İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale'ye elini uzattı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ekipleri, Çanakkale'deki depremin yaşandığı 6 Şubat Pazartesi öğle saatlerinden itibaren, 83 evin hasar gördüğü Yukarıköy'e kamp kurarak yardım çalışmalarına başladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ard arda depremlerle sarsılan Çanakkale Ayvacık'a yardım elini uzattı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı AKS 110 ekiplerinin, ilk depremin olduğu 6 Şubat gününden itibaren yıkımın büyük olması nedeniyle yardım için koştuğu Ayvacık'a bağlı, 250 haneli Yukarıköy'de 83 ev oturulamaz duruma geldi.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, depremde hasar gören Küçükkuyu Belediye Başkanı'nın yardım talebi üzerine bölgeye hareket etti. Ekipler, Belediye Başkanının, yıkımın ağırlıklı olarak Yukarıköy'de olduğu ve bu bölgenin yardıma ihtiyacı bulunduğunu belirtmesi üzerine 6 Şubat öğle saatlerinden itibaren bölgede hizmet vermeye başladı. İtfaiye Arama, Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse öncülüğündeki ekipte 5 sağlık görevlisiyle birlikte toplam 22 personel bölgede çalışmalarını sürdürüyor. İzmir İtfaiyesi, Yukarıköy'e 2 deprem, çadırı, 1 adet de deprem konteynırı kurdu. Birisi AKS 110 aracı olmak üzere toplam 5 araçla konuşlanan İzmir İtfaiyesi, depremzedelere h em sağlık hizmeti veriyor hem de zarar gören bölgeyi tek tek dolaşarak binaların hasar durumlarını tespit ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan deprem çadırları 40 metrekare büyüklüğünde ve her biri 30'ar kişi kapasiteli. İzmir Büyükşehir Belediyesi burada kalan depremzedelerin battaniye ve kumanya gibi ihtiyaçlarını da karşılıyor. Ayrıca bölgedeki vatandaşların ilk sağlık kontrolleri de AKS 110 personeli tarafından deprem bölgesinde yapılıyor.
YUKARI KÖY'DE YIKIM BÜYÜK
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat sabahı saat 06.51'de 5.5 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, bir çok köyde hasara neden olmuştu. Yaşanan artçı depremler sonrasında saat 13.58'i gösterdiğinde aynı bölgede bu kez 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti. Son olarak 7 Şubat sabahı 5.2 büyüklüğünde bir deprem oldu. Yaşanan depremlerde 13 köyde 313 evin hasar gördüğü ve 8 kişinin yaralandığı açıklandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Manchester United, Harry Maguire'ın sözleşmesini uzattı
Manchester United, Harry Maguire'ın sözleşmesini uzattı. İngiliz savunma oyuncusuyla 1+1 yıllık...
Başkan Güç'ten 18 Mart Mesajı
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde, Çanakkale...
'Uyan Memet'' Çanakkale ruhunu sahneye taşıdı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...