İzmir tramvayı sevdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihin en büyük toplu taşıma yatırımlarından biri olarak hayata geçirdiği Tram İzmir’in bir hafta önce ön işletime başlayan Karşıyaka bölümünde yolcu sayısı 100 bine ulaştı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihinin büyük toplu taşıma yatırımlarından biri olarak hayata geçirdiği Tram İzmir’in Karşıyaka bölümü, 11 Nisan Salı günü ön işletmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da deneme seferlerine katıldığı Karşıyaka hattında ön işletme, 06:00 ile 24:00 saatleri arasında ücretsiz olarak yapılıyor. Yaklaşık iki ay sürecek ön işletme boyunca 20 dakikada bir sefer yapacak Karşıyaka Tramvayı’nı bir haftada yaklaşık 100 bin yolcu kullandı.
ÜST DÜZEY KONFOR SAĞLADI
Günde ortalama 15 bin yolcunun taşındığı Karşıyaka Tramvayı, normal işletme düzeninde sefer sıklığını artıracak ve yolcu sayısı da katlanarak büyüyecek. Tramvay, sunduğu üst düzey konforuyla herkesin büyük beğeni ve sempatisini kazandı, caddelerde bir çok insan fotoğraf ve video çekmek için adeta birbiriyle yarışmaya başladı. Günün hemen her saati yüksek doluluk oranına ulaşan Karşıyaka Tramvayı’nın özellikle gece 20:00-22:00 saatlerin arasında ise en yoğun rakamlara ulaştığı gözlendi.
GÖZÜNÜZ TRAMVAYDA OLSUN
Bir haftadır devam eden değerlendirmelerde Karşıyaka halkının tramvaya çok çabuk uyum sağladığı da ortaya çıktı. Yayalar ve araçların, kurallara uymak için üst düzey özen gösterdiği gözlemlendi, özellikle motorlu araç kullanıcılarının uyarı levhalarına riayet etmesi büyük memnuniyet yarattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu sürecin daha da kısalması amacıyla “Gözünüz Tramvayda Olsun” isimli bilgilendirme çalışmalarına da başladı.
450 MİLYON TL’LİK PROJE
14 duraklı, 8.8 kilometrelik Karşıyaka hattından sonra, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği Konak hattı işletime açılacak. 12,8 kilometrelik 20 duraklı Konak hattının devreye girmesiyle birlikte 450 milyon TL’lik dev proje başarıyla tamamlanmış olacak. Diğer yandan İzmir’deki raylı sistem ağı, tramvay hatlarının etlenmesiyle birlikte 150 kilometrenin üzerine çıkmış oluyor, böylelikle İzmir kent içi toplu taşımacılığında yepyeni bir dönem başlıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak Tramvayı’nda nefes kesen tatbikat
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda güvenliği en üst düzeyde tutmak amacıyla Konak...
Kitap kurtları, İzmir’in kütüphanelerini çok sevdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl yeni açılan iki kütüphanesiyle birlikte toplam 11 kütüphanede...
İzmirliler Çiğli Tramvayı'nı çok sevdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin üç yıl önce temelini atarak 27 Ocak'ta hizmete açtığı Çiğli...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...