İzmir Metro A.Ş. personeline Halkın Bakkalı’ndan gıda çeki
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “eşit işe eşit ücret” anlayışıyla imzalanan toplu sözleşmeyle yaklaşık 629 İzmir Metro A.Ş. personeline aylık 200 liralık gıda çeki uygulaması hayata geçti.
Çalışanlar Halkın Bakkalı’ndan alışveriş yapmaya başladı. Şubat ayı itibariyle 300 liraya çıkartılacak gıda çekleriyle emekçinin bütçesine katkı sağlanırken, yılda 2 milyonun üzerinde alışverişle üreticiler de desteklenmiş olacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” anlayışıyla hizmete açtığı Halkın Bakkalı, emekçilerin mutfak ekonomisine katkı sağlarken küçük üreticileri bir araya getiren kooperatifleri de güçlendiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Metro A.Ş. ile metro ve tramvay işletmelerinde örgütlü Demiryol-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi (TİS) kapsamında yaklaşık 629 İzmir Metro A.Ş. personeline verilen aylık 200 liralık gıda çeki, kooperatif ürünlerinin bulunduğu Halkın Bakkalı’nda kullanılmaya başlandı. Şubat ayı itibariyle 300 liraya çıkartılacak gıda çekleriyle sağlıklı ve ekonomik gıdaya ulaşmayı sürdürecek personel, uygulamadan memnun.
“Tarladan evimize gelen taze ürünler...”
Halkın Bakkalı’ndan gıda çekiyle alışveriş yapan İzmir Metro A.Ş. çalışanı Güray Gete, “Gerçekten tarladan evimize gelen taze ürünlerle buluşuyoruz. Fiyatlar da uygun. Çok memnun kaldık. Bu hizmeti sağlayan belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi. İpek Işık ise “Bizim için çok iyi bir hizmet oldu. İçeride hem organik hem kaliteli ürünler var. Şu anki şartlarda bu organik ürünleri bu kadar uygun fiyata bulmamız çok mümkün değil. Bu, bize belediyemizin sağladığı bir imkân. Tunç Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
“Aile bütçemize önemli bir destek”
Emre Özyıldız “Toplu iş sözleşmesiyle aldığımız gıda çeklerini burada çok güzel bir şekilde değerlendirebiliyoruz. Buraya gelme zorunluluğumuz da yok, istersek internetten alabiliyoruz. Aile bütçemize çok önemli bir destek. Organik ürünlerin bu fiyatlara alınması gerçekten zor” ifadelerini kullandı. Ferhat Çelik de “Tunç Başkanımıza, sendikamıza ve İzmir Metro A.Ş. yönetimine teşekkür ediyorum. Alım gücünün azaldığı bu dönemde bu uygulama bütçemize destek oluyor. Örneğin et alabiliriz. Artık et girmeyen evler var. Organik ürünlerden de alabiliriz” dedi.
Yılda 3 bin 500 lira
Uygulama kapsamında İzmir Metro A.Ş. çalışanları, İzmir’in çeşitli yerlerinde bulunan dokuz Halkın Bakkalı şubesinden yılda toplam 3 bin 500 lira tutarında alışveriş yapabilecek. Kooperatiflerin yaklaşık 400 ürününün satışa sunduğu Halkın Bakkalı, çalışanların sağlıklı ve ekonomik gıdaya ulaşmasını da sağlayacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İZDENİZ personeline afet ve yangın eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturma hedefi doğrultusunda...
Halk Mark- Et Halkın Yanında Olmaya Devam Ediyor
Efes Selçuk Belediyesi tarafından halkın bütçesine katkı sunmak için hayata geçirilen Halk...
İzmir Metrosu’ndan öğrencilere metro ve tramvay eğitimi
İzmir Metro AŞ Gazi Osman Paşa İlkokulu’ndaki 320 öğrenciye metro ve tramvay sistemlerinin...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...