İtfaiyeciler Başkan Soyer'i ziyaret etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İtfaiyecilik Haftası nedeniyle İzmir İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Varlıorpak ve itfaiyecileri ağırladı.
Başkan Soyer, “Çok zorlu koşullarda ve çok ağır bir iş yapıyorsunuz. Tek kelimeyle kahramanlık yapıyorsunuz, hepinize minnettarız” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 25 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası nedeniyle İzmir İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Varlıorpak ile itfaiyecileri ağırladı. Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran da yer aldı. Başkan Soyer, itfaiye erlerinden Berivan ve Olcay Arslan'ın 3 yaşındaki oğulları Devrim Cem ile yine itfaiye eri Mustafa Yatım'ın kızı 2 yaşındaki Güneş’le yakından ilgilendi.

“Zorlu koşullarda ve ağır bir iş yapıyorsunuz”
İtfaiyecilerin çok zorlu bir görev üstlendiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu yıl yangın konusunda kötü bir dönem geçirdik. Her yerde yangın çıktı. Kabus gibi günler yaşandı. Hepinize minnettarız. Çok zorlu koşullarda ve çok ağır bir iş yapıyorsunuz. Çok riskli ve tehlikesi olan bir iş” dedi. İtfaiyecilerin tek kelimeyle kahramanlık yaptıklarını söyleyen Başkan Soyer, “Bunun başka bir izahı yok. Bu kahramanlık. Biz de hepinize minnettarız” dedi. İzmir İtfaiyesinin Türkiye'nin örnek itfaiyelerinden olduğunu, hiçbir kentte bu kadar birikimli, donanımlı, bu kadar iyi yetişmiş itfaiye çalışanlarının bulunmadığına dikkat çeken Soyer, “O nedenle iftihar ediyoruz. İyi ki beraber çalışıyoruz. Bizim için gurur kaynağısınız. Size minnettarız. İtfaiye haftamız kutlu olsun” dedi.

“İtfaiyecilik meslek olarak kabul edilmeli”
İzmir İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Varlıorpak da itfaiyeciler olarak bu önemli görevi yaparken çok ciddi zorluklarla, sıkıntılarla karşılaştıklarını söyledi. Bu yıl itfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesi için mücadele edeceklerini, en önemli hedeflerinin bu olduğunu vurgulayan Murat Varlıorpak, “Eğer itfaiyecilik meslek olarak kabul edilirse ardından diğer zorlu iş kollarında olduğu gibi erken emekliliğin sağlanabilmesini için çabalayacağız” diye konuştu. Başkan Soyer'e teşekkür eden Varlıorpak, şunları söyledi: “Biz de size çok teşekkür ediyoruz. Her zaman bize destek oldunuz. Biz de İzmirlilere layık olmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.”

Programın ardından Soyer, itfaiye erlerinin çocuklarına oyuncak hediye etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
17 Ağustos onların hafızasından silinmedi
17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin üzerinden 27 yıl geçti. İzmir’den Gölcük’e hayat kurtarmak...
Alevlerin içine 19’unda girdi
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ruhunu sahaya taşıyan genç itfaiyeciler Arda...
İYİ Parti'li Doğan Soyer'i ziyaret etti, Siyasi bir...
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, tutuklu eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç...
GÜNDEM Haberleri
Tümü31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1
Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...
Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi
Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...
Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı
Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...
Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi
Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...
Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...
Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı
Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...
Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...
Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...
Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği
Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...
İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...
Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...
Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı
İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...
YENİ Parti’den genel başkanlık önseçimi için üyelik çağrısı
YENİ Parti, 8 Kasım’da yapılacak genel başkanlık önseçiminde oy kullanmak isteyenlerin 5 Kasım’a...
Bahçeli'den İsrail'de Arap partilerinin yer aldığı...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'de Arap partilerinin de yer alacağı bir hükümet...