İzmir'de dehşet
İzmir’de ailesinin tedavi ettirmek yerine eve kapatıp zincirlediği 22 yaşındaki şizofreni hastası A.A., bir fırsatını bulup kaçtı. Yolda yürürken kaçırılan ve defalarca tecavüze uğrayan genç kızı çığlıklarını duyanların ihbarı kurtardı.
Ailesiyle birlikte yıllar önce Güneydoğu’dan gittikleri İzmir’e yerleşen 22 yaşındaki şizofreni hastası A.A.’nın hayatını kâbusa çeviren olaylar zinciri aylar önce başladı.
Habertürk Egeli’den Mehmet İnmez’in haberine göre ailesi, genç kızı ‘kendine ve başkasına zarar vermemesi için’ evin bir odasına kapatarak zincirle bağladı. A.A. 8 Eylül 2016’da kimse olmadığı sırada zincirlerden kurtulup evden kaçtı. Kızlarının kaçtığını fark eden aile polise başvurdu.
DEHŞET 2 GÜN SÜRDÜ
A.A. evlerinin yakınında ayağında zincirle yolda yürürken kamyon şoförlüğü yapan A.K. (54) ve T.S. (30) ile karşılaştı. Yardım etmek istediklerini söyleyen A.K. ve T.S., iddiaya göre genç kızı Çiğli’de bulunan evlerine götürerek tecavüz etti. Şüpheliler 2 gün boyunca zorla evde tuttukları A.A.’yı para karşılığı başka erkeklere de sattı. Günlerce tecavüze uğrayan genç kız, A.K. ile T.S.’nin evde olmadığı sırada pencereden bağırarak yardım istedi. Tek katlı evin önünden geçen emekli bir askerin ihbarıyla eve giden polis, genç kızı yarı baygın ve çıplak halde buldu. Suçlamaları reddeden A.K. ve T.S. tutuklandı.
‘ABİLERİ İNFAZ KARARI ALDI’
Polis, günlerce dehşet ve hastalığının üzerine bir de bunun travmasını yaşayan A.A.’yı ailesine teslim etmek istedi. Ancak aile üyelerinden biri, Güneydoğu’daki ağabeylerinin “Namusumuz kirlendi” diyerek ‘infaz’ kararı aldığını ve İzmir’e gelme planı yaptığını söyledi. A.A.’nın İzmir’de yaşayan hasta babası da bu karara karşı çıktığını belirterek, kızının koruma altına alınmasını istedi.
GİZLİ BİR YERE GÖTÜRÜLDÜ
Bu sırada devreye giren avukat Sibel Önder, koruma kararı çıkarılan A.A.’yı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteğiyle Adli Tıp Kurumu’na yönlendirdi. Travma yaşadığı ve ruh sağlığı bozulduğu tespit edilen genç kızın vücudunda üç ayrı sperm örneği bulundu. Tecavüz davasında sanıklarla yüzleşecek olan A.A., abilerinin ‘infaz’ kararı nedeniyle İzmir dışında gizli bir yere götürüldü. (Habertürk)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir'de havalimanında bıçaklı dehşet! 4 polis yaralandı
İzmir'de havalimanında elinde iki bıçak bulunan şüphelinin etkisiz hale getirilmesi için yaşanan...
İzmir’de dehşet akran zorbalığı: Bakanlıktan açıklama geldi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ‘Akran zorbalığı sınır tanımıyor’ başlıklı haberlere konu...
İzmir'de dehşet anları
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, ev yemekleri yapan bir işletmeye, aynı işi yapan başka bir...
GÜNDEM Haberleri
TümüBakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...
Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...
Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki
Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...
Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti
Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...