Karabağlar'da 'alkol ruhsatı' tartışması
Karabağlar Belediye Meclisi, Mart ayı toplantısında, Uzundere Rekreasyon alanındaki sınırlı bir bölgede alkol izni verilmesi ile ilgili önerge kabul edildi.
Konuyla ilgili olarak CHP grubu kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı.
Uzundere Rekreasyon Alanı’nın sınırlı bölgesinde alkol izni verilmesi ile ilgili önerge, bugün Karabağlar Meclisi'nde AKP Grubu'nun ret oyuna rağmen CHP'li üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi.
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun çalışmalarıyla, Konak Eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ döneminde projelendiren ve Karabağlar Eski Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm döneminde de netleşen proje son şeklini almıştı. Selvitopu, Nasrettin Hoca Heykeli ve düğün salonu-kafeterya alanlarının daha kullanışlı hale gelmesi için yeni girişimlerde bulunarak projeyi revize etti. Proje revize işlemi kapsamında sosyal tesisler daha fazla kişinin gelmesi için geliştirilirken, rekreasyon alanın bir bölümünde sınırlı kalmak koşuluyla alkol izni meclise sunuldu. Bugün yapılan belediye meclis toplantısında bu durum tartışmalara neden olurken, oylamada AKP Grubu ret oyu kullandı. Önerge, CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.
CHP Grubu, önergenin kabulünün ardından yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“AKP’li meclis üyeleri bu önergenin aleyhinde oy kullanmışlardır. Gerekçeleri ise, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Uzundere’de yapılması planlanan Gençlik Merkezi’nin rekreasyon alanına yakınlığıdır. Ayrıca yine meclis görüşmelerinde AKP’li üye tarafından belirtildiği üzere, kadın ve çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve istismara alkolün neden olduğu iddiası da bir diğer gerekçedir.
Öncelikle belirtmek isteriz ki;
Söz konusu Gençlik Merkezi’nin Uzundere Rekreasyon alanı ile yakınlık ilişkisi içinde olmadığı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından da doğrulanmış ve bu doğrultuda gerekli izin alınmıştır. Diğer taraftan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hazine Müsteşarlığı’na karşı kazandığı davaya rağmen hazinenin halen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devretmemekte direndiği parseller nedeniyle, Karabağlar halkının sportif amaçlar için gereksinimi olan Gençlik Merkezi, bir türlü yapım aşamasına geçememiştir.
Yine Uzundere bölgesinde bulunan 87 ha’lık alan, belediyemizin tüm çabasına rağmen, Hazine Müsteşarlığı tarafından TOKİ’ye devredilmiştir. Karabağlarımızın ve dolayısıyla belediyemizin, İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüsü ve diğer acil tesisler için böyle bir alana çok büyük bir gereksinimi varken; alan, konut yapımı amacıyla TOKİ’ye devredilmiştir. Belediyemiz tarafından yeniden elden geçirilen imar plan çalışmaları da göstermiştir ki, Karabağlar’da yeni konut alanına gerek yoktur.
Bir diğer sorun ise; Karabağlar Kaymakamlık binası önündeki ‘çukur alan’ olarak ifade edilen bölgedir. Yıllardır tüm uyarılarımıza ve önerilerimize rağmen Karabağlar’a kazandırılamamıştır.
İlçemizde Bakanlar Kurulu kararlarıyla riskli alan ilan edilen bölgelerden biri de 540 ha’lık, yaklaşık on beş mahalleyi kapsayan yerleşim bölgesidir. 2012 yılından bu yana, altı yıldır hiçbir şey yapılmayan söz konusu alanın 101 ha’lık konut bulunmayan kısmında, yine tüm itirazlarımıza kulak tıkanmış ve yaklaşık 4250 adet konutun yapımına ve satışına davranılmıştır. Bu durum, Karabağlar’da yenileşmeyi ve kentsel dönüşümü engellemektir.
Yunus Emre mahallesinde halen inşaatı devam etmekte olan, kaymakamlığımızın uhdesindeki spor tesisi yıllardır tamamlanamamıştır.
Karabağlar Belediyesi AKP meclis grubunun, bizimle birlikte, belediyemize katkı vermeleri gereken daha birçok konuyu yazmak mümkündür. Tüm bu konular acil olarak gündemdeyken, AKP belediye meclis grubunun Uzundere Rekreasyon alanındaki kısıtlı bir bölgede – iki adet restoran bulunmaktadır – alkol ruhsatı konusunda sözde bir duyarlılık sergileme çabası bir yönüyle çelişkili bir başka yönüyle ise manidardır.
Diğer taraftan; alkol ile çocuk ve kadın istismarı arasında kurulan ilişki, ülke gerçeklerini yansıtmamaktadır. Ensar, Pozantı, Gerger ve benzeri olaylar, kadınlarımızın yaşam tarzına yönelik olarak yapılan açıklamaların yanı sıra gerçekleştirilen saldırılar ve siyasi sorumluluk makamındaki bir bakanımızın, üstelik de bir kadın bakanımızın, “Bir kereden bir şey olmaz” şeklindeki açıklaması hafızalarımızın en derininde yer etmiştir.
Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu olarak bizler, her konuda olduğu gibi bu konuda da sorumluluğumuzun ve halkımızın bize duyduğu güvenin bilinci içinde davrandık, davranıyoruz ve davranacağız. Önümüzdeki süreçte tüm sorunların sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar meclis grubumuz, AKP’nin bugüne kadar halkımızın duyarlılıklarını kötüye kullanma çabalarının şimdi de Karabağlar özelinde gündeme geldiğini görmekten dolayı üzgündür.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Fırat Tanış'ın alkol tedavisindeki 'İlker Ayrık' detayı
Ünlü oyuncu Fırat Tanış, katıldığı bir programa yaptığı açıklamalarla yıllar önce gördüğü alkol...
ESHOT’ta güvenli sürüşün temeli bilimsel denetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, sürücülerini işe alımdan görev sürecine kadar...
21 özel okulun ruhsatı iptal edildi
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) özel okullara yönelik yürütülen denetimler sonucunda, mevzuata...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...