İzmir’de hain saldırı operasyonu: 18 gözaltı
Bakan Bozdağ, Bayraklı Adliyesi’ne düzenlenen hain saldırı sonrası yapılan operasyonda 18 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
İzmir'deki terör saldırısında ölü ele geçirilen teröristlerle bağlantısı tespit edilen 18 şüpheli gözaltına alındı.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısının ardından başlattığı çalışmalar devam ediyor.
Sabah saatlerinde, olayda ölü ele geçirilen teröristle bağlantıları tespit edilen, adresleri belirlenen şüpheliler, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.
İzmir'de saldırıyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ talimatı PKK'nın verdiğini belirterek "Operasyonda 18 kişi gözaltına alındı” diye konuştu.
Bozdağ şu açıklama yaptı: Saygıdeğer basın mensupları dün saat 16 sularında İzmir ilimiz Bayraklı adliyesi hizmet binası C blok giriş kapısında bulunan polis kapısı önünde Broadway bir aracın patlatılması ve sonrasında teröristin takibi, diğer noktada indirilen teröristin tespiti sonucu çıkan çatışmada bir polisimiz bir adliye çalışanımız şehit oldu. Şehitlerimize rahmet diliyorum, 9 yaralımız var acil şifalar diliyorum. Teröristlerin ikisi ölü olarak ele geçirilmiştir. Fethi Sekin gerçekten çok büyük bir kahramanlık göstermek suretiyle adeta kendisini feda ederken büyük bir felaketin önüne geçmiştir. Şehit polis memurumuz Fethi Sekin’i ve yaralı polislerimizi onların şahsında terörle mücadele den bütün güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Milletimiz onlara şükran borçludur.
EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRME TALİMATI VEREN PKK'DIR
Yaklaşık 10 terör örgütüyle eş zamanlı mücadele den tek ülke Türkiye’dir. Terör asla kazanamayacaktır. Yaralılarımızdan 3’ü avukat, 2’si polis, 2’si de sivil vatandaş. 18 gözaltı yapılmıştır. Saldırıyı yapan teröristlerin kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Ancak şu anda bu bilgileri açıklamıyoruz. Terör örgütü konusunda herhangi bir tereddüt yok. Eylemi gerçekleştirme talimatı veren örgütün bölücü terör örgütü PKK olduğu bellidir. Eylemin İzmir’de olmasına birileri farklı anlamlar yüklemek isteyebilir. Ancak hepimiz biliyoruz ki bu terör örgütleri insanlığın düşmanıdır. Bu, Türkiye’nin 81 iline dönük bir terör saldırısıdır. Terör terördür, terörist teröristtir."
Saldırının hemen ardından gözaltına alınan 2 şüpheli ise işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla salıverilmişti.
Bu arada teröristlerin, eşkalleri üzerinden takiplerini önlemek için üst üste kazak ve mont giydikleri öğrenildi. (AA)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Özel'den Tugay'a sert gönderme! "Satıp giden hain oğlu...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti'ye geçeceği iddia edilen İzmir Büyükşehir Belediye...
Ankara'da 'borsa' operasyonu: 65 şüpheli hakkında gözaltı...
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında borsa yatırımı ve halka...
Buca Belediyesi’nin serasına hain saldırı
Buca Belediyesi’nin, 2 dönümlük serasına hain bir saldırı düzenlendi.
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...