BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.660,55 ₺/gr %2,59 Bitcoin $65.183 %0,22 Dolar 47,74 ₺ %0,18 Euro 55,25 ₺ %0,32 Sterlin 64,48 ₺ %0,38 Gümüş 97,57 ₺/gr %3,57 Ethereum $1.925,47 %0,21 İsviçre Frangı 59,12 ₺ %0,82 Kanada Doları 34,23 ₺ %0,73 Avustralya Doları 33,75 ₺ %0,69 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,65 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM İzmir Avrupa Gençlik Başkenti için finalde

İzmir Avrupa Gençlik Başkenti için finalde

İzmir, 13 Avrupa kenti arasından 2026 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığında finale kalan 5 Avrupa kentinden biri oldu.

0Yorumlar
İzmir Avrupa Gençlik Başkenti için finalde



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in genç odaklı kent vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Ödülü'nün ardından yeni bir heyecan yaşıyor. 2026 yılı Avrupa Gençlik Başkenti başvurusu için sevindirici haber, Avrupa Gençlik Forumu tarafından duyuruldu. 13 Avrupa kentinin başvurusu arasından İzmir’in finale kaldığı açıklandı. 2026 Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için İzmir ile İspanya'dan Malaga, Bosna Hersek'ten Saraybosna, Norveç'ten Tromso ve Portekiz'den Vila do Conde kentleri de yarışacak.

Soyer: “Süreçte üzerime düşeni yapmaya hazırım”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kısa listenin açıklanması ve final haberinin alınmasının ardından başvuru sürecine katkı koyan ve çalışma yürüten sivil toplum örgütleri ve gençlerle bir araya geldi. Bu gelişmenin çok önemli bir başarı olduğunu belirten Başkan Tunç Soyer, “Siz gençlerin yol göstericiliği bizler için çok önemli. Bu başarının finalde tamamlanacağına ve bu unvanı kentimizin kazanacağına inanıyorum. Böyle bir unvan yalnızca İzmir için değil ülkemiz için de kazanılmış olacak. Gençlik için, kültür, sanat, edebiyat, müzik, spor, turizm gibi çok farklı alanlarda kazanımlar elde edeceğiz” dedi.

14 Ocak “Kent ve Gençlik” Buluşması

14 Ocak 2023’te 28 sivil toplum kuruluşu ve 10 ilçe belediyesini temsil eden katılımcılardan oluşan 58 kişi ile “Kent ve Gençlik” başlığı altında İzmir Gençlik inisiyatifleri buluşması yapıldı. Bu buluşma ile başlayan başvuru sürecinde yoğun ve katılımcı bir yöntemle 2026 Avrupa Gençlik Başkenti başvurusu yapıldı.

Tugay: “Türkiye’ye örnek kent olduk”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, “14 Ocak'ta başlayan başvuru sürecinde sivil toplum örgütleri ve gençlerle birlikte yol yürümeye başladık. Bu sürecin içinde olan ve değerli katkılarını esirgemeyen gençlerimize teşekkür ederim. Bizler idari olarak gençlerin hayal ettikleri kentler için yürütecekleri çalışmalarda kolaylaştırıcı olarak elimizden geleni yapacağız. Geçen yıl finale kalmak İzmir için büyük bir başarıydı. Bu başarının Türkiye’den başka şehirlere de örnek olması gurur verici. Bu yıl Türkiye’den İzmir dışında Konya, Ankara ve Antalya da başvuru yaptı” dedi.

“Avrupa Gençlik Başkenti”

Avrupa Gençlik Başkenti unvanı, gençlerle ilgili kültürel, sosyal, siyasi-ekonomik yaşam ve kalkınma programlarının ortaya koyma fırsatlarının arttırılması, gençler için daha yaşanabilir şehir ekosistemlerinin iyileştirilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor. Gençlerle yapılan tüm çalışmaları uluslararası alanda tanıtmak, İzmir'in tanınırlığına katkı sağlamak ve gençlik çalışmalarına daha fazla fon yaratmak amacıyla Avrupa Gençlik Başkenti başvurusunu yapıldı.

2026 Avrupa Gençlik Başkenti başvurusuyla ilgili çalışmalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ortaklığında Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri ve gençlik çalışmaları yürüten farklı kurum, kuruluş ve organizasyonlarla işbirliği halinde yıl boyunca sürecek. 3 aşamadan oluşan başvuru sürecinin ilkini başarıyla tamamlayarak finale kalan İzmir, Haziran ve Ağustos aylarında yapılacak 2. ve 3. başvurular için yine İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarıyla katılımcı bir yöntemle yol alacak.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...

Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

14 saat önce

Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi

TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...

14 saat önce

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...

Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...

14 saat önce

Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...

1 gün önce

BASINA VE KAMUOYUNA Arınma, Liyakatla Başlar Mücadele...

Çok uzun yıllardır büyük bir inançla, hiçbir karşılık beklemeden Cumhuriyet Halk Partisi’ne...

2 gün önce

Erdoğan'dan 'çerçeve yasa' değerlendirmesi: 'Millî birlik...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı paylaşımda "Türkiye’yi terör tehdidinden...

4 gün önce

Özgür Özel'den 'çerçeve yasa'ya ilk tepki: 'Tutumumuz...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 'sürecin' yol haritası sayılan çerçeve kanun teklifinin...

4 gün önce

Başkan Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı

CHP’den ayrılan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı.

4 gün önce

İzmir Esnafının Sesi Ankara’da yankılandı….

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, Ankara’da yaptığı...

4 gün önce

Ahbap Soruşturmasında Çarpıcı İddia: Paralar Peşin,...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Ahbaplar Suç Örgütü” soruşturmasında dördüncü dalga...

12 gün önce

İstanbul'daki Okullarda Yeni Dönem! Vali Davut Gül...

İstanbul Valiliği, İstanbul Valisi Davut Gül'ün imzasıyla okullarda mescit açılması hususunda 39...

12 gün önce

Uğur Mumcu Dosyası Raftan İniyor! 33 Yıllık Suikastta...

24 Ocak 1993'te suikasta uğrayan gazeteci Uğur Mumcu'nun failleri hala bulunamadı.

12 gün önce