BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM İzmir’den Honaz’a hemşeri desteği

İzmir’den Honaz’a hemşeri desteği

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve CHP Balçova İlçe Örgütü, 2 Haziran’da seçimlerin yenileneceği Denizli’nin Honaz İlçesi’ne desteğe gitti.

0Yorumlar
İzmir’den Honaz’a hemşeri desteği
 

Kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesiyle iptal edilen Denizli’nin Honaz ilçesi 2 Haziran seçimine hazırlanırken Türkiye’nin değişik yerlerinden, 31 Mart seçimlerinden birinci çıkan CHP Adayı Yüksel Kepenek’e destek geliyor. Denizlili olan İzmir Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’da; CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Parti Yöneticileri ve Denizlili olan Balçova Eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile birlikte, seçim çalışmalarına katılmak ve CHP Adayı Yüksel Kepenek’e destek olmak amacıyla Honaz’a gitti.

İzmir’den Honaz’a hemşeri desteğiİlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanlığı’na geçen İzmir heyeti buradan İl Başkanı Mahir Akbaba ile birlikte Honaz’a geçti. Honaz Belediye Başkanı Adayı Yüksel Kepenek ve partililer tarafından seçim koordinasyon merkezinde karşılanarak seçim çalışmaları hakkında bilgi alan İzmir Heyeti, daha sonra CHP MYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile birlikte Honaz esnafını ziyaret etti.

İzmir’den Honaz’a hemşeri desteği31 Mart Seçimlerde sandık iradesine darbe vurulan yerlerden birinin de Honaz olduğunu ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Honaz’a gelerek hem Yüksel Başkanımıza moral desteği verdik hem de vatandaşlarımıza yaşanan adaletsizlikleri bir kez daha anlattık. Honaz esnafı da bizi sıcak bir şekilde karşılayarak yaşananların farkında olduklarını ve iradelerine müdahale edilmesine izin vermeyeceklerini ifade etti. Biz, Honaz’da da her şeyin çok güzel olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Honaz’da oyların 4 sefer sayıldığını hatırlatan CHP Adayı Yüksel Kepenek ise “Her sayımda biz sandıktan birinci olarak çıktık. Ancak buna rağmen seçimler yenileniyor. İlk seçimde bize oy vermeyen Honazlı Hemşerilerimiz bile bu duruma isyan ediyor. Bu bizim çalışma azmimizi daha çok artırıyor. Biz Honaz Halkı’na yakışan hizmetler yapmak için bu göreve talip olduk. Halkımız ve bize destek olmaya gelen dostlarımız yanımızda olduğu sürece kimse bize engel olamaz” şeklinde konuştu.

HONAZ’DA NE OLMUŞTU

Nüfusu 30 binin üzerinde olan Honaz’da kayıtlı 22 bin 602 olan seçmenden 20 bin 93’ü 31 Mart seçimlerinde oy kullanmıştı. İlk sayımın ardından CHP’nin adayı Yüksel Kepenek 9 bin 389, AK Parti adayı Turgut Devecioğlu ise 9 bin 381 oy aldı. Kepenek’in aldığı oy oranı yüzde 49.38, Devecioğlu’nun ise oranı 49.34 olarak kayıtlara geçti. Oy farkının 8 olması üzerine Ak Parti itirazda bulunarak oyların tekrar sayılmasını istedi. Yeniden sayım sonucunda da aradaki oy farkı Yüksel Kepenek’in lehine 1’e düştü. İlçedeki sonuçlara ilişkin son kararı veren YSK, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesiyle seçimin tekrarlanmasına karar verdi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce