BIST 100 14.405,25 %1,79 Altın 6.828,21 ₺/gr %0,61 Bitcoin $78.745 %0,25 Dolar 48,48 ₺ %0,02 Euro 56,45 ₺ %0,09 Sterlin 65,73 ₺ %0,07 Gümüş 103,53 ₺/gr %1,00 Ethereum $2.494,78 %0,38 İsviçre Frangı 59,92 ₺ %0,06 Kanada Doları 35,19 ₺ %0,06 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,92 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,21 ₺ %0,03 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,05 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Karşıyaka’da 1 Mayıs coşkusu

Karşıyaka’da 1 Mayıs coşkusu

Karşıyaka Belediyesi önünde gerçekleşen Bir Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama töreninde önemli mesajlar veren Belediye Başkanı Cemil Tugay, günümüz Türkiye’sinde işçinin ve emekçinin hakkını alamadığını vurguladı.

0Yorumlar
Karşıyaka’da 1 Mayıs coşkusu

 

Sendika temsilcileri ve işçiler, sabah saatlerinde Karşıyaka Belediyesi önünde düzenlenen törene katıldı. Sendika temsilcilerinin birlik ve beraberlik mesajları vermesi ve 1 Mayıs Marşı’nın söylenmesinin ardından konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, şunları söyledi: “Bayramınız kutlu olsun. Ben dar gelirli bir ailenin çocuğu olan bir öğretmenin yine zor şartlarda yetişmiş çocuklarından biriyim. Benim babam, inandığı doğrular için mücadele ederken oradan oraya sürülen bir adam oldu. Biz de bir sürü sıkıntı yaşadık. Ama her zaman onurlu insanlar olarak kalmayı tercih ettik. Onurumuzu korumak, her şeyden önce geldi. Bugün belediye başkanıyım ve bana bağlı çalışanların haklarını yememem için, onların haksızlığa uğramaması için gözümün içine bakan binlerce işçinin çalıştığı bir kurumun sorumluluğunu almış durumdayım. Hayatım boyunca verdiğim mücadele var, inandığım değerler var. Şu an aldığım sorumluluk var. Kendime sabahleyin onu sordum. Bu günü ben bayram gibi hissediyor muyum? Aramızda kaç kişi 1 Mayıs’ı bayram gibi hissediyor. Halbuki 1 Mayıs pek çok yerde, Amerika dahil bayram olarak kutlanıyor. Ama biz de acılarla hatırlanan bir gün.”

“Ben Üzgünüm”

İşçilerin bir mesaj vermeye çalıştığını belirten Başkan Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her 1 Mayıs’da bir araya gelen on binlerce emekçi bir şey söylemeye çalışıyor. Ama onu kimin duyup kimin duymadığının belli olmadığı bir gün. Ben üzgünüm. Bugün yaşadığım ülkede emekçinin hakkını aldığına haklarına sahip olduğuna inanmıyorum. Bunun için daha fazla mücadele etmemiz gerektiği çok açık. Ben bunun siyasi kanadında bir siyasetçi ve yerel yönetici olarak kendimi bir şeyler yapmak zorunda hissediyorum. Bir şeyler yapmak zorundayız. Size çok büyük sözler veremem ama seneye 1 Mayıs’ta yaşar ve o günleri görürsek daha fazla mutlu olan çalışanlarla göz göze bakan bir belediye başkanı olmak istiyorum. Bunun için çalışacağım. Söz veriyorum size. Her şeye rağmen bayramınız kutlu olsun. Emekçinin sömürülmediği, hakkının yenmediği kardeşçe yaşadığı gün olsun. Yürekten bayramınız kutluyorum.”

 

Birlikte yürüdüler

İşçiler belediye önündeki törenin ardından gruplar halinde Gündoğdu Meydanı’ndaki etkinliklere katılmak üzere Karşıyaka İskelesi’ne doğru yürüdüler. Bu yürüyüş sırasında Tugay da, sendika temsilcileri ile birlikte işçilere eşlik etti. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Mansur Yavaş'tan İkinci CHP Kararı! CHP'nin Anıtkabir...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Genel...

1 saat önce

İZMİR ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ (İESOB)...

9 Eylül tarihi sadece İzmir’in kurtuluşu değil, bir milletin bağımsızlık ve ekonomik...

15 saat önce

1,5 MİLYAR DOLARLIK HEDEFİ AŞAN MADEN İHRACATÇILARI...

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türk doğal taş sektörünün küresel pazarlardaki payını artırmak...

16 saat önce

Bakan Gürlek Duyurdu: Orman Yangınlarına İlişkin 16...

Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele sürerken, sabotaj şüphesiyle...

2 gün önce

Cumhurbaşkanlığı'ndan Seçim Tarihi Açıklaması: Erken...

Cumhurbaşkanlığı, kamuoyunda tartışılan erken seçim iddialarına yanıt vererek seçim takvimini...

2 gün önce

Üsküdar Belediyesi Soruşturmasında Deprem: Başkan...

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında aralarında Belediye Başkan...

2 gün önce

Girne açıklarındaki deniz kazasında can kaybı 13’e yükseldi

Girne açıklarında alabora olarak batan yolcu gemisinde arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

3 gün önce

Özgür Özel’den köprü ve otoyol özelleştirmesine tepki

Özgür Özel, köprü ve otoyolların özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi. Özel,...

3 gün önce

Meteoroloji: Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yurt...

3 gün önce

Üsküdar Belediyesi’nde seçim ertelendi: Bina polis...

Üsküdar Belediyesi’nde başkanvekilliği seçimi için belediye binası çevresinde yoğun güvenlik...

3 gün önce

Resmî Gazete’de büyükelçi değişikliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla 12 ülkedeki Türkiye...

3 gün önce

İzmir basınına 4 Eylül buluşması! Ege Güç Birliği’nden...

Ege Güç Birliği Konfederasyonu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü olan 4 Eylül’de İzmir basını ile...

3 gün önce