Karaburun’da Mavi Bayrak ve Meydan Coşkusu
İzmir’in turizm cenneti Karaburun, bir günde iki önemli törene ev sahipliği yaptı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer’in de katıldığı törenlerde Mordoğan Mahallesi’ndeki Ardıç Plajı’na Mavi Bayrak verilirken; Karaburun Belediyesi tarafından ilçenin en eski yerleşim birimlerinden Eğlenhoca Köyü’nde yapımı tamamlanan meydan projesi, Atatürk Büstü, Yerel Ürünler Pazarı ve sosyal tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Ardıç Plajı’na Mavi Bayrak kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçenin deniz turizminde giderek artan bir cazibe merkezi olmasından hareketle, plajların ve denizlerin temiz tutulmasına, gelecek kuşaklara korunarak devredilmesine büyük önem verdiklerini söyledi.
“ARITMA TESİSİ SU KALİTESİNİ ARTIRDI”
Karaburun’da Kuyucak, Bodrum ve İncirlikoy plajlarında mavi bayrakların korunduğunu; Mordoğan’ın altyapı sorununun çözülmesi ile birlikte Ardıç’ın da mavi bayrağa kavuşmasından mutluluk duyduklarını kaydeden, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer’e teşekkür eden Erdoğan, “Ardıç Plajımız, İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hazırladığımız engelsiz plaj iniş ve yürüyüş rampası ile tam bir tesis haline geldi.” dedi.
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ile birlikte plajdaki su kalitesinin iyileşmesinin, Ardıç Plajı’na mavi bayrak getirdiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından Yarımada Yelken Şampiyonu Egehan Özkula ve yüzücüler tarafından denizden getirilen mavi bayrak ve mavi bayrak sertifikası, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) İzmir ve Kuzey Ege Koordinatörü Doğan Karataş tarafından Erdoğan ve Soyer’e takdim edildi.

Törende, Ardıç Plajı’nın mavi bayrak alması şerefine düzenlenen Plaj Voleybolu ve Sokak Basketbolu Turnuvaları’nda şampiyon olan sporcular da ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’dan aldı.
İKİNCİ DURAK EĞLENHOCA KÖYÜ
Ardıç Plajı’ndaki törenin ardından Soyer ve Erdoğan Eğlenhoca Köyü’ne geçti.
Yapımına 2019 yılında başlanmasına rağmen AKP Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı’nın asılsız ihbar ve şikayetleri sonucunda iki yıl geciken Köy Meydanı, Atatürk Büstü, Yerel Ürünler Pazarı ve Sosyal Tesis’in açılışı köylülerin katılımları ile gerçekleştirildi.
Törende konuşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, tüm engellemelere rağmen Karaburun’un korunarak gelişmesi için çalışmaya dikkat ettiklerini söyledi. Efes-Mimas Kültür Rotası içinde yer alan Eğlenhoca Köyü’nün yeni meydanı ile birlikte tam bir cazibe merkezi olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:
“400 yıldan fazla süredir yerleşime açık olan Eğlenhoca Köyü’müzün eski meydanı hırpani görüntüsü ile bize hiç yakışmıyordu. Alanın bir bölümü kontrolsüz şekilde otopark kullanılıyor, Atatürk’ümüzün büstü araçların arasında kalıyordu.
Meydan projemiz kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından bizlere hediye edilen çocuk parkı, spor aletleri ile köy kadınlarının el emeği ile ürettikleri ürünleri satabilecekleri stantlarımız da yer alıyor. Yine kadınlarımız için inşa ettiğimiz üretim binası ile ilçemize değer yaratacak bir işi tamamlamış oluyoruz. Hem Eğlenhoca köyümüz hem de misafirlerimiz yeni meydanımızı güle güle kullansınlar.”
Konuşmaların ardından Soyer ve Erdoğan, meydan projesinde incelemelerde bulunarak köy kadınlarının el emeği ürünlerini sattıkları tezgâhları ziyaret ettiler.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Mavi Nefes Eğitim Otobüsü heyecanı Ayvalık’ta devam ediyor
DenizTemiz Derneği/TURMEPA ve Garanti BBVA iş birliğiyle Mavi Nefes Projesi kapsamında...
100. “Kırmızı Bayrak” Torbalı havuzuna
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin erişilebilirliği belgeleyen Kırmızı Bayrak uygulamasında...
Erkan Sevinç Çok Özel'in Konukları Su Bayrak Ve Kerem Ulu
Gazeteci yazar tıp doktoru Erkan Sevinç’in özel konuklarla gerçekleştirdiği interaktif...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...