İzmir yağmur sınavından başarıyla geçti
Hafta sonu İzmir’i etkisi altına alan şiddetli yağışlarda kent genelinde ciddi bir olumsuzluk yaşanmadı.
Metrekareye düşen ortalama 60 kg yağışa rağmen ana arter ve caddelerde ulaşım sorunsuz bir şekilde sağlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Çağrı Merkezleri’ne yağış kaynaklı gelen talebin azlığı, İZSU Genel Müdürlüğü’nün 200 noktada tamamladığı yatırımların olumlu sonuçlarını bir kez daha gözler önüne serdi.
Hafta sonu İzmir’de etkili olan yağışlarda kent genelinde metrekareye ortalama 60 kilogram yağış düştü. İZSU Genel Müdürlüğü, daha önce tespit edilip çalışma yapılan noktalardan şikayet gelmediğini ve şehir genelinde çağrı merkezine sadece 35 talep ulaştığını kaydetti. Geçmişte şehrin birçok noktasında yaşanan su baskınları, tamamlanan altyapı çalışmalarıyla son buldu.Dirençli kent İzmir hedefi doğrultusunda 2019 yılının Nisan ayı itibariyle İzmir’in yağmur suyu kanallarının inşa edilmesi için çok sayıda projeyi tamamlayan İZSU Genel Müdürlüğü, şu ana kadar toplam 220 kilometre yağmursuyu kanalı inşa etti. Yaklaşık 200 noktada tamamlanan yatırımlarla bazı bölgelerde kronik hale gelen su baskını riski tamamen sona erdi.
Mavişehir’de kabus bittiİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mavişehir'de özellikle şiddetli lodosun olduğu günlerde deniz seviyesinin yükselmesiyle oluşan taşkınlara son vermek için yaptığı Kıyı Rehabilitasyon Projesi’nin de olumlu sonuçları görüldü. Sahil bölgesinde hem deniz suyu kabarmasıyla meydana gelebilecek taşkını hem de zemin altından deniz suyu geçişini engellemek için yerin 4 metre altında yapılan 2,2 kilometrelik su içi betonu imalatı sayesinde şiddetli lodosa rağmen geçmişte oluşan tablolar bu kez yaşanmadı.
Ekipler tam gün mesai yaptıMeteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İzmir için yaptığı yağış ve fırtına uyarısı doğrultusunda İZSU, 1500 personeliyle gün boyunda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazır bekledi. İhbarlara hızlı bir şekilde müdahale edilerek trafik akışının devamlılığı sağlandı, yaşanan lokal sorunlar çözüme ulaştırıldı.
Etkili yağışlar barajlara can suyu olduKent genelinde etkili olan yağışlarla birlikte barajların doluluk oranları da arttı. İzmir’in en önemli barajlarından Tahtalı Barajı’na son yağışla birlikte 1 milyon 39 bin metreküp ilave su ulaştı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İESOB Başkanı Yalçın Ata'nın 15 Temmuz'a ilişkin...
"Türkiye 15 Temmuz 2016 tarihinde büyük bir demokrasi sınavından başarıyla, alnının akıyla...
İzmirli Tuna büyük hedefine adım adım yaklaşıyor
Nöroçeşitliliğin gücünü bir kez daha ortaya koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ultra maraton...
Yağmur suyu baskınlarına köklü çözüm
İZSU, Buca, Karabağlar ve Gaziemir'de yaklaşık 50 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon hattı...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...