İzmir'den Kısa Kısa
Bergama ilçesine bağlı Kozak Çamavlu Mahallesi'nde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Ege Üniversitesi'nin işbirliğiyle yürütülen "Mera Amenajman ve Islah Projesi" kapsamına alınan meranın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Bergama ilçesine bağlı Kozak Çamavlu Mahallesi'nde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Ege Üniversitesi'nin işbirliğiyle yürütülen "Mera Amenajman ve Islah Projesi" kapsamına alınan meranın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.
Törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, proje kapsamında toplam 800 bin liralık yatırım yapılacak meranın, Bergama ve Türkiye açısından çok özel ve önemli bir bölge olduğunu belirtti.
Belediye Başkanı Gönenç, bölgenin tüm Türkiye'ye örnek olabilecek kırsal kalkınma projelerini, kendi olanakları ve kendi muhtarlarının gayreti ile hayata geçirdiğine dikkat çekti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal ise, İzmir'in hayvancılık ağırlıklı tarımsal yapısı ve potansiyeliyle öne çıktığına işaret ederek, "Bu konuda en önemli çalışmalarımızdan bir tanesi kaba yem ihtiyacımızı karşılayarak, üreticilerimizin maliyetini düşürmektir. Bunun için en önemli kaynak yem bitkisi olmalıdır. İzmir, bu anlamda yüksek kapasiteye sahiptir. Ancak, bir yandan da mevcut meralarımızın ıslah edilmesi gerekiyor." dedi.
Açılış konuşmalarının ardından mera alanına geçilerek, mera birimi çalışanları ve köylüler ile birlikte kurdele keserek alanın açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa, İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Ege Üniversitesi öğretim üyeleri, Aliağa, Menemen, Kınık, Dikili ve Bergama Ziraat Odası başkanlarının yanı sıra siyasi parti temsilcileri, Kozak mahalle muhtarları ve civar mahallelerden çok sayıda vatandaş katıldı.
CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı'ndan 19 Mayıs açıklaması
CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı üyeleri, "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla hükumet konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk bırakarak, basın açıklaması yaptı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından basın açıklamasını okuyan CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kiremitçi, 19 Mayıs'ın Türkiye'nin özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğunu belirtti.
Kiremitçi, "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlarken içimizde büyük bir burukluk var. Bu burukluğun ana nedeni, Mustafa Kemal Atatürk'ün getirdiği çağdaşlık göstergesi yeniliklerin, bir bir yok edilmeye çalışılmasıdır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Türkiye'nin ve ulusumuzun yön değiştirerek, çağ dışılığa itilmesini önleyeceğiz" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı.
Ödemiş'te "4. Atletizm Şenliği" düzenlenecek
Ödemiş ilçesinde belediye tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 4. Atletizm Şenliği düzenlenecek
19 Mayıs Perşembe günü Saraçoğlu Stadyumu'nda yapılacak şenliklere, ortaokul ve lise öğrencileri ile yetişkinler arasında koşu, gülle atma ve uzun atlama dallarında yarışmalar yapılacak.
Küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler 5 kategoride yapılacak yarışmalarda dereceye girenlere ödül verilecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmirli gazeteci-yazar Sinan Kerim Uçkaç ilk kısa filmi...
İzmirli gazeteci-yazar Sinan Kerim Uçkaç senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği ilk kısa...
YENİ PARTİ GAZİEMİR’DEN SESLENDİ: “YENİ PARTİ’NİN GÜCÜ...
YENİ Parti Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, İzmir’de partisinin kısa sürede 600 bin üyeye...
6. Uluslararası Bornova Kısa Film Günleri 24 Nisan’da...
Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Bornova Kısa Film Günleri, 24–26 Nisan...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...