Karşıyaka Belediyesi sağlık söyleşileriyle farkındalık yaratıyor
Sağlık alanında kente kazandırdığı proje ve yatırımlar ile fark yaratan Karşıyaka Belediyesi, alanında uzman konuşmacıların yer aldığı farkındalık söyleşilerine devam ediyor.
Farklı sağlık konularının işlendiği söyleşi ve seminerler ile yurttaşlar bilgilendirilirken, toplumsal farkındalığın güçlenmesine katkı sağlanıyor.
Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Daha sağlıklı bir toplum hedefiyle çalışmalarımıza yön veriyor, ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklere herkesi bekliyoruz” dedi.
Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Tabip Odası iş birliğinde düzenlenen farkındalık etkinliklerinde her yaştan bireylerin karşılaşabileceği sağlık sorunlarına ilişkin bilgiler veriliyor. Alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı seminer ve söyleşilerde beslenmeden egzersize, sağlıklı yaşlanmadan ruh sağlığını koruma yöntemlerine kadar geniş yelpazede konular işleniyor. Belediye’ye bağlı Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklere yurttaşlar da yoğun ilgi gösteriyor.

‘Kaygı Bozuklukları’ başlığıyla geçtiğimiz haftalarda Dr. Habibe Güneş’in yönlendiriciliğinde gerçekleştirilen seminere Dr. Şükriye Kaplan Uzunoğlu konuşmacı olarak katıldı. Seminerde günlük yaşamda karşılaşılan sorunların çözümüne ilişkin yöntemler masaya yatırıldı. Ayrıca kaygıya, duygu durum bozukluğuna yol açabilecek olgu ve olaylar karşısında yapılması gerekenler ele alındı.

SAĞLIKLI YAŞLANMA
Çarşı Kültür Merkezi hafta içinde ise ‘Sağlıklı Yaşlanma ve Egzersiz’ seminerine ev sahipliği yaptı. Dr. Oğuz Yanık’ın yöneticiliğinde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Dr. Mesut Nalçakan katılımcılara önemli bilgiler verdi. Sağlıklı ve aktif yaşlanmak için egzersizin günlük yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerektiği vurgulandı. Bu seminerler sayesinde hem bilgilendiklerini hem de farkındalık kazandıklarını aktaran dinleyiciler Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür etti.
ASTIM HASTALIĞI ELE ALINACAK
Bir sonraki seminer, ‘Alerjik Astım-Bilinenler ve Bilinmeyenler’ başlığıyla Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 9 Kasım Perşembe günü yapılacak seminere Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Can Sevinç konuşmacı olarak katılacak.
“HEPİMİZE SORUMLULUK DÜŞÜYOR”
Sağlıklı bir toplum için bireylerin bilgilendirilmesinin önemini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyakalı yurttaşlarımızın her alanda bilgi ve farkındalık sahibi olması adına düzenlediğimiz söyleşi ve seminer gibi etkinliklerde uzman konuşmalarımız çeşitli konuları ele alıyor. Sağlıklı bir toplum oluşturmak için her birimize sorumluluk düştüğünü biliyor ve çalışmalarımıza bu bilinçle yön veriyoruz. Ücretsiz düzenlediğimiz etkinliklere tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak’ta Meme Kanseri Farkındalık Seminerleri başladı
Konak Belediyesi ve Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin birlikte düzenlediği Meme Kanseri...
Efes Selçuklu Kadınlara Sağlık Eğitimi: Sağlık...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşler Dairesi Başkanlığı tarafından “Meme Kanseri Farkındalık...
Çiğli Belediyesi’nden Ücretsiz Sağlık Taraması
Çiğli Belediyesi, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıran çalışmalarını...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...