Karşıyaka Belediyesi’nden önemli adım
Depremin ardından harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, eski yapıların yenilenmesi amacıyla kentsel dönüşüm müdürlüğü kurmaya karar verdi.
Karşıyaka, bu müdürlüğü kuran İzmir’in ilk ilçe belediyesi olacak.
Karşıyaka’da bulunan binaların denetlenmesi, taranması ve deprem yönetmeliğine uygun olup olmadığının kontrol edilmesinin ardından ada bazlı dönüşüm gerçekleştirilecek. Kentte bulunan tüm yapıların sağlam ve depreme dayanıklı olmasını sağlamak adına bir takım çalışmalar yapmayı hedefleyen Karşıyaka belediyesi, bu anlamda Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurmayı planlıyor. Müdürlük bünyesinde bir de binalara dayanıklılık testi yapılan karot laboratuvarı kurulması planlanıyor. Müdürlüğün kurulması için meclis onayına ihtiyaç var, belediye meclisinde onaylanmasının ardından somut adımlar atılması bekleniyor.
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay müdürlük kurulacağına ilişkin şunları kaydetti: “İlçe genelinde ağır ve orta hasarlı binalarımız var. İncelemelerimiz devam ediyor, bu rakamların artacağını düşünüyoruz. Yalnız şu belli; bu binaların yenilenmesi lazım. Yenilenmesi için de hukuki sürecin tamamlanması lazım ve bu bizim elimizde değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın elinde. Süreç tamamlandıktan sonra yıkım işlemlerini gerçekleştireceğiz. Sonrasında yeniden yapılmasıyla ilgili kolaylaştırıcı bazı şeyler yapabiliriz. Hukuki sınırlar içerisinde bazı kararlar almaya çalışabiliriz. Onun dışında arkadaşlarımızla kentsel dönüşüm müdürlüğü kuracağız, bunu konuştuk. Bu müdürlük yoktu ama norm kadroda geçiyor, kurma yetkimiz var. Bu müdürlük ile 99 yılından önce yapılan bütün binaları taramayı düşünüyoruz. Ondan sonra da ada bazında bazı kentsel dönüşüm planlı çalışmalar yapmayı düşünüyoruz.”
Kurulacak olan müdürlüğün İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışması gerektiğini belirten Başkan Tugay, “Bunlar tek başımıza yapabileceğimiz şeyler değil, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapmamız gereken çalışmalar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı ile bu çalışmayı ortaklaştıralım diyoruz. Amacımız dayanıksız binaları saptamak ve onların yenilenmesi için plan çalışmaları yapmak” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Seferihisar’a dev spor kompleksi: 9 bin metrekarelik...
Seferihisar’ın yıllardır beklediği en önemli yatırımlardan biri için somut adım atılıyor.
Adım adım “bağımsız yaşam”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli hizmet merkezlerinde düzenlediği eğitimlerle kör ve görme...
İzmirli Tuna büyük hedefine adım adım yaklaşıyor
Nöroçeşitliliğin gücünü bir kez daha ortaya koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ultra maraton...
GÜNDEM Haberleri
Tümü31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1
Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...
Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi
Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...
Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı
Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...
Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi
Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...
Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...
Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı
Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...
Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...
Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...
Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği
Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...
İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...
Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...
Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı
İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...
YENİ Parti’den genel başkanlık önseçimi için üyelik çağrısı
YENİ Parti, 8 Kasım’da yapılacak genel başkanlık önseçiminde oy kullanmak isteyenlerin 5 Kasım’a...
Bahçeli'den İsrail'de Arap partilerinin yer aldığı...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'de Arap partilerinin de yer alacağı bir hükümet...

