İzmir'de toplu ulaşıma tam kapanma ayarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kuruluşları ve TCDD-Büyükşehir ortaklığıyla işletilen İZBAN, sefer tarifelerini, 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak ‘tam kapanma düzeni’ne göre planladı.
Pandemiyle mücadele kapsamında, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca uygulamaya alınacak tam kapanma düzeni, 29 Nisan’da başlayacak, 17 Mayıs’ta sona erecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, Metro, Tramvay ve İZDENİZ işletmeleri ile TCDD-Büyükşehir ortaklığıyla işletilen İZBAN’da sefer tarifeleri, bu sürece özel olarak yeniden düzenlendi.
Tüm otobüsler ve İZTAŞIT çalışacak
Tam kapanmadan muaf kurum ve kuruluşların faaliyetlerini sürdüreceğini dikkate alan ESHOT Genel Müdürlüğü, halen 340 hattaki hafta içi otobüs seferlerini devam ettirecek. Mesai başlangıç ve bitiş saatlerindeki yoğun hizmet sürdürülecek. Ancak 10.00-16.00 ve 19.00-00.20 saatleri arasında seferler seyreltilecek. Hafta sonu ise sokağa çıkma kısıtlılığı nedeniyle 147 hatta hizmet verilecek. Seferihisar-Fahrettin Altay Aktarma Merkezi arasında çalışan İZTAŞIT hatları da hizmete devam edecek.
Sağlıkçılara özel servisler
Öte yandan sağlık çalışanları için hastaneleri baz alarak oluşturulan 13 özel güzergâhta ücretsiz tahsis edilen servis otobüsleri de hizmet vermeye devam edecek.
ALES için düzenleme
ESHOT, 2 Mayıs Pazar günü düzenlenecek Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) nedeniyle seferlerini ayrıca düzenledi. Sınav merkezlerinin bulunduğu güzergâhlarda çalışan hatlar, sınav öncesi ve sonrası saatlerde takviye edilecek. Sınava girecek adaylar ile eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçileri; sınava giriş belgesini ibraz ederek toplu ulaşım hizmetinden yararlanabilecek. Sınav görevlileri ise görevlendirme belgelerini yanlarında bulundurmak kaydıyla kısıtlamadan muaf olacak.
Metro ve Tramvay hatları
İzmir Metrosu ile Konak ve Karşıyaka tramvaylarında haftanın her günü aynı tarife uygulanacak. 06.00-10.00 ve 16.00-19.00 saatleri arasında 15 dakikada bir; 10.00-16.00 ve 19.00-00.20 saatleri arasında 30 dakikada bir sefer yapılacak.
İZDENİZ programı
İZDENİZ’de hafta içi; Karşıyaka-Konak seferleri 07.15-10.00 ve 16.00-19.00 saatleri arasında 15 dakikada bir yapılacak. Bostanlı-Konak seferleri ise 07.25-10.00 ve 16.10-18.55 saatleri arasında 15 dakikada bir olacak. 10.10-15.40 saatleri arasında ise Bostanlı-Karşıyaka-Konak arasında 30 dakikada bir ring seferleri düzenlenecek. Karşıyaka-Pasaport-Alsancak ve Bostanlı-Pasaport-Alsancak seferleri, 07.35-09.50 ve 16.05-19.05 saatleri arasında 15 dakikada bir yapılacak. Cumartesi ve pazar günleri yolcu vapurları, 08.00-20.00 saatleri arasında Bostanlı-Karşıyaka-Konak hattında mevcut tarife ile ring seferleri yapacak. Bostanlı-Üçkuyular arabalı vapurları, hafta içi 08.15-09.45 ve 16.00-19.00 saatleri arasında karşılıklı olarak 30 dakikada bir sefer yapacak. Hafta sonu ise çalışmayacak.
İZBAN’da seferler
TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla işletilen İzmir Banliyö Sistemi’nde (İZBAN) hafta içi seferleri merkez hatta 07.00-09.00 ve 15.30-19.00 saatleri arasında 12 dakikada bir gerçekleştirilecek. Hafta içi 09.00-15.30 ve 19.00-00.20 saatleri arasında ve hafta sonları ise trenler 24 dakikada bir çalışacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir'de toplu ulaşıma zam geliyor!
İzmir’de toplu ulaşım zam geliyor. Zam kararının mecliste onaylanması halinde 1 Nisan’dan...
Toplu ulaşıma İEF ayarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’ta 29 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek...
İzmir'de toplu ulaşıma zam geldi! Tam bilet 17,5 liradan...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımda zam talebi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...