İzmir’in en büyük anaokulu eğitime başladı!
Okul öncesi eğitim çalışmalarında örnek adımlar atan Bayraklı Belediyesi, belediye bünyesindeki ilk eğitim yuvası olan Ayda Bebek Anaokulu’nun tamamlayarak, eğitim öğretime başladı.
Türkiye’de ilk kez uygulanan bir eğitim modeliyle kapılarını açan Ayda Bebek Anaokulu, hem minik öğrencilerin hem de velilerin yüzünü güldürdü. İlk haftayı yarım gün ‘tanıma ve tanışma’ dersleriyle tamamlayacak olan öğrenciler, önümüzdeki haftadan itibaren müfredata uygun olarak eğitim almayı sürdürecek. Başkan Serdar Sandal “Katılımcı, demokratik, çevreci ve bilimsel bir eğitim sistemiyle, çocuklarımızı yarınlara hazırlıyoruz” dedi.
İZMİR’İN EN BÜYÜK ANAOKULU!
Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ayda Bebek Anaokulu, eğitim öğretime başladığı ilk gün, hem minik misafirlerini hem de velileri ağırladı! Öğrenciler, okul ile tanışmanın heyecanını duyarken, anne babalar da Bayraklı Belediyesi çatısı altında, çocuklarını güvenle okula göndermenin mutluluğunu yaşadı. İzmir’in en büyük anaokulu olma özelliğini taşıyan eğitim yuvasına kayıt olan öğrenciler, ilk günden kreşin sosyal ve kültürel aktivitelerinden faydalanmaya, arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirmeye başladı.
ÖĞRETMENLER SINAVLA SEÇİLDİ!
Bayraklı Eğitim Modeli (BEMO) ile kapılarını açan Ayda Bebek Anaokulu, Türkiye’ye örnek olacak tarzda bir eğitim anlayışını benimseyecek. Anaokulunda -Türkiye’de ilk kez- ailenin gelir bütçesine göre ücretlendirme sistemi uygulanacak. Milli Eğitim müfredatına göre eğitim verecek olan ve modern yapısıyla veliler tarafından da beğenilen eğitim yuvasında, sınavla seçilen ve liyakata dayalı olarak görevlendirilen uzman öğretmen kadrosu görev yapacak. Çocukların kendi eğitim süreçlerine aktif katılabileceği, ilgilerine ve bireysel farklılıklarına göre eğitim alabileceği Ayda Bebek Anaokulu eğitime ‘Bayraklı Modeli’ ile yeni soluk getirecek. Kayıt ve detaylı bilgi; 0501 367 87 35 ve 344 34 91 numaralı telefonlardan alınabilecek. Bayraklı Belediyesi’nin, Postacılar ve 75. Yıl mahallelerinde çalışmalarını sürdürdüğü iki yeni anaokulu da yakın zamanda eğitime açılacak.
EĞİTİMDE “BAYRAKLI MODELİ”
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Belediyemiz bünyesindeki ilk kreşimizi tamamlamanın ve eğitime açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sayede, Türkiye’ye örnek olmasını umduğumuz Bayraklı Eğitim Modeli’ni de hayata geçiriyoruz. Katılımcı, demokratik, çevreci ve bilimsel bir eğitim modeliyle çocuklarımızı yarınlara hazırlayacağız. Eğitim modelimiz ve ücretlendirme politikamızla da inanıyoruz ki örnek olacağız. Ayda Bebek Anaokulu’nun ardından, Postacılar ve 75. Yıl’da da yeni kreşlerimizi hizmete açacağız” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
BALÇOVA’DA EĞİTİME GÜÇLÜ DESTEK
Balçova Belediyesi, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde öğrencilerin okul heyecanına ortak...
Buca’da minik yüreklerden büyük dayanışma
Buca’da dayanışma kültürü bu kez anaokulu sıralarından yükseldi. Hayme Hatun Anaokulu...
Bornova, eğitime desteğiyle fark yarattı
Bornova Belediyesi, eğitime verdiği destek ve genç odaklı çalışmalarıyla İzmir Sınav Eğitim...
GÜNDEM Haberleri
TümüMansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...
İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...
9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...
1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...
Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...