“Kadınların kent yönetiminde aktif olmalarını önemsiyoruz”
Karşıyaka Belediyesi, kadınların kent yönetimine daha aktif katılmalarını, sorunların çözümüne katkı sunmalarını sağlayacak Mahalle Bazlı Kadın Buluşmaları gerçekleştiriyor.
Vatandaş Katılım Birimi’nin koordinasyonuyla düzenlenen buluşmalarda kadınlar, çalışma grupları oluşturarak yaptıkları gözlemleri birbirine aktarıyor, sorunları tespit ediyor, ardından yerel yönetimlere sorunların çözümüne dair öneriler hazırlıyor.
Mustafa Kemal Mahallesi’nin kadın buluşmasına katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Kadınların, kent yönetiminde, sosyal yaşamda ve sivil toplum örgütlenmelerinde daha etkin olmalarına katkı sağlıyoruz. Çalışma kapsamında Karşıyakalı kadınlar kamu yönetimine etki edecek şekilde bir iş birliği içinde olacaklar. Belediyemiz yapacağı işlerde kadınlardan rehberlik hizmeti, danışmanlık almış olacak” dedi.
Karşıyaka Belediyesi, Vatandaş Katılım Birimi’nin koordinasyonunda düzenlediği Mahalle Bazlı Kadın Buluşmalarında, kadınların kent hayatındaki sorunların çözümüne dair çalışma gerçekleştirmesine olanak sağlıyor. Kadınlar hem yakın çevrede oturan diğer katılımcılarla tanışarak sosyal çevrelerini genişletiyor hem de yaşadıkları ortak sorunlara çözüm önerileri geliştiriyorlar. Mustafa Kemal Mahallesi’nde oturan kadınların katılımıyla yapılan etkinlikte, bakım sorumluluğu, eğitim, güvenlik, sosyal yaşam, hizmetlere erişim temaları üzerinden çalışma gerçekleştirildi. Çalışma gruplarına bölünen kadınlar Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiye Tesislerini gezdikten sonra, Çatı Bostanlı’da çalışma yapıldı. Sorunlar masaya yatırıldı, çözümler üretildi, ‘Ben belediye başkanı olsaydım ne yapardım?’ sorusuna yanıt arandı.

“KADINLAR İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE OLACAKLAR”
Çalışmalar devam ederken Karşıyakalı kadınları ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Kadınlarımız duyarlılıklarıyla kentteki yaşam alanlarındaki sorunlara daha fazla hakimler. Ayrıca anaç duygularıyla aslında daha fazla duyarlılık gösteriyorlar. Bundan dolayı onlarla buluşmalarımızın bize yol gösterici olacağını düşündük. Öncelikle kadınların kent yönetiminde, sosyal yaşamda ve sivil toplum örgütlenmelerinde daha etkin olmalarına katkı sağlıyoruz. Çalışma kapsamında Karşıyakalı kadınlar kamu yönetimine etki edecek şekilde bir iş birliği içinde olacaklar. Belediyemiz yapacağı işlerde kadınlardan rehberlik hizmeti, danışmanlık almış olacak. Hem de süreç boyunca çözümü onların katılımcılığıyla beraber sağlamış olacak” dedi.
“KADINLAR SORUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI SUNUYOR”
Kadınların ilettiği sorunlarla ilgili çözüm üretildiğini belirten Başkan Tugay, “Kadınlarımızın bize ilettiği sorunları sadece konuşmuş olmuyoruz. Tabii ki önceliklerini belirleyerek, daha yoğun iletilen sorunları daha öne alarak gerekeni yapıyoruz. Zaten istenen şeyler aynı zamanda belediyenin hizmetleri. Belediyenin hizmetlerinin iyileştirilmesinde yardımcı olmuş oluyorlar. Daha katılımcı bir tutum içine giriyorlar. Hem sosyal yaşamda hem mahalle yaşamında, sivil toplum örgütlerinde, siyasette, her anlamda en azından belediye ile iletişimlerinde çekingenliklerini atmış oluyorlar. Toplum ne kadar aktif ve duyarlı olursa sorunların çözümüne o kadar katkı sağlıyor” diye konuştu.
BULUŞMALAR DEVAM EDECEK
“Türkiye’de ve dünyada kadınlar aktif oldukça sorunlar daha hızlı çözülecek, toplum biraz daha duyarlı ve katılımcı hale gelecek” diyen Dr. Cemil Tugay sözlerini şöyle tamamladı: “Kadınları aktifleştirmek özellikle bizim çok önemli amaçlarımızdan birisi. Zaten komşu olan, aynı mahallenin insanı olan, bir şekilde birbirini tanıyan kadınları bir araya getirip onları önce küçük topluluklar sonra belki daha büyük topluluklar haline getirmek bize çok akılcı geliyor. Bu nedenlerle tüm mahallelerde, yaş ayrımı gözetmeden, sosyal statü ayrımı gözetmeden kadın buluşmalarımızı düzenlemeye devam edeceğiz. Biz kadınların kent yönetiminde aktif olmalarını önemsiyoruz.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Mutlu, Konaklı miniklerle fidan dikti
Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında çocuklarla birlikte fidan diken Başkan Mutlu,...
Büyükerşen aktif siyaseti bıraktı
Eskişehir'in eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Mihalıççık'ta düzenlenen bir...
Kent yönetiminde yurttaşın da sözü olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, kentin geleceğini İzmirlilerle birlikte...
GÜNDEM Haberleri
TümüBakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...
Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...
Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...
Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...
Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi
Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki
Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...
Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...
Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...
Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...
Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...
İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...
Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...
Polis memuru Melih Kaygusuz şehit oldu
Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev sırasında trafik kazasında yaralanan polis memuru Melih...
Özgür Özel’den Melih Gökçek soruşturmasına tepki
Özgür Özel, Melih Gökçek hakkında yürütülen soruşturmanın farklı bir yöntemle ele alındığını...
Yüreğir Belediyesi, mahkeme kararıyla AK Parti'ye geçti
Yüreğir Belediyesi Başkanvekilliği için aylardır devam eden seçim ve yargı sürecinde yeni bir...