BIST 100 14.012,42 %0,57 Altın 6.898,85 ₺/gr %0,74 Bitcoin $79.871 %0,41 Dolar 48,49 ₺ %0,22 Euro 56,36 ₺ %0,25 Sterlin 65,48 ₺ %0,22 Gümüş 103,13 ₺/gr %0,93 Ethereum $2.503,70 %2,17 İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,06 Kanada Doları 35,03 ₺ %0,10 Avustralya Doları 34,94 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,91 ₺ %0,26 BAE Dirhemi 13,19 ₺ %0,25 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,23 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,37
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM İzmir Yardım Beklerken Çocukları Devlet Korumasına Alındı

İzmir Yardım Beklerken Çocukları Devlet Korumasına Alındı

İzmir'in Konak İlçesi Alsancak Semti'nde, farklı tarihlerde çıkan iki yangında büyük hasar oluşan eski depoda yaşam mücadelesi veren bu durumu basında haber olarak yer alan 48 yaşındaki Nergiz Özuzdur'un damadı 25 yaşındaki Necat Ildız, "Kayınvalideme yardımı dokunur diye haber yapıldı.

0Yorumlar
İzmir Yardım Beklerken Çocukları Devlet Korumasına Alındı

İzmir'in Konak İlçesi Alsancak Semti'nde, farklı tarihlerde çıkan iki yangında büyük hasar oluşan eski depoda yaşam mücadelesi veren bu durumu basında haber olarak yer alan 48 yaşındaki Nergiz Özuzdur'un damadı 25 yaşındaki Necat Ildız, "Kayınvalideme yardımı dokunur diye haber yapıldı. Benim 2 çocuğum ve bir yeğenim, kayınvalidemin evinde misafir olarak bulunuyordu. Görevliler gelip 5 çocuğu götürerek devlet korumasına aldı. O günden sonra yemek yiyemez hale geldik. Çocuklarımı geri versinler" dedi.

Alsancak Semti 1497 Sokak numara 21'de bulunan ve daha önce mobilya deposu olarak kullanılan, farklı tarihlerde iki kez yangın çıkan 2 katlı binada, 2004 yılında eşini kaybeden Nergiz Özuzdur, çocuklarıyla yama tutunmaya çalışıyor. El arabasıyla çöplerden kağıt toplayan Nergiz Özuzdur'un yaşadı zor hayat haber olarak basında da yer aldı. Haberler üzerine adrese giden yetkililer, Özuzdur'un çocukları Dilek Özuzdur (11), Muhammet Ortatepe (7), torunları Sibel Özuzdur (1.5), Melek Ildız (2) ve 5 aylık Gülçin Ildız'ı devlet korumasına aldı.

Kayınvalidesine yardım edilmesini beklerken mağdur edildiklerini dile getiren Özuzdur'un damadı Necat Ildız (25), "Kayınvalideme yardımı dokunur diye haber yapıldı. Benim 2 çocuğum ve eşimin kardeşinin çocuğu Sibel Özuzdur, kayınvalidemin evinde misafir olarak bulunuyordu. Görevliler gelip 5 çocuğu götürerek devlet korumasına aldı. O günden sonra yemek yiyemez hale geldik. Çocuklarımı görmeye gittiğimizde neredeyse bizi tanımadılar. Sigortalı bir işe girmiştim, bunlar yaşanınca işten çıktım ve hurdacılık yapmaya başladım. Çocuklarıma bakabilecek güçteyim. Hiç kimseden de yardım istemiyorum yeter ki çocuklarımı geri versinler" dedi.

Sosyal hizmetler görevlilerinin kendi evini incelediğini anlatan Ildız, "Güya biz onlara evde zorluk çıkartmışız. Müdürlerine böyle söylemişler. Çocukların kıyafeti yok demişler, oysa evimizde çocuklarıma ait kıyafetler vardı. Yıllardır bu evde oturuyoruz ve ev annemden kaldı. Mağduriyetimizin giderilmesini ve çocuklarımızın verilmesini istiyorum" diye konuştu. Resmi nikahlarının önümüzdeki şubat ayında kıyılacağını söyleyen anne Gül Özuzdur da çocuklarına kavuşmaktan başka bir şey istemediğini belirtti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi

Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

15 saat önce

Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki

Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...

15 saat önce

Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...

16 saat önce

Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...

Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...

16 saat önce

Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...

16 saat önce

İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...

Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...

16 saat önce

Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...

1 gün önce

Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki

Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...

1 gün önce

Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti

Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...

1 gün önce

Silivri gemi faciasında çarpıcı rapor: Gözcü yoktu

Silivri açıklarında iki geminin çarpışmasıyla batan Tuğberk İmamoğlu'ndaki 10 denizci aranırken,...

1 gün önce

RC Medya Grup’tan Yayıncılıkta Yeni Dönem

İzmir Türk TV ailesi büyüyor, yayın yelpazesi genişliyor!

2 gün önce

Mehmet İşler: Odyssey rotasında İzmir ve Foça olmalı

ETİK Başkanı Mehmet İşler, Homeros ve Sirenler bağlantısıyla Odyssey rotalarına İzmir ve...

2 gün önce