İzmir Sosyal Girişimcilik Programı devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen “İzmir’in Sosyal Girişimcilik Ekosisteminin Güçlendirilmesi Alanında Düzenlenen İş Birliği Protokolü" 4 yıl süre ile uzatıldı.
Sosyal girişimcileri desteklemek amacıyla başlatılan programının devamını ve kapsamının genişletilmesini içeren iş birliği protokolünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller imzaladı.
Yaşar Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, sosyal girişimcileri desteklemek amacıyla geçtiğimiz yıl iki kurum arasında imzaladığı “İzmir Sosyal Girişimcilik Programı” uzatıldı. Kentteki sosyal girişimcilik ekosisteminin tanımlanması, sosyal girişimcilerin desteklenmesi, geliştirilmesi, dinamik ağlar kurulması için başlatılan programın 4 yıl süre ile uzatılması ve kapsamının genişletilmesini içeren “İzmir’in Sosyal Girişimcilik Ekosisteminin Güçlendirilmesi Alanında Düzenlenen İş Birliği Protokolü”nü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller imzaladı. İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentteki girişimcileri bir araya getirmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek bu projeye çok kıymet verdiklerini belirtti. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile kentte sosyal girişimcilik alanında bu hareketi başlatmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Eylem planı oluşturulacak
Protokol kapsamında üniversitenin akademi alanına giren ve belediyenin kent çalışmaları sırasında ihtiyaç duyduğu konularda kamu yararına yönelik birlikte çalışma yürütülecek. İzmir’in tüm (kurum içi, sosyal, kamu, teknoloji, ticari, sanal) girişimcilik ekosistemini geliştirmek, girişimciliğe ilişkin farkındalığı ve yetkinliği artırmak, İzmir’in sorunlarına girişimciler ile birlikte sürdürülebilir çözümler geliştirmek amacıyla üniversite ve belediye iş birliği ile faaliyetler planlanacak. Program doğrultusunda saha çalışmaları, anket ve istatistiksel değerlendirmeler, odak grup görüşmeleri, yüz yüze ve çevrimiçi eğitimler, iş birliği buluşmaları ve kuluçka programı sürecek. Alanda faaliyet gösteren kurumların, sosyal girişimcilerin, destekleyici paydaşların yer aldığı ekosistemin ve üstlendikleri rollerin haritalandırılması, mevcut durum ve ihtiyaç analizi çalışmaları devam edecek. Tüm bu çalışmaların sonunda yerel yönetimler ölçeğinde Türkiye’de ilk olarak bir eylem planının oluşturulması planlanıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İŞKUR Gençlik Programı 2026-2027: Başvurular başladı mı?...
Üniversite eğitimine devam eden gençlere hem iş deneyimi kazanma hem de gelir elde etme fırsatı...
M-LAB’tan “Ufuk Avrupa Programı Bilgi Günü”
İzmir Planlama Ajansı (İZPA) ile İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ortaklığında...
Başkan Tugay’dan Kadın Girişimcilik Konseyi müjdesi
“Girişimde Kadın Gücü Projesi” kapsamında Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen “İlham...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu’ndan fon soruşturmasına tepki: Hırsızlığın...
Kemal Kılıçdaroğlu, fon soruşturmasıyla ilgili açıklamasında temiz siyaset ve Siyasi Ahlak...
Sigara yasağı için yeni düzenleme Meclis’e geliyor
Türkiye’de sigara kullanımına yönelik yeni kısıtlamalar hazırlanıyor; park, plaj ve duraklarda...
31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1
Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...
Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi
Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...
Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı
Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...
Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi
Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...
Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...
Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı
Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...
Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...
Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...
Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği
Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...
İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...
Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...
Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı
İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...