Karşıyaka'da 3. Yaş Üniversitesi faaliyete geçiyor!
İlçede yaşayan ileri yaşlı vatandaşlar için pek çok proje gerçekleştiren Karşıyaka Belediyesi, 3. Yaş Üniversitesi’ni faaliyete geçiriyor.
İlçe belediyeleri arasında ilk olma özelliği taşıyan ve Ege Geriatri Derneği’nin destekleriyle sürdürülecek sosyal sorumluluk projesi ile 60 yaş ve üzeri bireylere dersler verilecek.
Sağlıklı, başarılı ve aktif yaşlanmayı desteklemek; hayat boyu öğrenmenin ileri yaşa denk gelen dönemini uygun eğitim-öğretim programlarıyla desteklemek için faaliyete geçirilen 3. Yaş Üniversitesi’nde gönüllü öğretim üyeleri dersler verecek. İleri yaştaki bireylerin toplumla iç içe bir şekilde yaşamını sürdürmesine katkı sağlayacak proje ile kişinin nörolojik, psikolojik, ruhsal ve fiziksel olarak aktif kalması da sağlanacak. Ayrıca kuşaklar arasındaki ilişkiler de güçlendirilirken bireyin edindiği bilgileri topuma yaymasına da aracılık edilecek. Proje, bireylerin gönüllülük ve sosyal sorumluluk bilinciyle sivil toplum kuruluşlarına destek olmasının da önünü açacak.
KAYIT ÜCRETİ YOK!
Her hafta Salı ve Cuma günleri gerçekleştirilecek olan derslerde pek çok alanda eğitimler verilecek. 2021-2022 ders müfredatında ileri yaşta sık görülen hastalıklar, yaşlılığın psikolojik, sosyal ve hukuki boyutu, sağlıklı beslenmenin şifreleri, kentsel tarım ve botanik, ileri yaş almada fiziksel aktivite ve felsefe olmak üzere zorunlu teorik dersler olacak. Bunun yanı sıra psikodrama, İngilizce, İspanyolca ve öykü yazarlığı dersleri de seçmeli olarak sunulacak. 60 ve üzeri vatandaşlar hiçbir ücret ödemeden 3. Yaş Üniversitesi’ne kayıt olabilecek.
SALİH GÜNEY LANSMANA KATILACAK
3. Yaş Üniversitesi’nin tanıtımı 22 Şubat 2022 Salı günü saat 11.00’da Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Lansmana, yeşilçamın efsane ismi Salih Güney de katılacak.
3. Yaş Üniversitesi hakkında bilgi veren birim sorumluları şunları kaydetti: “Ülkemizde ilk kez bir yerel yönetim olarak belediyemiz 3. Yaş Üniversitesi projesine dahil olmuştur. Projenin yürütülmesinde Ege Geriatri Derneği ile bir protokol imzalanmış ve derneğin destekleriyle proje hayata geçirilmiştir. Gönüllü eğitmenler üniversitelerde görev yapan değerli akademisyenlerden, Ege Geriatri Derneği ve çeşitli derneklerin üyelerinden oluşmaktadır. Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nde bir yandan teorik derslerle yaşam boyu öğrenmenin gerçekleşmesi sağlanırken öte yandan uygulamalı derslerle öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine imkan tanınmaktadır. Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi hem fiziksel hem de ruhsal olarak aktif yaşlanmayı teşvik etmek üzere kurulmuştur. Bu açıdan da spor aktivitelerini teşvik etmek amacıyla spor faaliyetlerinin düzenlenmesi planlanmaktadır. Genç kalmaya vurgu yapan ve pozitif ve aktif yaşlanmaya vurgu yapan çeşitli faaliyetlerin programa dahil edilmesi öngörülmektedir.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Narlıdere 3. Yaş üniversitesi’nde ilk ders zili çaldı
Narlıdere 3. Yaş Üniversitesi’nde ilk ders zili çaldı. Narlıdere Belediyesi’nin Ege Geriatri...
Buca 3. Yaş Üniversitesi kapılarını açıyor
Buca Belediyesi, 60 yaş ve üzeri vatandaşların aktif yaşlanma ve hayat boyu öğrenme süreçlerini...
Güzelbahçe Belediyesi 3. yaş üniversitesi yeni eğitim...
Güzelbahçe Belediyesi, Güzelbahçe Kent Konseyi ve Ege Geriatri Derneği iş birliğiyle hayata...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu’ndan fon soruşturmasına tepki: Hırsızlığın...
Kemal Kılıçdaroğlu, fon soruşturmasıyla ilgili açıklamasında temiz siyaset ve Siyasi Ahlak...
Sigara yasağı için yeni düzenleme Meclis’e geliyor
Türkiye’de sigara kullanımına yönelik yeni kısıtlamalar hazırlanıyor; park, plaj ve duraklarda...
31 ildeki seçim anketinde kararsızların oranı yüzde 23,1
Özdemir Araştırma'nın 31 ilde 2 bin 6 kişiyle gerçekleştirdiği ankette kararsızlar yüzde 23,1,...
Ankara kulislerinde Kabine değişikliği beklentisi
Sinan Burhan, AK Parti'de yeni bir kongre süreci yaşanabileceğini ve parti yönetimindeki...
Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı
Kemal Kılıçdaroğlu, fon vurgununa ilişkin açıklamasında adı geçen siyasetçilerin...
Kılıçdaroğlu ve Özel, Bahçeli’ye başsağlığı diledi
Serpil Bahçeli, Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi; Kılıçdaroğlu...
Erdoğan’dan AK Parti’nin 24’üncü yılına özel mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 3 Kasım 2002’de iktidara gelişinin 24’üncü yılı dolayısıyla...
Antalya’daki rüşvet davasında sanık sayısı 50’ye çıktı
Antalya’daki rüşvet davasında daha önce mağdur olarak dinlenen 9 iş insanı, ek iddianameyle...
Bakan Işıkhan’dan emekli maaşları için yeni düzenleme...
Bakan Vedat Işıkhan, 2027 Ocak ayından itibaren yasal artışlara ilave emekli maaşı...
Türkiye ile Güney Kore arasında nükleer iş birliği
Erdoğan'ın Güney Kore ziyaretinde 4 anlaşma imzalandı; belgeler arasında Türkiye'deki nükleer...
İmamoğlu ve Emir Sarıgül arasında cezaevinde tartışma...
Ekrem İmamoğlu ile Emir Sarıgül’ün Marmara Cezaevi’ndeki avukat görüş alanında karşılaştığı ve...
Merkezefendi’de Görevden Uzaklaştırma Kararı
İçişleri Bakanlığı, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve irtikap soruşturması kapsamında...