İzmir Kent Konseyi Bornova’da
Bornova Belediyesi ve İzmir Kent Konseyi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Taraflar arasında imzalanan protokole göre İzmir Kent Konseyi haftalık toplantılarını Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nde gerçekleştirecek. Böylece Yerleşke’de faaliyetlerini sürdüren 237 STK İzmir’in en etkili kuruluşları arasında yer alan İzmir Kent Konseyi ile etkileşimde bulunma fırsatı yakalayarak çeşitli işbirlikleri için kapı aralayacak.
Faaliyetlerini Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nde sürdüren STK’lere bir yenisi daha ekleniyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık tarafından imzalanan protokolle birlikte Bornova’daki sivil toplum ekosistemi güçlenecek. Sivil toplum gönüllülerinin bireysel becerilerini ve kurumların kapasitelerini geliştirmeye katkı sunacak projelerin hayata geçirilmesi hedefiyle imzalanan protokolle birlikte İzmir Kent Konseyi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nin tüm olanaklarından ücretsiz olarak faydalanacak.
“Demokrasi kültürünün geliştirilmesi gerekiyor”
İmza töreninde konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ İzmir Kent Konseyi’yle işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Demokrasi kültürünün güçlenmesi için yerel yönetimlere büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Başkan İduğ, “Yerleşkemizde, demokrasinin olmazsa olmazı olan STK’lerimize birçok yönden kolaylık sağlıyoruz. Profesyonel sekretarya kadromuz ve sağladığımız fiziki ortamla birlikte derneklerimiz tüm enerjisini ve odağını projelerini hayata geçirmeye ayırabilecekler. Ayrıca derneklerimizin birbirleriyle iç içe olması daha etkin bir iletişimi doğal olarak işbirliğini beraberinde getiriyor. Böylece Bornova ve Bornovalılar için daha fazla proje üretilecek. İzmir Kent Konseyi ile imzaladığımız protokolle birlikte demokrasi kültürünün geliştirilmesi ve güçlendirilmesi hedefimize biraz daha yaklaşıyoruz” diye konuştu.
STK Yerleşkesi projesinin STK’lerin faaliyetlerini kolaylaştıran örnek bir hizmet olduğunu ifade eden İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, sivil toplum çalışmalarına desteklerinden dolayı Başkan İduğ’a teşekkür etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
GÜNAYDIN’DAN KONAK KENT KONSEYİ’NE ZİYARET: “DEMOKRASİ VE...
YENİ Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, İzmir programı...
Narlıdere Kent Konseyi’nden Ohrid’de, Narlıdere Ve İzmir...
Narlıdere Kent Konseyi ve Sümer Halk Oyunları Ekibi iş birliğiyle hayata geçirilen halk...
8.500 yıllık tarım mirası Bornova’da yeniden canlanıyor
Bornova’da Kent Bostanları ve dayanışma tarlaları büyüyor. Bornova Belediyesi, Yeşilova...
GÜNDEM Haberleri
TümüTorbalı’da otoban kavşağına kilitlendi
Torbalı’daki OSB’lere çıkarma yapan İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, sanayici için kritik...
Sanayi Üretimi Temmuzda Geriledi: TÜİK Verileri Açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Verilere...
İklim Krizi: Ağustos Ayı Sıcaklık Rekorlarıyla Tarihe Geçti
Dünya genelinde küresel sıcaklık artışı kritik sınırları zorlamaya devam ederken, geride...
YENİ Parti Üsküdar Seçimine İtiraz Edecek! Gökhan...
YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Üsküdar Belediyesi’nde gerçekleştirilen başkan...
Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
