İmamoğlu'nun Yüksek Lisans Diploması İptal Edildi
İstanbul Üniversitesi, Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans diplomasını geçersiz saydı.
Ekrem İmamoğlu'nun lisans diplomasını "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal eden İstanbul Üniversitesi, yüksek lisans diplomasını da geçersiz saydı.İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu, 24 Temmuz'daki toplantısında, İnsan Kaynakları Yönetimi Tezli Yüksek Lisans (örgün öğretim) Programı'na kayıt yaptıran İmamoğlu'nun, Üniversite Yönetim Kurulunun 18 Mart 2025 tarih ve 61 numaralı toplantısında alınan kararına istinaden, 6 Temmuz 1987 tarihli ve 19509 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İstanbul Üniversitesi Öğrenci Yönetmeliğindeki "lisans mezuniyet" koşulunun sağlanamadığından bahisle ve öğrencilik statüsüne girişte yer alan "koşullarda eksiklik" nedeniyle yüksek lisans mezuniyetinin ve diplomasının geçersiz sayılmasına karar verdi.
MEZUNİYET TEZİ, ULUSAL TEZ MERKEZİNDEN KALDIRILACAK
Kurul, İmamoğlu'nun mezuniyet bilgilerinin, Akademik Kayıt Sistemi (AKSİS) üzerinden silinmesini ve Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden güncellenmesini, mezuniyet tezinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Ulusal Tez Merkezinden kaldırılmasını da karara bağladı.
NE OLMUŞTU?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun lisans diplomasının sahte olduğuna ilişkin ihbarlar ve Yükseköğretim Kurulunca hazırlanan raporda diplomasının sahteliğine ilişkin tespitler üzerine, "resmi belgede sahtecilik" suçundan soruşturma başlatılmıştı.Başsavcılıkça, İstanbul Üniversitesine gönderilen yazıda, İmamoğlu'nun diploması dayanak gösterilerek kurulacak iş ve işlemlerin hukuka aykırı olmaması adına gerekli işlemlerin bir an önce yapılması istenmişti.İstanbul Üniversitesi, Ekrem İmamoğlu'nun lisans diplomasının da "yokluk" ve "açık hata" gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle 18 Mart'ta iptaline karar vermişti. İmamoğlu'nun diploma bilgisi 6 Mayıs'ta üniversitenin veri tabanından kaldırılmıştı.İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu hakkında üniversite diplomasının sahte olduğu iddiasıyla "zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etmiş, duruşmanın da 11 Eylül'de yapılmasına hükmetmişti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
2026 KPSS lisans sınav giriş yerleri erişime açıldı
2026 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılacak adayların sınav bina ve...
Ezber bozan tasarımlar yaptı İtalya’da yüksek lisans...
Ezber Bozan Tasarım Yarışması’ndan dördüncü tasarımcı İtalya’ya yüksek lisansa gidiyor
Kuzey Kore, ABD ile diplomasi arayışında
Kuzey Kore’nin, ABD/İsrail-İran savaşında “İran’a silah veya malzeme göndermediği” ve ABD ile...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...