Karşıyaka 2019’u Atatürk yılı ilan etti!
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder’in Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlattığı 1919’un 100’üncü yıl dönümü olan 2019’u ‘Atatürk’ yılı ilan etti.
Şubat ayından itibaren, -100’üncü yıla özel- 100 günde kültür, sanat, spor, eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda 100 etkinlik gerçekleştirilecek. Başkan Akpınar “Zübeyde Hanım’ın çocukları ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’sı olarak, 19 Mayıs 1919 ruhuyla, görkemli ve unutulmayacak bir yıl yaşayacağız” dedi.
MİLLİ MÜCADELE RUHU CANLANACAK!
Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele’nin en önemli merkezlerinden biri olan İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 1919’un 100’üncü yıl dönümü olan 2019 ‘Atatürk’ yılı ilan edildi. Karşıyaka Belediyesi, Şubat ayından itibaren, 19 Mayıs 2019’a kadarki 100 günlük süreçte, 100 farklı etkinlik ile ‘Milli Mücadele’ ruhunun yeniden canlandırılacağını ve kararlılıkla yaşatılacağını duyurdu.
100’ÜNCÜ YILA ÖZEL ETKİNLİKLER
Atatürk ve Milli Mücadele Yılı kapsamında, Şubat ve Mayıs ayları arasında kültür, sanat, spor ve sosyal alanlarda birbirinden renkli etkinliklere imza atılacak. Anma ve kutlama programları, bilim kurumlarından temsilcilerin de yer alacağı gençlik komiteleri tarafından belirlenecek. “100. Yıl Gençlik Sempozyumu”, “100. Yıl Parkı ve Anıtı”, “100. Yıl Gençler arası kültür, sanat ve spor yarışmaları”, “100. Yıl Gençlikten Ata’sına Mektup”, “Gençlik Esin Verenlerle Buluşuyor”, “Gençlerin Karşıyaka’sı, Karşıyaka’nın Gençleri”, “Gençlik Oyunları ve Filmleri Buluşması” başta olmak üzere, pek çok etkinliğin gerçekleştirileceği yıl boyunca, 100. Yıl için tasarlanmış özel logo kullanılacak.
Söyleşiler, şiir ve kompozisyon yarışmaları, sergiler, ulusal ve uluslararası çalıştaylar, konserler, spor ve gençlik festivalleri yapılacak. Düşmana ilk kurşunun sıkıldığı kentten, tüm Türkiye’ye ‘Milli Mücadele ve Bağımsızlık’ ruhu aşılanacak.
ATATÜRK’ÜN KARŞIYAKASI…
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “19 Mayıs 1919, 15 Mayıs’ta İzmir’in işgaliyle başlayan ve 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşuyla biten, sonunda Türkiye Cumhuriyeti’ni yaratan bir mucizenin önsözüdür. Büyük Önderimizin “Benim doğum günümdür” dediği 19 Mayıs, paha biçilemez bir değere ve anlama sahiptir. Onu doğru anlamak, taşıdığı ruhu yitirmemek ve bu büyük yolculuğu sürdürmek zorundayız. Çağdaşlığın, laikliğin, demokrasinin ve yurtseverliğin kalesi Karşıyaka, 100. Yılda üstüne düşeni yerine getirecektir. Zübeyde Hanım’ın çocukları ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’sı olarak, 19 Mayıs 1919 ruhuyla, görkemli ve unutulmayacak bir yıl yaşayacağız. Bu konuda üstümüze düşen tarihsel sorumluluğu, hayatın hiçbir alanını ihmal etmeden yerine getirecek, “Karşıyaka Duruşumuzu” bir kere daha göstereceğiz. Gençlerimizi, hemşerilerimizi ve Türkiye Cumhuriyeti sevdalılarını, 19 Mayıs’ın 100. Yılı coşkusunu paylaşmaya ve yaşamaya davet ediyorum.” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İran'dan Trump'ı küplere bindirecek rest: Kaliforniya'yı...
ABD Başkanı Donald Trump’ın Hürmüz Boğazı’nı “ABD’nin yeni toprağı” olarak gösteren haritası,...
Muğla Valiliği 2026 Muğla gençlik yılı basın bildirisi
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde şekillenen Türkiye Yüzyılı vizyonu ve...
Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 100. yılı törenlerle anıldı
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 100. yılı, düzenlenen tören ve kortej...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

