Karşıyaka Belediyesi’nde çifte bayram kutlaması
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ramazan Bayramı dolayısıyla Karşıyaka Belediyesi ana hizmet binasında birimleri ziyaret ederek personel ile bayramlaştı.
Ardından Örnekköy Şantiye Tesisleri’nde emekçilerle bir araya geldi. Bayram coşkusunun paylaşıldığı buluşmada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü de kutlandı.
Bayramlaşmada Tüm Yerel-Sen 2 nolu şube adına konuşan Hakan Akbulut, kendilerine verdiği destekten ötürü Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a teşekkür ederek şunları kaydetti: “Tüm mesai arkadaşlarımın, emekçi arkadaşlarımın hem 1 Mayıs’ını, hem de Ramazan Bayramlarını sendikamız adına kutluyorum. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi’nin tüm memurları ve sözleşmeli memurları olmak üzere Karşıyaka Belediye Başkanı’mıza çok teşekkür ediyoruz. Bu güne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm belediyelerinin en iyi toplu sözleşmesini idame ettirip devam ettirdiği için çok teşekkür ederiz. Kendisi her zaman yanımızda oldu; sağ olsun, var olsun.” Belediye İş 4 nolu şube adınakonuşma yapan Faik Araç da mesai arkadaşlarının hem Ramazan Bayramı’nı hem de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.
“YAŞASIN DAYANIŞMA”
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da bayramlaşmada yaptığı konuşmasında dayanışmanın ve birlikteliğin önemini vurguladı. Sarı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Pandemide sağlıkçılar; alanda çalışan, hizmet üreten ve bu kente her türlü hizmeti götüren belediye işçileri ile birlikte mücadele hattını büyütüyoruz. Özellikle ağır ekonomik koşullardan kaynaklı ‘Yeter artık geçinmek istiyoruz’ diye başlattığımız eylemliklerin sonucunda birçok kazanım elde ettik. Öncelikle buradaki kadın arkadaşlarımıza ‘İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz’ diyerek başlattıkları o onurlu duruş için teşekkür ediyorum. Mücadele ettiler ve kazandılar. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki bu nedenle 1 Mayıs’ta sömürüye, şiddete, haksızlığa dur demek; asıl bayramı kutlamak için Gündoğdu Meydanı’nda olacağız. İyi ki varsınız, iyi ki birlikteyiz; yaşasın dayanışma!”
TUGAY: “BİZ BİR AİLEYİZ”
Gösterdikleri çaba ve ortaya koydukları emek için çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da büyük bir aile olduklarını vurgulayarak, “İki bayramın arifesindeyiz, biri Ramazan Bayramı diğeri 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı; Emek ve Dayanışma Günü. Emek ve Dayanışma Günü aslında arkasında çok derin acıları, mücadeleleri temsil ediyor. Sizlerle burada emekçi kardeşlerimle bu iki bayramın arifesinde bir araya gelmek benim için onurdur. Hepinize gösterdiğiniz emek ve çaba için teşekkür ediyor, önünüzde saygıyla eğiliyorum. Aynı çatı altında, aynı havayı soluyarak; şehrin tozunu, sıkıntılarını, acılarını, kimi zaman neşelerini, mutluluğunu bir aile gibi her şeyi paylaşıyoruz. Yüzlerinize baktığımda her birinizle farklı bir anım var. Belediye hizmetini yerine getiren herkes, bütün kardeşlerimiz çok çok büyük saygıyı ve teşekkürü hak ediyorlar. Burada Karşıyaka halkı adına görev yapıyorum; Karşıyaka halkı adına emekleriniz için sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Gümrükçü 'den 9 Eylül İçin Çifte Bayram Mesajı
“9 Eylül; bağımsızlığa inanmış bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun, egemenliğin kayıtsız...
Karşıyaka’da oryantiring rüzgarı: Bayram coşkusu sporla...
Karşıyakalı çocukların bayram coşkusunu sportif etkinliklerle taçlandıran Karşıyaka Belediyesi,...
Hem hemşire hem tiyatrocu: İzmirlilere çifte hizmet
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde eğitmen hemşire olarak görev yapan Manolya Ercan, hem mesleki...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...