Karabağlar Çalıkuşu Semt Merkezi'nde çocuklar ve aileleri için bilinçlendirme etkinlikleri düzenlendi
19 Kasım Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Günü ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında, Karabağlar Belediyesi Çalıkuşu Semt Merkezi’nde ebeveynlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıda, İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Bedriye Kurtuluş Türk, ebeveynlere önemli bilgiler aktardı.Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, muhtarlar, başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı etkinlikte, çocuk haklarının korunması ve geliştirilmesi için bireyler ve kurumlar arasında dayanışmanın önemine dikkat çekildi.Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Helil Kınay "Her gün karşılaştığımız acı haberler hepimizin içini acıtıyor. Bu sorunların çözümü, toplumsal dayanışmada saklı.Birlikte hareket ettiğimizde, ailelerimizde ve toplumumuzda hak ettiğimizden çok daha iyisini inşa edebiliriz. Bugün burada olmanız çok değerli. Sorunlarımızı paylaşmak, acılarımızı dile getirmek ve birlikte çözüm yolları aramak için bu tür toplantılara ihtiyaç var” diye konuştu.
Kınay “Burada çıkan fikirlerin her eve ve aileye ulaşmasını arzu ediyoruz”
Birbirine sahip çıkmak ve el ele vermek zorunda olduklarının altını çizen Başkan Kınay “Yaşadığımız her şeyden bir parça burada konuşuluyor, hepimiz bir noktada aynı deneyimleri yaşıyoruz. Ancak iyilikleri de biriktirmeyi unutmamalıyız. Buradan çıkan fikirlerin her eve, her aileye ulaşmasını arzu ediyoruz. Bu çalışmaların devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Birbirimize sahip çıkmak, el ele vermek zorundayız. Devlet, belediyeler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurumlar hep birlikte hareket ederek bu çürümenin önüne geçebiliriz. Sorunlara geçici çözümler bulmak yerine kalıcı adımlar atmalıyız. Bugün buradaki dayanışma ve iş birliği bunun en güzel göstergesidir. İçinde bulunduğumuz bu çabalar, çocuklarımız için daha güvenli ve adil bir gelecek yaratma yolunda attığımız önemli adımlardır” dedi.Konuşmacı Avukat Bedriye Kurtuluş Türk ise yaptığı konuşmada çocukların gelişimi için önemli unsurlar, hak ihlalleri ve bu ihlaller karşısında başvurulacak kurumlar hakkında bilgiler verdi. Ayrıca, ebeveynlerden gelen soruları yanıtlayarak onların bilinçlenmesine katkıda bulundu. Etkinlik sonunda Başkan Kınay, Türk’e teşekkür ederek kendisine fidan sertifikası sundu.
Çocuklar için Mahremiyet Eğitimi de verildi
Etkinlik kapsamında ayrıca Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kurslarına katılan çocuklarla da buluşuldu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Psikolog Duygu Eslek, çocuklara yönelik “Çocuğa Yönelik Cinsel İstismarı Önleme Programı ve Mahremiyet Eğitimi” verdi. Eğitimde, çocukların kendilerini koruma yolları ve bilinçlendirme yöntemleri ele alındı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
Özel'den şehit aileleri ve gazilerin oturma eylemine destek
CHP'nin seçilmiş lideri Özgür Özel, şehit aileleri ve gazilerin oturma eylemine destek verdi....
Karabağlar ‘da Birlik Beraberlik ve Dayanışma Büyüyor
Karabağlar Belediyesi ile Türk Kızılay Karabağlar Şubesi iş birliğinde hayata geçirilen Sosyal...
GÜNDEM Haberleri
TümüTürkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...
Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...
Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....
Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi
TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...
Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...
Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...
Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...
BASINA VE KAMUOYUNA Arınma, Liyakatla Başlar Mücadele...
Çok uzun yıllardır büyük bir inançla, hiçbir karşılık beklemeden Cumhuriyet Halk Partisi’ne...
Erdoğan'dan 'çerçeve yasa' değerlendirmesi: 'Millî birlik...
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı paylaşımda "Türkiye’yi terör tehdidinden...
Özgür Özel'den 'çerçeve yasa'ya ilk tepki: 'Tutumumuz...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 'sürecin' yol haritası sayılan çerçeve kanun teklifinin...
Başkan Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı
CHP’den ayrılan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Yeni Parti’ye katıldı.
İzmir Esnafının Sesi Ankara’da yankılandı….
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, Ankara’da yaptığı...
Ahbap Soruşturmasında Çarpıcı İddia: Paralar Peşin,...
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Ahbaplar Suç Örgütü” soruşturmasında dördüncü dalga...
İstanbul'daki Okullarda Yeni Dönem! Vali Davut Gül...
İstanbul Valiliği, İstanbul Valisi Davut Gül'ün imzasıyla okullarda mescit açılması hususunda 39...