BIST 100 13.779,39 %0,14 Altın 6.627,30 ₺/gr %0,50 Bitcoin $65.050 %0,42 Dolar 47,73 ₺ %0,01 Euro 55,19 ₺ %0,04 Sterlin 64,44 ₺ %0,01 Gümüş 97,27 ₺/gr %0,31 Ethereum $1.922,37 %0,46 İsviçre Frangı 59,00 ₺ %0,14 Kanada Doları 34,20 ₺ %0,07 Avustralya Doları 33,71 ₺ %0,08 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,71 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,00 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,03 Çin Yuanı 7,07 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM İzmir Büyükşehir Belediyesi çocuk dostu kent için UNICEF ...

İzmir Büyükşehir Belediyesi çocuk dostu kent için UNICEF ile protokol imzaladı

Kentte yaşayan çocukları yerel yönetim mekanizmalarına dâhil edecek İzmir Çocuk Belediyesi’ni faaliyete geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile protokol imzaladı.

0Yorumlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi çocuk dostu kent için UNICEF ile protokol imzaladı

Kent yaşamında toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek, çocuklara, gençlere ve tüm dezavantajlı topluluklara eşit yaşam hakkı sağlamak gibi birçok amacı olan protokolü imzalayan Başkan Tunç Soyer, “Bu çalışmalar çocukların geleceği açısından çok faydalı olacak. Anlaşmanın imzalanmasından çok büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çocuk dostu kent hedefi doğrultusunda çalışan, çocukların aktif yurttaşlık temeliyle yerel yönetimde daha fazla söz sahibi olabilmeleri için Çocuk Belediyesi’ni hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile protokol imzaladı. Toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyecek, çocuklara, gençlere ve dezavantajlı topluluklara eşit yaşam hakkı sağlayacak çalışmaları içeren protokolün imza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi, UNICEF Türkiye Program Uzmanı Gökçen Yılmaz Tokgöz, UNICEF Türkiye Sosyal Politika Sorumlusu Görkem Güner, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Belediyesi Şube Müdürü Uğur Özyaşar katıldı.

Soyer: “Bu anlaşmadan büyük mutluluk duyuyorum”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve UNICEF arasında imzalanan protokol ile UNICEF özellikle Büyükşehir Belediyesi Çocuk Belediyesi Şube Müdürlüğü ile yakın temas içerisinde çalışmalar yürütecek. Protokolle verdikleri hizmetlerin daha da büyüyeceğini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sizleri ağırlamaktan çok büyük memnuniyet duyuyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Çocuk Belediyesi Şube Müdürlüğü var. Çocuk konusuna çok önem veriyoruz. Sadece eğitim anlamında değil, çocuk hakları, günlük hayatları anlamında da birçok çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalar çocukların geleceği açısından çok faydalı olacak. Biz Çocuk Belediyesi Şube Müdürlüğü’nü kurduğumuzda Türkiye’deki diğer kentlere de rol model olmak istedik, amacımız buydu. Seferihisar Belediye Başkanlığım döneminde UNICEF ile çalışmalar yapmak istemiştim. Bu anlaşmanın imzalanmasından çok büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Marchi İzmir’i yakından takip ettiklerini söyledi

İzmir’in Çocuk Belediyesi’ni yakından takip ettiklerini ve bu konuda İzmir’in rol model oluşturduğunu söyleyen UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi, “Çok önemli çalışmalar yapıyorsunuz. Özellikle 6 Şubat’ta gerçekleşen depremde İzmir Büyükşehir Belediyesi çok güzel organize oldu. Ekibiniz çok güzel çalışıyor. Kamu ve özel sektörü bir araya getirip genç insanlara daha fazla istihdam yaratmak için çalışmalar yapıyorsunuz” diye konuştu.  

Protokolle ne amaçlanıyor?

2025 yılına kadar yürütülecek çalışmalar ile birlikte;

-Ebeveynler, bakım verenler ve bu alanda ön cephede çalışanların küçük kız ve erkek çocuklarına yeterli düzeyde bakım sunabilmeleri ve gelişimsel gecikme, engellilik durumlarını tespit edip gereken desteği sağlamaları için bilgi ve becerilerinin artması.

-Eğitim sisteminin kaliteli ve kapsayıcı erken çocukluk eğitimi (EÇE) hizmetleri sunma kapasitesinin artması.

- Deprem müdahalesi - Sağlık ve Beslenme - Ergen Gelişimi ve Katılımı - Çocuk Koruma.

- Eğitim sistemi ve diğer paydaşlar, okula gitmeyen ve okulu bırakma riski altında olan çocuklar ile çocuk işçiliği ve çocuk yaşta evlilik riski olanlar dahil olmak üzere, en kırılgan ergen kız ve erkeklerin, beceri yetenekleri dahil olmak üzere, ilgili öğrenmenin kapasitesinin artırılması.

-En çok risk altında olan ergen kız ve erkek çocuklar ile ailelerinin ve toplulukların katılımcı, kapsayıcı ve koruyucu davranışlar ve uygulamalar hakkında bilgi birikimlerini artırması.

-Çocuk ve ailelerinin çok boyutlu kırılganlıklarına, bütünleşmiş ve şoklara karşı duyarlı şekilde daha iyi yanıt veren politika ve program tasarlamak, uygulamak ve izlemek için ulusal sosyal koruma sisteminin kapasitesinin artması.

-Ulusal, yerel ve toplum temelli çocuk koruma alanında tespit, önleme, raporlama ve bütünleşmiş çocuk koruma hizmetleri sunma kapasitesinin artması.

-İlgili ulusal ve yerel kamu kuruluşlarının, özel sektör oyuncularının kamu bütçelerini ve diğer sosyal yatırımları, çocuk dostu, etkin ve etkili şekilde kullanabilme kapasitesinin artması hedefleniyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...

47 dakika önce

Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...

Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

23 saat önce

Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi

TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...

23 saat önce

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...

Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...

23 saat önce

Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...

1 gün önce

BASINA VE KAMUOYUNA Arınma, Liyakatla Başlar Mücadele...

Çok uzun yıllardır büyük bir inançla, hiçbir karşılık beklemeden Cumhuriyet Halk Partisi’ne...

2 gün önce

Erdoğan'dan 'çerçeve yasa' değerlendirmesi: 'Millî birlik...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı paylaşımda "Türkiye’yi terör tehdidinden...

4 gün önce

Özgür Özel'den 'çerçeve yasa'ya ilk tepki: 'Tutumumuz...

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 'sürecin' yol haritası sayılan çerçeve kanun teklifinin...

4 gün önce

Başkan Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı

CHP’den ayrılan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı.

4 gün önce

İzmir Esnafının Sesi Ankara’da yankılandı….

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, Ankara’da yaptığı...

4 gün önce

Ahbap Soruşturmasında Çarpıcı İddia: Paralar Peşin,...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Ahbaplar Suç Örgütü” soruşturmasında dördüncü dalga...

12 gün önce

İstanbul'daki Okullarda Yeni Dönem! Vali Davut Gül...

İstanbul Valiliği, İstanbul Valisi Davut Gül'ün imzasıyla okullarda mescit açılması hususunda 39...

12 gün önce