hizmet ve uyumlu çalışmasından dolayı Karabağlar halkı adına teşekkür etti.
Kaymakam Mehmet Sadık Tunç ise 2 yıllık süre içinde belediye ve diğer kurumlarla güzel bir birliktelik kurarak tüm vatandaşlara eşit hizmet vermeye çalıştığını belirtti ve aynı hizmeti gittiği yerlerde de gerçekleştirmek istediğini söyledi.
Başkan’a çiçek verdi
Yemeğin sonunda muhtarlar adına söz alan İzmir Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Baykal ise, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun muhtarlarla birlik beraberlik ve dayanışma içinde çalıştığını vurguladı ve Başkan’a çiçek vererek duyarlılığından dolayı teşekkür etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Akif Manaf Hoşgörü ve Barış Ödülü’ne Layık Görüldü
International Peace Prize ödüllü, Nobel Barış Ödülü adayı, barış aktivisti ve dünyaca ünlü yazar...
“Eşitlik ve Barış Ödülü” Akif Manaf’ın Oldu
International Peace Prize ödüllü, Nobel Barış Ödülü adayı, barış aktivisti ve dünyaca ünlü yazar...
Dünyaca Ünlü Yazar Akif Manaf’a Diyalog ve Barış Ödülü
International Peace Prize ödüllü, Nobel Barış Ödülü adayı, barış aktivisti ve dünyaca ünlü yazar...
GÜNDEM Haberleri
TümüTarihi konuşmaya saatler kaldı! Erdoğan 4 yeni transfere...
AK Parti, kuruluşunun 25. yılını Ankara Başkent Millet Bahçesi'nde 100 binin üzerinde teşkilat...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün DEM Parti İmralı heyetini...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Avukat Özgür Faik Erol'dan...
Numan Kurtulmuş: Yeni dönemi hep birlikte inşa edeceğiz
TBMM’de “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan yasa 467 oyla kabul edilerek yasalaştı....
Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ yasası sonrası ilk yorum
TBMM’de 468 oyla kabul edilerek yasalaşan düzenlemenin ardından Bahçeli, yasa için “Hayırlı...
Çerçeve yasa TBMM’de 467 oyla kabul edildi
Çerçeve yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 467 kabul, 87 ret ve 7 çekimser oyla...
YENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...
İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...
Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...
YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...
Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...
Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...
Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....
Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi
TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...
Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...
Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...
Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...