Karşıyaka Belediyesi, can dostlara huzurlu bir hayat sunuyor
Karşıyaka Belediyesi, sokaklarda yaşayan can dostların yaşam kalitesini artıran çalışmalarına devam ediyor. Hem gönüllüler hem firmalar hem de demokratik kitle örgütleri bu yardımlara ve çalışmalara katkı sunuyor.
Tut Elimi Derneği de Karşıyaka Belediyesi’nin rehabilitasyon merkezine kuru mama bağışı yaparak çalışmalara destek sundu.
Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, trafik kazalarında veya başka nedenlerle yaralanan ampute köpeklere yuva oluyor. Sokak şartlarında zorlanacak durumda olan ampute köpekler, hayvanseverler tarafından sahiplenilmediği durumlarda, hayatlarının sonuna kadar bakımevinde kalıyor. Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, arasında bu durumdaki köpeklerin de bulunduğu yaklaşık 500 can dosta ev sahipliği yapıyor. Gönüllüler, firmalar ve demokratik kitle örgütleri sokak hayvanlarına yönelik sürdürülen çalışmalara hem bizzat katılarak hem de ayni yardımlarla katkı sunuyorlar.
CAN DOSTLARA 100 PAKET KURU MAMA
İsviçre’de yaşayan Türklerin kurduğu Tut Elimi Derneği de Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne 100 paket kuru mama bağışlayarak can dostların yaşam kalitesini artırmak üzere yürütülen çalışmalara destek oldu. Hayırseverlerin bağışladığı mamalar, derneğin kurucusu Mehmet Sarıgöz ile Türkiye gönüllüleri Turgut Tunç, Ayşe Özer Tekcan ve Mustafa Sürer tarafından bakım evine getirilerek görevlilere teslim edildi. Ocak ayında da bakımevine bağışta bulunan derneğin Türkiye gönüllüleri, bakımevinde bulunan can dostları da ziyaret ederek onlarla vakit geçirirken sokakta ya da barınaklarda yaşayan hayvanlar konusunda toplumda daha fazla duyarlılık oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.
CAN DOSTLARLA HAYATI PAYLAŞMAKTAN ONUR DUYUYORUZ
Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı bakımevine verdikleri destek için dernek temsilcilerine ve bağışçılara teşekkür ederek, “Biz can dostlarımızla yaşam alanlarımızı paylaşmaktan onur duyuyoruz. Onların sunduğu karşılıksız ve saf sevgiye layık olabilmek için Türkiye’nin en fazla veteriner hekim istihdam eden ilçe belediyesi olarak çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Yaptığımız her çalışma, oluşturduğumuz her birliktelik onlara hak ettikleri onurlu yaşamı verebilmek için. Bağışladıkları 100 paket kuru mama ile sokak hayvanlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sunan Tut Elimi Derneği’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak’ta sahiplendirme buluşması: 11 can dost yeni...
Konak Belediyesi tarafından düzenlenen sahiplendirme etkinliği, hem farkındalık yarattı hem de...
Karşıyaka’da can dostlara kapsamlı hizmet
Karşıyaka Belediyesi, “Hayvan Dostu Kent” vizyonu doğrultusunda, sahipsiz can dostların sağlığı...
Büyükşehir’in konuk evi, sığınılacak liman oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Müyesser Turfan Geçici Konuk Evi ile 65 evsiz erkek vatandaşa geçici...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...