BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM İzmir'i doğal afetlere karşı dirençli hale getiriyoruz

İzmir'i doğal afetlere karşı dirençli hale getiriyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemeraltı bölgesinde aşırı yağışlarda meydana gelen su baskınlarını önlemek ve bölgenin altyapısını güçlendirerek kenti doğal afetlere karşı daha dirençli hale getirmek için yürütülen Birinci Etap Kuşaklama Altyapı Projesi çalışmalarını inceledi.

0Yorumlar
 İzmir'i doğal afetlere karşı dirençli hale getiriyoruz

Soyer, “Bu çalışmaları hızla bitirmemiz gerekiyor. Bölgedeki çalışmalar bitene kadar trafikte yaşanacak sıkışıklık nedeniyle çok üzgünüz ama Kemeraltı, İkiçeşmelik, Çankaya bölgesinde su baskınlarının önüne geçmek için bu işi yapmak zorundayız” dedi.

 İzmir'i doğal afetlere karşı dirençli hale getiriyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aşırı yağışlarda Kemeraltı'nda yaşanan su baskınlarını önlemeye yönelik Birinci Etap Kuşaklama Altyapı Projesi kapsamında Halit Ziya Bulvarı’ndaki çalışmaları inceledi. İklim krizinin yol açtığı aşırı ve ani yağışlara karşı kenti daha dirençli hale getirmek, oluşan su baskınlarının önüne geçmek amacıyla yürütülen proje hakkında bilgi veren Başkan Tunç Soyer, yağmur suyunun ayrıştırılacağını ve atık su kanallarının tamamının yenileneceğini söyledi. Projenin, İzmir'in 50 yıllık geleceğini ilgilendiren, radikal, köklü ve büyük bir değişikliği de beraberinde getiren çalışmaların kontrollü şekilde sürdüğünü ifade eden Soyer, “Çalışmalar kentin ana arterlerinde yürütülüyor. İzmir açısından büyük öneme sahip ana akslarından biri. Bu nedenle trafik akışıyla ilgili sorun yaşanıyor. Ancak yumurta kırılmadan omlet olmuyor. Bu çalışmaları hızla bitirmemiz gerekiyor. Bölgedeki çalışmalar bitene kadar trafikte yaşanacak sıkışıklık nedeniyle çok üzgünüz ama Kemeraltı, İkiçeşmelik, Çankaya bölgesinde su baskınlarının önüne geçmek için bu işi yapmak zorundayız” dedi.

“Su baskını sorunları yaşanmayacak”

Projenin tamamlanmasının ardından özellikle Kemeraltı esnafının aşırı yağışlar sonucu oluşan su baskınlarını bir daha yaşamayacağını belirten Başkan Tunç Soyer, “İklim krizi nedeniyle ciddi yağışlar düşüyor. Beklenmedik hava olayları yaşanıyor. Biz kentimizi bu tür beklenmedik hava olaylarına karşı hazırlıyoruz. Tüm bu çaba, İzmir'i daha dirençli bir kent haline dönüştürmek için. Geçen Şubat ayında kent tarihinde görülmeyen rekor bir yağış düştü, İzmir'i olumsuz şekilde etkiledi. Tüm bu sorunlar bir daha yaşanmasın diye çalışıyoruz. İnsanlarımız şiddetli yağışlarda, büyük afetlerde, büyük hasarlar yaşamasın istiyoruz. Bu çalışmaların sonunda kent merkezini ve Kemeraltı'nı büyük ölçüde rahatlatmış olacağız. Bir daha bu tür büyük felaketler karşısında bu kadar büyük zararlar oluşmayacak” diye konuştu.

 İzmir'i doğal afetlere karşı dirençli hale getiriyoruz

“Yaz sonuna kadar çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çalışmaların yaz sonuna kadar bitirilmesini hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi: “Bütün hedefimiz yaz sonuna kadar ana arterlerdeki çalışmaları tamamlamak. Kemeraltı'nın kuşaklanması projesi sadece bu bölgeyi ilgilendiren bir konu değil. Kentin merkezini ilgilendiren bir konu. O nedenle çok sancılı. Çok eski hatların tamamen yenilenmesi söz konusu. Süreç biraz zorlu. Birçok engelle karşılaşılıyor ama hepsini aşarak İzmir'i yaz sonunda bu sorundan tamamen kurtaracağız.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce