BIST 100 14.012,42 %0,57 Altın 6.898,85 ₺/gr %0,74 Bitcoin $79.891 %0,15 Dolar 48,49 ₺ %0,22 Euro 56,36 ₺ %0,25 Sterlin 65,48 ₺ %0,22 Gümüş 103,13 ₺/gr %0,93 Ethereum $2.498,15 %0,82 İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,06 Kanada Doları 35,03 ₺ %0,10 Avustralya Doları 34,94 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,91 ₺ %0,26 BAE Dirhemi 13,19 ₺ %0,25 Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,23 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,37
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM İzmir'deki 'suç ordusu' operasyonunda yeni tutuklamalar

İzmir'deki 'suç ordusu' operasyonunda yeni tutuklamalar

İzmir'de yaralama, tehdit, şantaj, kundaklama, silahlı saldırı gibi eylemlerle panik ve korku salarak maddi menfaat elde ettikleri iddia edilen suç örgütüne yönelik yapılan operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 38'e çıktı.

0Yorumlar
İzmir'deki 'suç ordusu' operasyonunda yeni tutuklamalar

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 'adi suç çetesi' olarak değişik suçlara karıştıkları belirlenen bazı kişileri takibe aldı. Yaklaşık 5 ay süren takipte çete üyelerinin Alsancak Semti'nde bir eğlence merkezine silahlı saldırı hazırlığında olduğunu belirleyen polis, operasyon başlattı. Yaralama, tehdit, şantaj, kundaklama, silahlı saldırı gibi eylemlerle panik ve korku salarak maddi menfaat elde ettikleri iddia edilen suç örgütü üyelerine yönelik yapılan operasyonda 1'i çocuk, 3'ü kadın 48 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, 3 uzun namlulu silah, 1 el bombası, çeşitli çap ve markalarda 23 tabanca, 13 pompalı tüfek, 2 kurusıkı tabanca, 35 kalaşnikof fişeği, 207 tabanca mermisi, 96 av tüfeği fişeği ile 16 kilogram esrar ele geçirildi.

TUTUKLU SAYISI ARTTI
Emniyet yetkilileri, çete üyelerinin takibi sırasında daha önceden de 17 kişinin gözaltına alınarak tutuklandığını, halen cezaevinde bulunan bu zanlıların planladıkları 15 ayrı eylemin önlendiğini belirtti. Zanlıların İzmir'deki 'kurşunlama, yaralama, tehdit, şantaj, yağma, kundaklama ve vahim silahlarla saldırı' gibi 28 ayrı olayın da faili oldukları bildirildi. Sosyal medyayı etkin kullanan suç çetesinin, bu sayede panik oluşturduğu ve çevreye korku salarak maddi menfaat elde ettiklerinin saptandığı, vatandaşların milli duygularını istismar etmeye yönelik söylemlerde bulundukları, bu şekilde taraftar toplamayı hedefledikleri iddia edildi. Zanlılardan 3'ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Daha sonra 1'i çocuk 44 kişi adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından da 4 kişi serbest bırakıldı. Hakim karşısına çıkan zanlılardan 1'i çocuk 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğer 35'i ise tutuklandı. Savcının itirazı üzerine, çocuk zanlı dışındaki diğer 4 kişi tekrar gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden de 2'si tutuklandı, diğer ikisi de serbest bırakıldı. Ayrıca, operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 1 kişi daha polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen bu zanlının da tutuklanmasıyla operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 38'e çıkmış oldu. Örgüte liderlik yaptığı iddia edilen Serkan K.'nın da aralarında bulunduğu 6 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...

Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...

7 saat önce

Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...

Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...

7 saat önce

Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...

7 saat önce

Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi

Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

1 gün önce

Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki

Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...

1 gün önce

Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...

1 gün önce

Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...

Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...

1 gün önce

Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...

1 gün önce

İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...

Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...

1 gün önce

Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...

2 gün önce

Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki

Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...

2 gün önce

Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti

Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...

2 gün önce