İzmir’de 'PKK' operasyonu
İZMİR'de terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik düzenlenen ve özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda 21 kişi gözaltına alındı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla bu sabah harekete geçen İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyon düzenledi. Kent merkezi ve Menemen’in Asarlık Mahallesi'nde korsan eylem yaptıkları tespit edilen 21 kişi gözaltına alındı. Operasyona İzmir MİT Bölge Başkanlığı, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Baskın yapılan bazı adreslerde şüpheliler suç delillerinin yok etmek için zaman kazanmak amacıyla kapıyı açmayınca, özel harekat polisleri koçbaşı kullanarak içeri girdi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada, hakkında toplatma kararı bulunan, terör örgütüne ait çok sayıda yayın, 1 tabanca ve bu tabancaya ait fişek, terör örgütüne ait bayrak ve flamalar, çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Operasyon kapsamında 4 şüphelinin daha arandığı belirtildi.
SOSYAL MEDYADAN ÖRGÜT PROPAGANDASI
İzmir'de, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlen operasyonda gözaltına alınan 21 kişiyle ilgili bazı ayrıntılar ortaya çıktı. Gözaltına alınanlardan bazılarının, dün Batman'da, PKK'lı teröristlerin asfaltın altına tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu 8 askerin şehit olmasının ardından sosyal medya hesaplarından örgüt propagandası içerikli paylaşımlarda bulunduğu belirtildi.
FETÖ'den 7 şahıs gözaltında
İzmir merkezli 3 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları belirlenen 16 kişiden 7'si yakalandı. Aranan şüphelilerden 3'ünün de yurt dışında olduğu belirlendi.
FETÖ'ye yönelik yeni dalga operasyonda, İzmir merkezli Manisa ve Mersin olmak üzere üç ilde operasyonun düğmesine basıldı. 'ByLock' kullandıkları belirlenen aralarında örgüt yöneticisinin de olduğu üyelere yönelik 16 şahıs hakkında gözaltı kararı verildi. Yapılan operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. Aranan 3 zanlının ise yurt dışına kaçtığı belirlenirken, 6'sının ise her yerde arandığı belirlendi.
Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
MSB'den PKK açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısına...
İzmir'de PKK/KCK operasyonu: 14 gözaltı
İzmir'de sosyal medyadan PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptığı belirlenen 14 kişi,...
İzmir'de PKK/YPG operasyonu: 2 gözaltı
İzmir'de jandarmanın terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik düzenlediği operasyonda 2 kişi gözaltına...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...